Cea mai mică bibliotecă din lume




Cea mai mică bibliotecă din lume se află la New Zork și are doar 40 de cărți. Această bibliotecă a fost amenajată într-un rezervor de apă reciclat. Biblioteca are un spațiu pentru doar un singur cititor și își propune să ajute cetățenii să ia o pauză de la ritmul de viață în metropola, și să se relaxeze cu o poveste bună.
Mica Bibliotecă gratuită a fost concepută de o familie arhitecți inovatori, care utilizează materiale reciclate pentru a proteja cărțile în interiorul spațiului inedit. Cei doi artihecți, Marcelo Ertorteguy și Sara Valente, sunt din Venezuela, și-au propus să atragă iubitorii de citit cărți. 


Biblioteca din Nolita, cartierul Manhattan, New York,  a atras un mare interes din partea cetățenilor.
"Ideea unei  biblioteci gratuite a fost inițiată în urmă cu aproximativ trei ani și rapid  a început să se răspândească în întreaga țară și, de asemenea  în unele zone din Europa, Africa și India", a declarat Ertorteguy.


Mr Ertorteguy a adăugat: "Avem un mare interes pentru materiale reciclabile, dar ceea vom oferi orice edificiu, care poate avea funcții noi”.
"Pentru această  bibliotecă mică ne-am dorit să găsim obiectul perfect. Prima condiție: să adăpostim cărțile  de vreme și a doua să poată permite, cel puțin unei care o persoană să poată adăposti. Așa s/a ajuns  la rezervorul de apă dezafectat, care s-a potrivit”.

În prezent există în SUA peste 5.000 de biblioteci gratuite, dar această mini bibliotecă este singura din lume în aer liber și cea mai mică.

Proiectul este destinat ofere tuturor accesul la cărți, chiar dacă ei trăiesc în zone care nu sunt deservite de biblioteci publice.

Sursa: Daily Mail

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Să ne cunoaştem istoria: Ce rol aveau BRĂŢĂRILE DACICE?

Impostorii lugojeni ai lui George Costin, înfiltraţi printre revoluţionari (II)