În atenţia românilor din ţara mea!

Traian Băsescu şi camarila PDL vor să ne-o ARD(ă) iar

Dacă mai ajunge odată PDL-ul la putere vom munci pe brânci şi gratis douăzeci de ani pentru a ne putea plăti datoriile. În orice ţară democratică din lume, când un stat se angajează să împrumute o sumă mare se face referendum. Numai la noi, în numele nostru, hotărăşte o gaşcă de cretini.
Alianţa România Dreaptă este găselniţa infractorilor PDL, care au furat ţara, care au distrus economia printr-un impozit forfetar, care au distrus învăţământul românesc, care au închis şcoli şi spitale şi care au propulsat la putere un preşedinte neghiob, beţivan şi grosolan.
Guvernatorul României Traian Băsescu până în 9 decembrie trăieşte un coşmar. PDL se duce la vale şi încearcă să se târască într-o alianţă politică numită ARD, iar liderii au fugit din Bucureşti ca dracu de tămâie. Alţii PDL-işti au fugit la partidul piticului tembelizor Partidul Poporului, iar o mică parte conduşi de primul ministru care foloseşte unguente în partea dorsală, au format Forţa Civică. Lor li s-au alăturat o umbră de PNŢCD, care după eşecul guvernării din 1996 - 2000 se târăşte în agonie urlând după mentorul lor Coposu. PNŢC a primit ce a meritat, de 12 ani nu au mai păşit în Parlament şi bine le-a făcut poporul că nu i-a mai votat. Şi aceste trei partiduleţe şi-au propus să îndrepte România, după ce PDL-ul a îndoit-o, a călcat-o în picioare şi împreună cu tătucul Băse au umilit-o până la disperare.
Cu încrâncenare guvernatorul României Traian Băsescu strigă pe toate drumurile, pe toate televiziunile băsiste, prin foile galbene de PDL, că el nu va numi nici în ruptul capului un premier de la USL. Şi mai spune şi câte câte, dar uită că din 29 iulie 2012 nu mai este alesul poporului este guvernatorul numit de Angela Merkel şi de José Manuel Barroso. Dar nu numai faptul că nu mai este legitim a uitat, dar mereu uită că există o Constituţie pe care trebuie să o respecte.
În ceea ce priveşte numirea primului ministru am găsit chiar pe site-ul preşidenţiei http://www.presidency.ro/?_RID=htm&id=7, (unde guvernatorul Traian Băsescu trudeşte din greu la denigrarea cetăţenilor care au votat la referendum pentru demitere, la invenţii bahice cum că există un milion şi jumătate de voturi fraudate) cum se face desemnarea premierului în România.


Numirea Guvernului

      Preşedintele României desemneaza un candidat pentru funcţia de prim-ministru şi numeşte Guvernul pe baza votului de încredere acordat de Parlament. În caz de remaniere guvernamentală sau de vacanţa a postului, Presedintele revocă şi numeşte, la propunerea primului-ministru, pe unii membrii ai Guvernului. Daca prin propunerea de remaniere se schimba structura sau compozitia politica a Guvernului, Presedintele Romaniei va putea revoca şi numi pe unii membri ai Guvernului numai pe baza aprobării Parlamentului acordată la propunerea primului-ministru. (Articolul 85 - Constituţia României)
      Primul-ministru, miniştrii şi ceilalţi membri ai Guvernului vor depune individual, în faţa Preşedintelui României, jurământul de credinţă. (Articolul 104 - Constituţia României)
      Preşedintele României nu îl poate revoca pe primul-ministru.Dacă primul-ministru îşi pierde calitatea de membru al Guvernului, cu excepţia revocării, sau este în imposibilitate de a-şi exercita atribuţiile, Preşedintele României va desemna un alt membru al Guvernului ca prim-ministru interimar pentru a îndeplini atribuţiile primului-ministru până la formarea noului Guvern. (Articolul 107 - Constituţia României)"
Ce deducem din acest paragraf este faptul că pe oricine desemnează ca prim ministru trebuie să fie validat de Parlamentul României. În ultimul paragraf scrie clar "Preşedintele României nu îl poate revoca pe primul-ministru", ceea ce demonstrează că primul ministru numit trebuie să aibă o majoritate parlamentară.

De ce se joacă Traian Băsescu cu Constituţia României?

Unii ar spune că e un preşedinte jucător, dar eu vă spun clar, e un preşedinte prost pentru România. În 9 ani de când este la Cotroceni nu a realizat absolut nimic, a adus numai dezbinări şi nemulţumiri şi împreună cu PDL-ul ne-a scăzut nivelul de trai la cote de neimaginat. Orişicât s-ar strădui, am convingerea că după 9 decembrie guvernatorul României va primi ceea ce merită, cu o singură condiţie, să mergem la vot.
Acest vot nu aste ca şi alte voturi, este un vot decisiv pentru a opri tirania, pentru a opri hoţia PDL-ului şi a lui Traian Băsescu.
De ce Traian Băsescu îi apără cu atâta îndârjire pe cei care au furat poporul român? Există o singură explicaţie. A primit partea leului din bogăţiile României şi când nu va mai fi guvernator vor ieşi la iveală toate hoţiile.
Nici o parte dintre politicieni nu respectă spiritul Constituţiei şi prin mediile politice circulă două opinii care se bat cap în cap:
"a.) Ca prim ministru trebuie desemnată doar persoana propusă de partidul sau coaliţia de partide care deţine majoritatea parlamentară. Indiferent cine ar fi ea: un independent, liderul partidului mai mic, liderul partidului mai mare sau alt membru. Şi indiferent dacă acesta provine din partidul cu numărul cel mai mare de parlamentari (dacă partidul cu cel mai mare număr de parlamentari nu deţine majoritatea absolută în parlament). Aceasta este procedura de desemnare constituţională şi democratică.
b.) Preşedintele poate desemna ca prim-ministru pe cine are chef, neţinând cont de majoritatea parlamentară. O variantă light a acestui punct de vedere spune că dacă un partid deţine majoritatea absolută trebuie să desemneze pe cineva din acest partid, dacă însă nici un partid nu are majoritatea absolută poate desemna pe cine vrea, sau poate desemna o anumită persoană din coaliţia majoritară, un simplu membru, nu pe cel propus de către ea.
Punctul b.) încalcă în mod clar şi litera şi spiritul Constituţiei şi este modul în care este desemnat primul ministru într-o dictatură."

Litera Constitutiei

“Art 103 (1) Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament.
(2) Candidatul pentru funcţia de prim-ministru va cere, în termen de 10 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului.
(3) Programul şi lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună. Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.“
“Art 61 (1): Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului roman…“
"Dacă preşedintele nu desemnează din start persoana propusă de majoritate nu face decât să amâne investirea ei, cu costuri foarte mari: încălcând Constituţia, atacând democraţia, generând o criză constituţională şi o reintoarcere scumpă şi inecesară la alegător. Fie se ajunge la suspendarea preşedintelui şi desemarea candidatului majorităţii de către preşedintele interimar (preşedintele Senatului), urmate de un referendum şi alegeri prezidenţiale anticipate, fie la alegeri parlamentare anticipate. Oricare dintre cele trei scrutine ar fi adevărate referendumuri pentru democraţie, în care majoritatea parlamentară va ieşi învingătoare."


Ce spune manualul lui Emil Boc de drept constituţional?

Conf. Dr. Emil Boc a editat un manual de drept constituţional, manual de bază al Facultăţii de Ştiinţe Politice clujene. Iată ce învaţă studenţii:
“Pag. 225: “Preşedintele României nu se bucură de independenţă totală în desemnarea primului-ministru. Potrivit textului constituţional, Preşedintele trebuie să consulte partidul care deţine majoritatea absolută a locurilor în Parlament ori, dacă nu există o a asemenea majoritate, să consulte toate partidele reprezentate în Parlament.
Chiar dacă Preşedintele României nu este obligat să ţină cont de părerile partidelor consultate, considerăm că nu va putea desemna la funcţia de prim-ministru decît pe acel candidat care are suportul majorităţii parlamentare”…
pag. 165: “Aşadar, esenţial în procedura de formare şi învestire a Guvernului este votul Parlamentului. Guvernul va răspunde politic doar în faţa Parlamentului care îl poate demite.”
No comment!




Ori de câte ori guvernatorul României deschide gura jigneşte cetăţenii şi parlamentarii care îi reprezintă, înjură jurnaliştii, îi face în fel şi chip numai pe cei care îl critică şi încalcă Constituţia României de parcă ţara asta e moşia lui personală. Pentru a-i da o lecţie de democraţie, la 9 decembrie să ieşim cu toţi la vot şi prin majoritatea conferită în Parlament să se înceapă curăţenia de primăvară. Aştept de la USL, ca toţi cei care au subminat economia naţională, ca toţi cei care au furat din avuţia ţării, ca toţi cei care au încălcat Constituţia, ca toţi acei care au abuzat de funcţiile lor, să umple puşcăriile şi să li se confişte averile ilicite. Am mare încredere şi o mare speranţă că guvernatorul Traian Băsescu va intra în puşcărie. Dar asta depinde în primul rând de noi! Să mergem cu toţii la vot.
Surse: http://blog.grupul.ro/?p=579; http://www.presidency.ro/?_RID=htm&id=7

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cea mai mică bibliotecă din lume

Să ne cunoaştem istoria: Ce rol aveau BRĂŢĂRILE DACICE?

Impostorii lugojeni ai lui George Costin, înfiltraţi printre revoluţionari (II)