Pentru prima dată a fost fotografiată “Space alien cathedral”, Catedrala Bisericii Scientologice


Catedrala Bisericii Scientologice e construită în deșertul New Mexico. Această clădire a fost fotografiată pentru prima dată și aceste fotografii arată opiniei publice un ansamblu gigant, care poate fi văzut din spațiu.

Jurnaliștii de la Daily Mail dezvăluie pentru prima dată sediul Bisericii Scientologice. Fotografiile prezintă o clădire misterioasă, care duce la o boltă subteră. Construcția se află lângă două simboluri uriașe sculptate în pământ.
În spatele casei cu trei etaje există o rețea de tuneluri săpate în stâncă, de câteva sute de metri în lungime. În aceste tuneluri de află textele sfinte ale lui L. Ron Hubbard, texte gravate pe lingouri din oțel inoxidabil și pe discuri de aur, închise în cutii de titan sigilate cu argon.
Simboluri Misterioase: Cele două cercuri gigant suprapuse, fiecare cu un diamant în centru, se crede că au fost impuse de Biserica de Tehnologie, o ramură de scientologiei.
Aceste simbolurile sunt considerate a fi indicatoare de aterizare, care semnifică un "punct de întoarcere", astfel încât membrii ai bisericii, după ce vor părăsi Pământul distrus, știu unde să se întoarcă și unde pot găsi lucrările fondatorului Bisericii Scientologice, L. Ron Hubbard.
Lafayette Ronald Hubbard, mai bine cunoscut sub numele de L. Ron Hubbard și adesea menționat numai cu inițialele sale, LRH, a fost un autor de cărți SF și fondator al Bisericii Scientologice.
Un jurnalist BBC a dezvăluit că sub
“Space alien cathedral” a fost construit un edificiu subteran, de către biserică în anii 1980, care a costat câteva milioane de dolari. Cea mai importantă relatare este faptul că sub catedrală ar exista un buncher antiatomic, pentru protejarea adepților într-un eventual război nuclear.

 Biserica Scientologica a fost fondată în 1953 de către scriitorul american de science-fiction L. Ron Hubbard, care a scris că acum 75 de milioane de ani, un anume Xenu (extraterestru), conducătorul Confederației Galactice, a adus miliarde de oameni pe Terra cu 75 de milioane de ani în urmă. Populația a fost lăsată lângă niște vulcani și apoi i-a omorât detonând bombe cu hydrogen și doar foarte puțini au supraviețuit. Spiritele celor care au murit au fost lăsate să rătăcească și facă rău celor vii.

Scientologia se descrie ca studiul și manipulare a spiritului în relația cu sine și cu alții. Unul din scopurile Scientologiei, așa cum afirmă Biserica, este de a deveni sigur de existența spirituală și de relația omului cu Dumnezeu, sau "Ființa Supremă."

De asemenea este foarte importantă ideea de libertate personală si transladarea ei către orientarea sexual.

Pentru a progresa pe scara Scientologiei, adepții trebuie să urmeze o serie de cursuri din Dianetica, un fel de biblie lăsată moștenie de fondator.

În Dianetică se spune că oamenii suferă de sentimentele nedorite și negative, care duc la boli. În cazul în care fiecare persoană aplică Dianetica în viața lor, se pot elibera de aceste sentimente negative și prin urmare pot să evite boala. Există opt niveluri, înainte de adevărul Scientologic.

În scientologie există credința că spiritul, care este denumit  “Thetan” provine de la litera “theta”, din limba greacă, iar litera este o abreviere de la thanatos, adică moarte.

Acești thetani au trăit în mai multe corpuri de-a lungul a trilioane de ani (mai mult decât vârsta universului), majoritatea corpurilor fiind extraterestre. Hubbard spunea că thetanii au fost condiționați de dictaturile extraterestre intergalactice, pentru a controla populația.


În presa din Statele Unite s-a răspândit idea că Biserica Scientolgică încearcă să racoleze oameni deprimați și să-i trateze prin aplicarea prevederilor din Dianetică. O “audiție” scientologică seamănă cu o ședință la psiholog. Dacă acei oameni deprimați ajung să se simtă mai bine, este evident că vor deveni scientologici. Pe de altă parte aceste ședințe costă mult. În realitatea scientologia este considerată o religie scumpă, la care nu pot avea acces oamenii de rând. 
Organizatia se impune prin achiziționarea domeniilor imobiliare de lux. Nicio altă "sectă" nu are domenii de peste 300 de milioane de dolari numai în Los Angeles.
Mulți scientologi au declarat că Biserica aplică o politică numită "deconexiune": obligă pe membrii ei să se despartă de familii, în cazul în care acestea nu împărtășesc aceleași opinii.
Apropierea de Cetatea Filmului s-a făcut chiar din primele zile ale apariției Bisericii, în 1955.
Scientologii sunt împărțiți pe nivele. Treci prin seriuni de "audiții" (interogatorii), pentru care plătești. Deși Biserica neagă acest lucru, se pare că 500.000 de dolari este prețul pentru cel mai înalt nivel.

 
În 2009, Biserica Scientologică a primit interdicția de a modifica Wikipedia, după ani de zile în care schimba orice detaliu care nu-i convenea.
Organizația nu publică date oficiale globale referitoare la numărul membrilor. Reprezentanții organizației dau uneori cifre pe țară, uneori fac estimări globale (de ordinul milioanelor). Organizația însă îi consideră membri pe toți cei care au participat vreodată la cursuri organizate de ea.
Surse independente consideră că numărul total al membrilor este probabil undeva între 50.000 și 100.000.
Interesant este faptul că la Biserica Scientolgică au aderat actori, muzicieni, pictori celebri etc.: Tom Cruise, John Travolta, Anne Archer, Jenna Elfman, Kirstie Alley, Chick Corea, Priscilla Presley, Nancy Cartwright, Mihai Bendeac.
Sediul organizației este la Los Angeles.
dailymail.co.uk, ro.wikipedia.org, web13.net, a1.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cea mai mică bibliotecă din lume

Să ne cunoaştem istoria: Ce rol aveau BRĂŢĂRILE DACICE?

Impostorii lugojeni ai lui George Costin, înfiltraţi printre revoluţionari (II)