Cele mai mari conspirații din toate timpurile

Cetățenii Pământului în fața unei lumi de neînțeles

Marile companii petroliere împiedică de peste 100 de ani dezvoltarea mașinii electrice
Această teorie a conspirației este expusă în excelentul film documentar Who Killed the Electric Car? din 2006, în care se lansează ipoteza că diversele tehnologii, care ar fi permis dezvoltarea ieftină, rapidă și eficientă a mașinilor electrice, au fost suprimate (unele, aruncate în aer la propriu), de către un consorțiu obscur format din marile companii petroliere, dimpreună cu diverși indivizi aflați în poziții cheie în chiar industriile producătoare de mașini.
Prima lovitură dată mașinii electrice s-ar fi petrecut în 1899, an în care un prototip foarte competitiv atingea recordul mondial de viteză de la acea data: 110 km/h. O  performanță uluitoare pentru sfârșitul secolului XIX. În ciuda acestui fapt, nimeni nu a mai auzit nimic de prototipul cu pricina, iar mașinile de serie produse în primii ani ai secolului XX atingeau cu greu 30 - 40 km/h. A doua mare lovitură ar fi avut loc cândva între 1913 - 1914, când eforturile comune a celor mai prolifici inventatori din acei ani, Henry Ford și Thomas Edison, de a produce un vehicul electric, ieftin și performant au fost împiedicate cu fervoare de tot soiul de indivizi, cu largă putere financiară și influență. În sfârșit, ultima mare bătălie s-ar fi dat recent, în pragul anilor 2000, când General Motors și-a îngropat “de bună voie” EV1, primul prototip de mașină electrică a unui mare producător din industria auto, care a intrat pentru o scurtă vreme (1996-1999) în producția de serie.

Tsunami-ul din 2004 a fost provocat de o bombă
Cu cele 229.866 de morți pe care le-a provocat, Tsunami-ul care a lovit Oceanul Indian pe 26 decembrie 2004, din perspectiva numărului uriaș de victime pe care le-a produs, se află pe locul 7 în topul celor mai mari dezastre naturale din toate timpurile și pe locul 2 în topul celor mai sângeroase cutremure. Însă, dacă nu este vorba despre un dezastru “natural”, ci de un genocid care a fost inițiat intenționat, cu ajutorul unei așa - numite bombe - tsunami, o armă nucleară, care a fost detonată într-o poziție strategică din adâncul oceanului?
Conspiraționiștii afirmă că tehnologia capabilă să provoace o tragedie de asemenea proportii este cel puțin fezabilă, din moment ce o seamă de cercetări în acest domeniu au fost conduse încă din timpul celui de-al doilea Război Mondial, experimente cu bombe - tsunami realizându-se în 1944 și 1945 în Noua Zelandă. De asemenea, încă din 1997, cu 7 ani înaintea devastatorului tsunami, Secretarul Apărării de atunci, din Statele Unite, William S. Cohen, afirma că: “Există grupări care au capacitatea de a se angaja în eco - terorism, prin tehnologii militare capabile să schimbe clima, să provoace cutremure sau erupții vulcanice.” Cu toate acestea, în afara ipotezei că totul a fost un sângeros test la scară mare, cu greu se pot descifra motivele celor care ar fi lovit atat de crunt Sud-Estul Asiei prin tsunami-ul din Oceanul Indian.

Atacurile teroriste de la World Trade Center
Pe de-o parte, conspiraționiștii susțin că o seamă de indivizi din Guvernul Statelor Unite și din serviciile secrete americane au avut date certe despre iminentul atac, însă au ocultat voit această prețioasă informație – precum s-a intamplat pe 7 decembrie 1941, în cazul atacului aviatic japonez de la Peal Harbor, din timpul celui de-al doilea Război Mondial -, refuzând să întreprindă și cea mică acțiune, care ar fi împiedicat producerea atentatelor. Pe de altă parte, se speculează că explozia celor două avioane, care au lovit Turnurile Gemene din New-York, nu ar fi fost suficient de puternică pentru a conduce la prăbușirea zgârâie-norilor WTC, aceasta producându-se în urma unor explozii controlate (există martori care susțin că ar fi auzit aceste explozii), iar Pentagonul nu ar fi fost, de fapt, lovit de niciun avion. Care să fi fost scopul oficialilor americani, care au orchestrat sau au permis sângeroasele atacuri? Foarte simplu: declanșarea Războiului împotriva terorismului, creșterea justificată a cheltuielilor militare și îngrădirea, de asemenea, legală, a libertăților și drepturilor cetățenești.

Nu există încălzire globală! Totul este o afacere mondială
Conspiraționiștii susțin că așa-zisa schimbare climatică este o fraudă perpetuată pentru scopuri financiare și ideologice. Întreaga isterie în masă provocată de iminenta încălzire globală ar fi de fapt o făcătură inventată de către obscurul grup de interese Bilderberg (130 de potenți financiari și persoane cu largă influență, de la bancheri la politicieni), care se folosește de încălzirea globală pentru a impune, în secret, o guvernare mondială. Unul dintre cei mai înverșunați susținători ai acestei teorii este chiar un climatolog, William M. Gray. Acesta afirmă că alături de terorism, încălzirea globală este inamicul public numărul 1, de care avea nevoie sistemul internațional de putere după sfârșitul Războiului Rece, pentru a facilita marilor lideri impunerea unei cauze politice cu un larg succes la public, prin care să se ia abuziv măsuri politice, economice și sociale ce ar fi “absolut necesare” pentru a împiedica schimbarea climatică – adică pentru ca jucătorii din umbră să-și realizeze interesele. În urma obsesiei mondiale vizavi de încălzirea globală, ar avea de câștigat politicienii, oamenii de știință, oamenii de afaceri, diverse structuri din ONU, mișcările ecologice, plus numeroase organizații secrete, precum Grupul Bilderberg și Clubul de la Roma.

SIDA, Ebola si SARS au fost inventate în laborator
În ultimii 20 de ani, una dintre temele predilecte ale romanelor și filmelor de groază este virusul scăpat de sub control, experimentul bacteriologic și virusologic secret, care ar penetra măsurile de securitate, s-ar răspândi instant în întreaga lume și ar provoca apocalipsa. Puțini știu însă că asemenea subiecte de ficțiune au apărut tocmai în urma ipotezelor unor (pseudo)oameni de știință, care sunt convinși de veridicitatea lor, publicând, spre sfârșitul anilor ’80 din secolul XX, o largă serie de lucrări, mai mult sau mai puțin documentate, în care afirmau că virusurile HIV, Ebola si SARS sunt de fapt niște superarme bacteriologice, care au fost create în secret de către Guvernul american. Mai mult de atât, răspândirea SIDA în Africa, în rândul homosexualilor și al prostituatelor nu ar fi decât etape ale unui monstruos genocid în masă orchestrat de către elemente puritane și xenofobe din administrația SUA, iar gripa aviară de acum 2 ani – un test la scară mondială și un avertisment la adresa Chinei. Conspiraționiștii care promovează această teorie, mai susțin că încă de la bun început există antivirus pentru toate cele trei calamități bacteriologice, însă acesta este ținut secret, în vreme ce diversele cercetări independente, care urmăresc (re)descoperirea remediilor sunt înfrânate, împiedicate sau, în cele din urmă, eradicate de către cei care au lansat virusurile în lume.

Cine l-a asasinat pe Kennedy?
Foarte mulți sociologi afirmă că asasinarea lui Kennedy este punctul de cotitură în istoria conspiraționistă, momentul în care teoriile conspirațiilor s-au transformat din joaca intelectuală a unui cerc restrâns, grup de entuziaști, într-un adevărat și exploziv fenomen de masă. Explicația este foarte simplă, arată psihologii: defunctul președinte american John F. Kennedy (29 mai 1917 – 22 noiembrie 1963), s-a bucurat de o imensă simpatie în rândul americanilor, iar asasinarea sa a fost percepută precum șocul traumatic pe care-l resimțim în momentul în care ne moare un prieten sau o rudă dragă. Toate aceste rațiuni afective și psihologice, combinate cu numeroasele omisii, controverse și bâlbâieli din Raportul Comisiei Warren, care l-a decretat drept asasin unic pe Lee Harvey Oswald, au născut o monumentală respingere publică a variantei oficiale, un oprobriu fără precedent în istorie. Așadar, cine l-a asasinat pe Kennedy? Probabil, nu vom afla niciodată, pentru că indiferent ce (nou) răspuns oficial ar mai da acum, la 46 de ani de la producerea controversatei crime, diverși oficiali americani și teoriile conspiratiei, care s-au împământenit atât de bine, încât – probabil – pentru totdeauna, vor exista numeroase (și poate argumentate) dubii în acceptarea unui răspuns final. Cei mai vizați adevărații killeri ai lui Kennedy (chiar daca Oswald a apăsat sau nu pe trăgaci) ar fi de fapt, Rezervele Federale (sistemul bancar central din SUA), CIA, KGB, FBI, vicepreședintele Lyndon B. Johnson, Fidel Castro sau/și Mafia.

Guvernele ascund adevărul: extratereștrii există!
Totul a început în noaptea zilei de 24 februarie 1942, când numeroși martori oculari afirmau că au văzut mai multe obiecte zburatoare neidentificate pe cerul Los Angeles-ului, OZN-uri asupra cărora artileria anti-aeriană americană ar fi deschis focul. Precum în cazul asasinării lui Kennedy, oficialii americani nu au dat o explicație satisfacatoare opiniei publice – trebuie avut în vedere că numarul californienilor, care pretind că au vazut OZN-urile, se ridică la câteva mii, dar și faptul că nu trecuseră nici 3 luni de când America intrase în cel de-al doilea Război Mondial, după atacul de la Pearl Harbor, iar americanii intrasera în fibrilația psihologică a războiului. 5 ani mai tarziu, pe 7 iulie 1947 avea loc celebrul incident Roswell – atunci, armata americană ar fi recuperat epava unui OZN, care s-ar fi prăbușit lângă orășelul Roswell din New Mexico. Și în acest caz, un număr impresionant de persoane – peste 100 – afirmau că ar fi văzut fie OZN-ul, fie epava acestuia. Mai mult de atât, conspiraționiștii speculează că americanii ar fi recuperat cadavrul unui extraterestru (sau chiar un extraterestru în viață). Explicația oficială – cum că s-ar fi prăbușit un balon meteorologic – nu a mulțumit, din nou, pe nimeni. De atunci, numărul celor care afirmă că au văzut OZN-uri a explodat, iureșul dezvăluirilor, controverselor și cercetarilor științifice și pseudo-științifice devenind un fenomen în masă, la scară planetară. Psihologi afirma chiar că în cazul ufologiei avem de-a face cu o primă și adevărată mitologie modernă, inventată în secolul XX.

Lumea este condusa de conjurații secrete: masoni, illuminați, skull&bones
O organizație secretă cu origini obscure, care se pierd în negura istoriei (studiindu-i o parte a simbolisticii, unii cercetători sugerează că ar fi o recrudescență a medievalului Ordin al Cavalerilor Templieri; alții merg mai departe și afirmă că Motorul Prim al organizației s-ar situa undeva în Egiptul Antic), Masoneria a răsărit spre sfârșitul secolului XVI, începutul secolului XVII. De atunci, organizația s-a menținut într-un discutabil (semi-)anonimat și s-a implicat din ce în ce mai activ în viața publică. Se pare că, încă din secolul XVIII, în ceea ce privește ordinea mondială, scopul secret al Masoneriei este crearea unei societăți bazată pe idealurile libertății, egalității, fraternității, separării Bisericii de Stat și al toleranței religioase. În acest sens, masonii au luat parte activ la numeroasele revoluții din secolele XVIII si XIX, care au zguduit lumea din rădăcini și au făcut trecerea ireversibilă de la societățile organizate medievale la cele moderne. Numărul lor a crescut constant – conform ultimelor estimări, în prezent, în lume sunt în jur de 5 milioane de masoni – iar Masoneria a strâns în interiorul ei elite politice, religioase și artistice, astfel încât, dacă o privim din perspectiva sociologiei politice și o identificăm cu un enorm și planetar grup de interese, supoziția conspiraționiștilor cum că masonii ar conduce lumea (sau, mai degrabă, o parte a ei) capată iz de adevăr. Illuminați ar fi (în unele dintre ipoteze) crema elitei masonice, iar scopul acestora este mult mai obscur; în vreme ce Skull&Bones este o societate secretă, o frăție din cadrul prestigioasei universităti americane Yale, pepiniera studențească a Marilor Loje americane. Interesant este că, pe parcursul secolului XX, în Statele Unite, într-o proporție covârșitoare, aproape toate elitele din politică, administrație și finanțe – de la președinți, la secretari de stat și directori de servicii secrete sau bănci – au studiat la Yale și, evident, au făcut parte din Skull&Bones.

New World Order – guvernul mondial
Conspiraționiștii afirmă că un extrem de puternic și secret grup, format din cei mai influenți membri ai diverselor societăți secrete (un soi de elită a elitelor) complotează pentru a conduce lumea prin intermediul unui guvern mondial, care ar înlocui treptat suveranitatea statelor. Grupul ar fi responsabil de formarea climatului financiar modern din secolul XX – erupția marilor companii transnaționale și, strâns legate de acestea, de fenomenul globalizării. Interesant (și poate comic) la această teorie a conspirației este faptul că le reunește într-un enorm amalgam sincretic pe toate celelalte – New World Order face legatura dintre evrei și masoni, lansând controversata sintagmă «mișcare iudeo-masonică», îi pune în aceeași barcă pe Illuminați și pe extratereștri, reunește nenumărate teorii apocaliptice și grupuri milenariste creștine (aici intră, de exemplu, toate speculațiile legate de pașapoartele biometrice și cipurile subcutanate), pe Hitler, URSS, pe Templieri, teroriști și cercetătorii care experimentează arme bacteriologice. Susținătorii New World Order afirmă că întreaga istorie se desfășoară în parametrii unui enorm Plan de înrobire mondială a omenirii, fiecare epocă nefiind altceva decât o nouă etapă în schema de desfășurare a maleficelor mașinațiuni.

Sionismul – lumea este controlată de evrei
Cea mai veche și mai amplă teorie a conspirației, strâns legată de numeroasele ideologii xenofobe și politici rasiste, care au bântuit istoria și fiind reinventată, practic, din antichitate și până în epoca modernă, în fiecare secol în care au apărut mișcări antisemite. În secolul XX, teoria a fost propulsată de un controversat document, Protocoalele Ințelepților Sionului, din care rezultă că evreii dimpreună cu masonii conspiră pentru a acapara puterea mondială și a controla lumea. Textul are forma unor instrucțiuni de manual, prin care noii membri acceptați în rândul Înțelepților sunt inițiați în politica de cucerire a lumii prin controlul mass-media și a finanțelor și prin înlocuirea ordinii sociale tradițioanle cu una bazată pe manipularea în masă. Într-o proporție covârșitoare, majoritatea istoricilor și cercetătorilor care au studiat lucrarea în profunzime au dovedit că aceasta este pe alocuri un plagiat dupa cartea satirică Dialoguri în Iad între Machiavelli și Montesquieu (scrisă, în 1864, de francezul Maurice Joly) și un fals fabricat cândva între 1895 și 1902 de către ziaristul rus Matvei Golovinski, la ordinul lui Piotr Rachkovski, șeful diviziei de la Paris a poliției secrete rusești, Okhrana. În ciuda acestor evidente, Protocoalele… au fost des folosite în mod propagandistic, pentru a alimenta mișcările antisemite – mulți analiști considerând ironic că tocmai propagarea lor este o conspirație în sine.
Sursa: descopera.ro, 2blackjack1.wordpress.com

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cea mai mică bibliotecă din lume

Să ne cunoaştem istoria: Ce rol aveau BRĂŢĂRILE DACICE?

Impostorii lugojeni ai lui George Costin, înfiltraţi printre revoluţionari (II)