Parlamentari certaţi cu Legea




Bucuria câştigării alegerilor a fost scurtă. Această bucurie a fost umbrită încă din seara alegerilor când prim ministru Victor Ponta a cerşit ajutorul de la UDMR. La scorul câştigat de USL nu mai era nevoie de UDMR, fiindcă această formaţiune a participat la toate nenorocirile aduse de guvernarea PDL şi de guvernatorul Traian Băsescu. A doua veste tristă pentru noi cei care plătim  taxe este faptul că Parlamentul s-a umflat cu peste o sută de parlamentari. Populaţia a scăzut, iar noi creştem numărul parlamentarilor şi cine ştie dacă noua majoritate nu va hotărâ un parlamentar la 10 cetăţeni. Ce înţeleg eu prin asta este faptul că trebuie să muncesc mai mult pe degeaba, ca să întreţin o mulţime de trântori.
O altă veste care mă face să privesc mai atent actuala coaliţie USL este şi faptul că au intrat în Parlament indivizi certaţi cu Legea.

 Iată pe cine au votat românii!
 



Relu Fenechiu (PNL) a obţinut un mandat de deputat în Colegiul 2 Iaşi cu 64% din voturi;
Parlamentarul a fost trimis în judecată de DNA, fiind acuzat de complicitate la abuz în serviciu în formă calificată şi continuată (39 acte materiale) şi complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice.

Marian Ghivechiu (PSD) a câştigat un nou mandat de deputat în colegiul 5 din Buzău cu 71,2%.
Ghiveciu a fost trimis în judecată, în decembrie 2011, de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, sub acuzaţia de „instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, având drept consecinţă obţinerea pentru altul a unui avantaj patrimonial - în formă calificată.

Dan Voiculescu (PC), preşedintele fondator al Partidului Conservator, a fost ales în Colegiul 8 Senat din Bucureşti cu 70%.
El a fost trimis în judecată de către DNA în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare (ICA).

Olosz Gergely (UDMR) a obţinut un nou mandat de senator în Covasna, cu 61,79%.
Olosz Gergely a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă.

Marko Attila (UDMR) a obţinut 52,63% din voturile exprimate în Colegiul 1 Camera Deputaţilor din Covasna.
Fostul secretar de stat a fost condamnat, în acest an, la trei ani de inchisoare cu executare de Judecatoria Buzău, în cazul retrocedării Colegiului "Székely Mikó" din Sfântu Gheorghe.

Tudor Chiuariu (PNL) a candidat în colegiul 2 Senat, Mehedinţi, şi-a obţinut 69,67% din voturi.
El a fost trimis în judecată de procurorii DNA, fiind acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice în „Dosarul Poşta”.


Monica Iacob Ridzi (PP-DD) a obţinut un nou mandat de deputat, prin redistribuire, în Colegiul 5.
Ea a fost trimisă în judecată pentru corupţie în dosarul „1 Mai”.

Sebastian Ghiţă (PSD), patronul postului RTV a fost ales deputat într-un colegiu din Prahova cu 69%.
Sebastian Ghita este acuzat de complicitate la înşelăciune şi fals în declaraţii.
  
Nicolae Vasilescu (PSD) a câştigat alegerile pentru Colegiul 2 Camera Deputaţilor cu 62,19% Craiova.
A fost trimis în judecată în martie 2012, pe când ocupa funcţia de înalt funcţionar public, şef al Departamentului legislativ al Camerei Deputaţilor.

Gigi Becali (PNL) a câştigat un loc de deputat în colegiul 25 Bucureşti.
Becali a fost trimis în judecată de catre DNA în două dosare: „Schimbul de terenuri cu MapN”- complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată şi continuată şi „Valiza”- dare de mită şi fals în înscrisuri.

Mircea Banias (PC) a fost ales senator în Colegiul 4 Constanţa, fiind votat de 58,76 la sută dintre alegători.
Parlamentarul este trimis în judecată de procurorii DNA în dosarul corupţiei din Portul Constanţa.

 Antonie Solomon (PP-DD) a intrat în Parlament prin redistribuire.
El a fost trimis în judecată, în stare de arest, de procurorii DNA, find acuzat că ar fi primit şpagă, când era primar al oraşului Craiova, de la omul de afaceri Gheorghe Penescu.



Gigi Neţoiu (PP-DD) a obtinut 18,89% într-un colegiul 1 Camera Deputaţilor din Dolj si a câştigat la redistribuire.

El a fost trimis în judecată de DNA în „Dosarul Transferurilor” în care au fost implicaţi mai mulţi şefi de cluburi şi impresari.

Sorin Roşca Stănescu (PNL) este senator după ce a fost ales în Colegiul 2 Dâmboviţa cu 56,25% dintre voturi.
 El a fost trimis în judecată în dosarul Rompetrol.

Thuma Hubert Petru Ştefan (PNL), preşedintele PNL Ilfov, a fost ales în Colegiul 3 Camera Deputaţilor din Ilfov a primit peste 70% din voturi.
 Parlamentarul a fost trimis în judecată în dosarul fostului prim-procuror al Parchetului Sector 4, Mihai Betelie.

Verginel Gireadă (PNL) a câştigat un loc de deputat în colegiul 1 Flămânzi din Botoşani cu 66,7% din voturi.
În luna aprilie 2012, Gireadă a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare de Curtea de Apel Cluj într-un dosar în care a fost acuzat de abuz în serviciu.

Nicolae Bădălău (PSD), presedintele PSD Giurgiu, a fost ales senator în Colegiul 1 Senat Giurgiu cu 72,27%.
Parlamentarul a fost condamnat, în 1988, pentru că a furat patru saci cu grâu, la o pedeapsă minimă de un an de închisoare.

Miron Mitrea (PSD) a câştigat un mandat de deputat cu 70,47% într-un colegiu din Vrancea.
Iniţial a fost trimis în judecată în martie 2009. În perioada 2001- 2002, Mitrea ar fi primit de la Irina Paula Jianu foloase necuvenite în cuantum de 9.274.202.542 de lei vechi, în schimbul numirii şi menţinerii acesteia în funcţia de inspector şef al ISC.

Teodor Atanasiu (PNL) este urmărit penal de procurorii DNA Cluj din august 2012. El a câştigat un nou mandat de deputat cu 54,87 % din voturi.

Liviu Dragnea (PSD) a fost ales senator de Teleorman cu 68% din voturi.
Pe 6 septembrie 2012, DNA anunţă că a început urmărirea penală faţă de secretarul general al PSD în dosarul ”Referendumul”.

Dian Popescu (PNL) a fost ales senator în Colegiul 1 cu 54 la sută din voturi.
În iulie, Dian Popescu a fost reţinut 24 de ore de procurori, fiind acuzat de dare de mită şi complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice.

Ion Stan (PSD) a câştigat un nou mandat, în Colegiul 3 Voineşti, cu 66% din voturi.
DNA a început urmărirea penală împotriva lui Ion Stan pentru două infracţiuni de trafic de influenţă.

Victor Paul Dobre (PNL), fost ministru al Administraţiei, a câştigat cu 69,9 % Colegiul 1 pentru Camera Deputaţilor din Galaţi.
Pe 10 august, Parchetul a cerut Camerei Deputaţilor avizul pentru începerea urmăririi penale a lui Dobre. Cererea procurorilor a fost respinsă de Parlament.

Laszlo Borbely (UDMR) a fost ales cu 88% din voturi în Colegiul 5 pentru Camera Deputaţilor din Mureş.
În aprilie, procurorii au cerut Camerei Deputaţilor acceptul pentru a începe urmărirea penală faţă de fostul ministru al Mediului, Laszlo Borbely. El era acuzat de de trafic de influenţă şi fals în declaraţiile de avere. Colegii politicieni, pe 11 septembrie, s-au substituit magistraţilor şi nu şi-au dat avizul pentru cercetarea acestuia.

Nu neg că iarăşi am fost păcăliţi. Şi pentru a demonstra această aserţiune pregătesc un nou articol întitulat:
Bomba cu explozie apropiată - Victor Ponta. Tot ce a făcut şi vrea să facă demonstrează clar că Victor Ponta este omul din umbră a lui Traian Băsescu, menit să distrugă USL-ul şi încrederea electoratului.


Surse: 9am.com; evz.ro; sxc.hu;radiocluj.ro;ghimpele.ro.      






Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cea mai mică bibliotecă din lume

Să ne cunoaştem istoria: Ce rol aveau BRĂŢĂRILE DACICE?

Impostorii lugojeni ai lui George Costin, înfiltraţi printre revoluţionari (II)