STATUL ISLAMIC VICTIMIZEAZĂ COPIII. Drepturile omului ar fi mai bine și corect numite drepturile adulților…


Adulții par să devină tot mai indiferenți față de efectele multiple dar și negative al comportamentului lor asupra copiilor. […] Adulții sunt egoiști. Se gândesc doar la ei. Suntem mai mult preocupați de realizarea personală decât de realizare celor din jurul lor, și mai ales a copiilor. Altruismul e în declin, inclusiv când e vorba de copii în general. În ultima generație, noi, adulții, ne-am arogat multe drepturi - lucru cu care ne mândrim - dar ignorăm efectele de multe ori nocive ale "drepturilor" noastre de adulți asupra copiilor. De fapt, drepturile omului ar fi mai bine și corect numite drepturile adulților nu drepturilor omului. Fiindcă și copiii sunt oameni. Ei, adică oamenii sub 18 ani, constituie 30% din populația lumii. Inflația drepturilor adulților crește de la zi la zi, dar la fel crește și penuria de responsabilități.  Ne-am decretat un drept la pornografie, avort, căsătorii între persoane de același sex, eutanasie, suicid asistat, am instituționalizat revoluția sexuală, fără să socotim efectele acestor "drepturi" asupra copiilor. Astăzi scriem despre o altă calamitate cauzată de adulți care bântuie prin lume - victimizarea copiilor în zonele de conflict armat, acordând o atenție deosebită victimizării copiilor de militanții Statului Islamic.

Copiii victimizați de conflictele armate

Copiii ca victime ale războiului nu sunt un fenomen nou. Au existat mereu în istorie. Dar astăzi fenomenul acesta ar trebui să fie nu doar o aberație ori o raritate, ci mai ales condamnat de întreaga comunitate internațională considerând multiplele tratate și instrumente internaționale care condamnă agresiunea armată, violența și crimele împotriva umanității. În epoca modernă, crimele acestea împotriva copiilor au fost făcute atât de naziști cât și de sovietici. În Norvegia anilor 40 soldații germani au fost încurajați să lase însărcinate femei norvegiene pentru a produce o rasă superioară de ființe umane, blonzi cu ochi albaștri, care să populeze Reich-ul de 1.000 de ani. 10.000 de astfel de copii au fost născuți în anii războiului în Norvegia. Legi speciale au fost adoptate în Norvegia după război care au stigmatizat acești copii, expunându-i discriminării și marginalizării intenționate. Acești copii erau numiți "copii naziști", iar mamele lor "prostituate germane". În deceniul trecut acești copii au dat Norvegia în instanță la  Curtea Europeană a Drepturilor Omului cerând compensații și daune morale, dar fără succes. CEDO le-a respins acțiunea.

Soldații lui Stalin au făcut la fel. Spre deosebire de soldații lui Hitler în Norvegia, cei sovietici au violat femeile pentru a-și domoli impulsul sexual. Această istorie tragică a fost recent portretizată într-un film francez, Inocentii, a lui Anne Fontaine.
Detalii:
https://www.commonwealmagazine.org/innocents
Filmul descrie un eveniment real al anului 1945 în Polonia când soldați sovietici au intrat într-o mănăstire de calugărițe și le-au violat, lăsându-le însărcinate. Rușinate, măicuțele au păstrat incidentele în secret. Pentru o vreme, pentru că spre sfârșitul anului au început să se nască copiii, calugărițele fiind prinse într-o dilemă de neinvidiat - cum să explice lucrurile acestea rușinoase ierarhiei bisericești?

Istoria victimizării copiilor de către cei mari se derulează și astăzi sub ochii noștri. Fie că e vorba de Europa, de Africa, ori de Orientul Mijlociu, copiii continuă să fie victimizați de generația care i-a adus pe lume, adică adulții care își arogă dreptul la violență și de a face război. În anii 90 femeile au fost violate în inima Europei - Bosnia, lăsând în urmă mii de copii fără tați cunoscuți, care până astăzi sunt ostracizați și marginalizați. Acțiuni au fost demarate prin UNICEF pentru compensarea acestor copii și pedepsirea agresorilor, dar, la fel ca și în cazul norvegian, fără succes. În Uganda, mai mii de femei au fost luate captive și ținute în sclavie sexuală de așa numita Lord's Army al cărui lider încă rămâne necunoscut. Și aceste femei au născut mii de copii în captivitate. Cazuri similare au avut loc în Sierra Leone, Congo și Sudan. În Ruanda anilor 90 aproximativ 20.000 de copii au fost născuți în captivitate pe durata genocidului armat când mii de femei au fost și ele răpite și ținute în sclavie sexuală de către soldați. Reintegrarea acestor copii în societate și readucerea lor la normalitate e un lucru greu, în primul rând din cauza atitudinilor și prejudecăților adulților.

Copiii victimizați de Statul Islamic

Militanții musulmani practică și ei, cu aviditate, răpirea femeilor și constrângerea lor în acte sexuale care rezultă în copii nascuți în captivitate. Cazul cel mai mediatizat este al teroriștilor lui Boko Haram, care acum câțiva ani au răpit peste 100 de fete adolescente de la o școală creștină din Nigeria, fără ca cineva să le fi dat acestor fete de urmă.

Pe lângă aspectele care în mod obișnuit sunt asociate cu răpirea femeilor de către teroriști ori militanți în zonele de conflict, în cultura și contextul islamic lucrurile stau și mai rău. Relațiile sexuale cu minorii sunt mai puțin criticate, iar așa numita sclavie sexuală pare a fi justificată. Recent, un imam a fost auzit să declare că liderilor jihadisti li se permite să țină femei tinere în sclavie sexuala. Și tot recent un video clip a făcut înconjurul lumii despre un bărbat de 60 de ani din Afganistan care s-a "căsătorit" cu o fată de 6 ani! Înregistrarea video a fost distribuită pe canalele de socializare din Afganistan, și o puteți urmări

 aici: http://www.dw.com/en/afghan-activists-concerned-about-rise-in-child-marriages/a-19444332.

Căsătoriile minorilor sunt interzise în Afganistan, la fel ca și în alte țări musulmane, dar practica continuă.

În prezent, Statul Islamic (SI) e "campionul mondial" la victimizarea copiilor. SI deține în captivitate mii de copii în Siria și Iraq, îndoctrinându-i în Coran și pregătindu-i să devină soldați fideli viziunii Statului Islamic și teroriști. Detaliile acestei practici de lungă durată le aflăm dintr-un articol publicat la sfârșitul lui iulie de Spiegel
International, First Come the Sweets, then the Beheadings ("La inceput vin dulciurile iar apoi decapitarile")
[http://www.spiegel.de/international/world/islamic-state-how-the-is-trains-child-soldiers-a-1103941.html]

Copiii sunt antrenați pentru acțiuni militare în Mosul in Iraq. La început vine ademenirea lor cu dulciuri și droguri, iar apoi despărțirea de familie. Acești copii sunt numiți "puii de lei ai califatului islamic", un termen desemnat să impresioneze mințile baieților. Fetele sunt numite "perlele califatului islamic" și ținute separat de baieți. Sunt violate, ținute acasă și învățate cum să-și îngrijească viitori soți. Băieții sunt îndoctrinați în islam iar apoi pregătiți să detoneze bombe în locurile aglomerate din spațiul public. Sunt duși să urmărească pe viu decapitarea  "infidelilor", a apostaților, și a inamicilor Statului Islamic, și să învețe cum și ei la rândul lor să decapiteze pe alții. Donează sânge pentru teroriștii islamisti, și devin informatori și spioni. Sunt ochii și urechile Statului Islamic.

Câți sunt? Se estimează ca aproximativ 1.500 de copii luptă pentru SI în Siria și Iraq și că aproximativ 31.000 de femei sunt însărcinate în zonele controlate de militanții Statului Islamic. Alți copii sosesc în ținuturile de sub controlul teroriștilor împreună cu părinții lor care se alătură Statului Islamic. Se spune, de exemplu, că 50 de copii din Marea Britanie locuiau cu părinții lor în teritoriile SI în 2016. Alți copii sunt răpiți, alții sunt copii ai jihadistilor, alții orfani fără părinți și fără să aibe pe cineva care să-i îngrijească ori să-i hrănească. Răpirea copiilor se face sub ochii înlăcrimați ai părinților. Teroriștii islamiști fac razii în satele din Siria și Iraq și răpesc adolescenții, fără că părinții să poata face nimic. În octombrie 2015 ziarul britanic Daily Mail scria despre razii făcute de jihadiști în satele iazidilor, o populație a cărei religie este un melanj de creștinism și islam, din Iraq, de unde au luat în captivitate 500 de femei și copii și au ucis 5000 de persoane. Fetele au devenit sclave folosite pentru sex, iar băieții au fost supuși îndoctrinării și pregătirii militare. Fetele erau vândute periodic, iar dacă rămâneau însărcinate, erau forțate să avorteze.
Detalii:
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3262167/Pregnant-Yazidi-sex-slaves-forced-undergo-barbaric-abortions-left-unable-walk-talk-reveals-freed-ISIS-captive-told-ten-rape-Muslim.html

Băieții capturați de jihadiști sunt împărțiți în două grupe, grupul celor slabi fizic care sunt educați în Coran, și grupul celor mai abili fizic care sunt pregătiți pentru război în Mosul. Copiii care învață Coranul o fac șapte (7) ore pe zi. Apoi începe socializarea. Copiilor li se dau dulciuri, steagul Statului Islamic, urmăresc înregistrări video violente. Învață cântece islamiste. Învață aritmetica numărând cadavre, tancuri, instrumente de război. Învață să decapiteze "infideli", decapitând păpuși blonde îmbrăcate în portocaliu.  Copiii sunt folosiți și în propaganda Statului Islamic. Alții sunt folosiți chiar să decapiteze "infidelii" reali. Dacă se ia ca și credibila "propagandă" SI, în doar ultimele 6 luni SI a folosit 12 copii pentru a decapita persoane indezirabile. Diminețile în lagărul de pregătire militară încep cu rugăciune, după care urmează instrucțiunile militare - cum să folosești un Kalasnikov, cum să-l încarci, cum să-l demontezi, cum să montezi un explosiv, cum să-l detonezi. Ocazional, băieții sunt și maltratați fizic pentru a-i face mai "zdraveni" și a-i desensitiviza față de violență. Li se dau droguri ușoare pentru a le domoli teama și a le ușura executarea "infidelilor". Scopul final al acestor acțiuni este supraviețuirea Statului Islamic prin creșterea unei generații noi de bărbați fideli cauzei și doctrinei lor, cât și viziunii.

Copiii care încearcă să evadeze și sunt prinși, sunt bătuți până li se rup oasele și nu mai pot alerga ori șchiopatează. Unii copii reușesc să evadeze. Dar rămân afectați psihologic, chiar ireversibil. Sunt descrise cazuri de copii care devin violenți cu frații și surorile lor. Desentivizăți de violență, unii încearcă să-și zugrume surorile ori să-și ardă frații cu țigări aprinse.

Povestea lui Mado

Din nefericire, răpirea copiilor pentru a-i transforma în soldați nu este limitată, în spațiul islamic, doar la Statul Islamic. Grupurile rivale islamice, cum sunt Nusra și Armata Liberă Siriană, fac la fel în Siria. Situații similare se întâlnesc și în Congo unde rebelii musulmani penetrează tot mai adânc în zonele creștine. Ținutul care ei îl controlează l-au numit Medina. În februarie am publicat istoria lui Mado, o creștină congoleză care în februari 2013 a fost răpită de militanți islamiști din Congo. Venea acasă de la câmp, împreună cu soțul ei, doi copii, și ginerele ei. Soțul și ginerele au fost uciși în fața ei, iar Mado și copiii duși în captivitate în Medina, satul din junglă unde islamiștii țineau în captivitate femei și copii. Mado a rămas însărcinată, dar copilul i-a murit. Locul ei de detenție era o groapă de 4 metri adâncime unde locuia împreună cu alte 10 femei. Femeile făceau de mâncare pentru bărbații musulmani și erau violate mereu. Uneori de mai multi bărbați. Au fost constrânse să se convertească la islam, ori ar fi fost ucise. După moartea copilului ei, lui Mado i s-a dat un nume musulman, Asma, și a fost dată ca soție unui barbat în vârstă. După 15 luni de captivitate femeilor li s-a permis să iasă în pădure să adune ciuperci. Acolo au dat peste un grup de soldați congolezi care le-au ajutat să scape. Întoarsă în satul de baștină, Mado a fost marginalizată de vecini și săteni, unii zicând că ar fi trecut de partea musulmanilor de bună voie.

Istoria lui Mado poate fi citită
aici: https://www.worldwatchmonitor.org/news/4195287/4195303/4280330]

ALIANTA FAMILIILOR DIN ROMANIA
Str. Zmeica nr. 12, sector 4, Bucuresti
Tel. 0741.103.025 Fax 0318.153.082
www.alianta-familiilor.ro
office@alianta-familiilor.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cea mai mică bibliotecă din lume

Să ne cunoaştem istoria: Ce rol aveau BRĂŢĂRILE DACICE?

Impostorii lugojeni ai lui George Costin, înfiltraţi printre revoluţionari (II)