Pensii nesimțite pentru 60 de judecători – peste un miliard de lei vechi pe lună


Magistrați fac grevă și uită că din cauza lor România plătește anual milioane de euro. Judecătorii greșesc, trec pragul dintre lege și nelege și devin infractori, iar de plătit tot noi plătim pentru greșelile lor.
Ultima știre m-a supărat amarnic. 60 de judecători au pensii peste un miliard de lei vechi. Ați mai auzit de asemenea pensii nesimțite? Nu le ajunge că după ce ies la pensie sunt primiți automat în baroul de avocați.
Dacă nu exista acest conflict dintre magistrați și ministrul justiției nu am fi știut poate niciodată că există magistrați cu pensii super nesimțite.
Se vorbește peste tot de schimbarea clasei politice, dar se uită că cel mai important este schimbarea totală a magistraților, care au transformat România secolului XXI într-o României de pe vremea lui Gheorghe Gheorghiu Dej.
Justiția a tras țara înapoi, cu ofițerii acoperiți a permis să se fure bogățiile și a acoperit pe marii infractori. A favorizat pe deplin pe politicieni și a lovit în cetățeanul obișnuit. Dacă un individ fură o traistă de cartofi primește 7 ani de închisoare pentru furt calificat, iar dacă cu doi – trei ani în urmă  a furat o găină este considerat recidivist și riscă 12 ani de închisoare. Dar dacă un politician fură miliarde și suferă un popor întreg aceeași justiție oferă cadou de la un an la trei ani de închisoare, de cele mai multe ori cu suspendare.
Și atunci ce facem, nu oare suntem noi de vină că le-am permis în numele unei justiții aservite unui grup să ne calce în picioare. Ne merităm soarta că permitem unor magistrați care în realitate detestă actul de justiție și nu le pasă că prin deciziile lor eronate suferă oameni nevinovați.

Reproducem articolul publicat pe HotNews.ro.

Ministerul Justiției: 60 de magistrați beneficiază de pensii de peste 1 miliard de lei vechi pe lună

În România există 60 de persoane care au pensii mai mari de 1 miliard de lei vechi pe lună, informează Ministerul Justiției într-un set de răspunsuri transmise HotNews.ro la câteva întrebări pe marginea unei postări publicate de ministrul Raluca Prună în data de 21 septembrie pe Facebook.
Raluca Prună scria atunci, în contextul grevei magistraților: "Aș fi dorit să se fi vorbit transparent în Memorandum despre venituri salariale: care includ pentru toată magistratura și grefieri chirii sine die (600 euro lunar în București, de exemplu). Chiar și pentru magistrați pensionari acum trecuți în avocatură - never mind venitul din avocatură. Sau despre pensii de 1 miliard de lei vechi pe lună, pe o scăpare a legii. Sau despre diurna de 2% pe zi pentru toți cei detașați din alta localitate (inclusiv membrii CSM)".

Întrebată de Hotnews.ro cum s-a ajuns la pensii de 1 miliard de lei vechi pe lună și câte astfel de pensii există în sistem, Raluca Prună a răspuns prin intermediul biroului de presă al ministerului: "Nu deținem date referitoare la cuantumul pensiei de serviciu, acestea pot fi obținute de la Casa Națională de Pensii. Din informațiile noastre există 60 de persoane care au astfel de pensii."

La întrebarea câte cazuri de magistrați pensionari trecuți în avocatură beneficiază de decontarea chiriei, Ministerul Justiției a răspuns: "Nu avem date referitoare la cei trecuți în avocatură. Avem date referitoare la cei pensionați (mai jos).
• 920 de judecători, suma plătită în primele 7 luni ale anului 2016 este de 8.674.418 lei;
• 1.771 grefieri, suma plătită în primele 7 luni ale anului 2016 este de 16.796.517 lei.
• Precizare MJ: Nu e vorba de magistrați pensionați cărora li se decontează chiria ci de cei în activitate. Noi nu avem date că pentru cei pensionați se decontează chiria.
Câți magistrați beneficiază de diurna de 2% pe zi și ce sume sunt plătite lunar din bugetul MJ pentru aceste cheltuieli? Raspunsul Ministerului Justiției:

"De diurna de  detașare în cuantum de 2%/zi beneficiază un numar de 32 de judecatori, cu un impact bugetar de 678.542 lei în primele 7 luni ale anului 2016.
Grefierii nu beneficiază de diurnă de 2%, ci de diurna de 17 lei/zi prevăzută pentru bugetari. Nu există la acest moment o situație centralizatoare a grefierilor detașați."

Ministerul Justiției a menționat că magistrații prin definiție includ atât procurori cât și judecători. Datele de mai sus includ informații referitoare la situația judecătorilor din aparatul propriu și instanțe.
Datele nu privesc judecătorii din CSM și aparatul tehnic, pentru care CSM are date, nici procurori și grefieri din parchete pentru care Ministerul public are date.

Președintele Consiliului Superior al Magistraturii a declarat, vineri, după întâlnirea cu ministrul Muncii și cel al Justiției, că Guvernul trebuie să vină cu soluții pentru a uniformiza salariile din justiție, menționând că asociațiile de magistrați îi cer să sesizeze Curtea Constituțională în acest sens transmite Mediafax. Menționăm că mai multe instanțe din România au adoptat un așa numit Memorandum cu problemele justiției din România, dar în realitate acțiunile lor de protest vizează includerea lor în ordonanța prin care au fost crescute salariile medicilor și profesorilor.

După greva efectuată de magistrații argeșeni săptămâna trecută, la care au aderat doar judecătoriile de pe raza județului și Tribunalul Argeș, un cotidian local a publicat lista salariilor judecătorilor din județ.
În lista prezentată de ziarulancheta.ro se regăsesc și nume de magistrați cu salarii cuprinse între 3.000 și 5.000 de lei, dar și numeroase venituri de 12.000, 13.000 sau 14.000 și chiar peste 17.000 de lei."

Concluzii
Și pentru că judecătorii și procurorii au memorie scurtă le reamintim că în ultimii trei ani România a plătit despăgubiri de aproape 53 milioane de lei celor care au câştigat procesele împotriva statului la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.
S-a plătit pentru că judecătorii și procurorii nu au respectat legea. Și cum se numesc cei care nu respect LEGEA? INFRACTORI! Și atunci mă întreb de ce un judecător sau un procurer vinovat de încălcarea LEGII mai este în funcție? Nu se încalcă Constituția României, unde s crie clar “Nimeni nu este mai presus de lege”.
Din cauza judecătorilor și procurorilor, anul trecut, România a bifat şi un record negativ: s-a clasat pe locul al treilea în topul celor mai reclamate state din UE la CEDO.
Surse: stiripesurse.ro, romanialibera.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cea mai mică bibliotecă din lume

Să ne cunoaştem istoria: Ce rol aveau BRĂŢĂRILE DACICE?

Impostorii lugojeni ai lui George Costin, înfiltraţi printre revoluţionari (II)