Peter Costea: apărătorul tradiţiei creştine româneşti

Candidat independent pentru Parlamentul European
Peter Costea, un român care şi-a văzut îndeplinit “visul american” bate la uşa Parlamentului European în perspectiva apărării tradiţiei creştine româneşti. 
A investit resursele intelectuale şi timpul pentru a promova valorile creştine ale poporului roman, pledând pentru acesta, atât pe plan intern cât şi pe plan internaţional”.
În noiembrie 2013, românul Peter Costea şi-a anunţat candidatura de independent la Alegerile Europarlamentare din 25 mai 2014. 
Alegerea lui Peter Costea în Parlamentul European ar fi un câştig real pentru România

Peter Costea a făcut demersuri pentru revocarea ambasadorului homosexual Michael Guest.

Ce l-a determinat pe avocatul de succes Peter Costea să candideze la Europarlamentare?

Răspunsul l-am găsit în publicaţia “Moldova creştină”, care a publicat un interviu în exclusivitate cu Peter Costea.
Citez: “…am observat lipsa de competenţă la majoritatea europarlamentarilor  care, în prezent, reprezintă România şi, cel mai îngrijorător, modul greşit în care ei votează anumite rezoluţii ori rapoarte în Parlamentul Europei”.
(Interviu publicat în decembrie 2013)
Un alt motiv, poate mai important decât primul, este susţinerea şi respectarea Art.16 din Declaraţia Universală a Drepturilor Omului privind: „Familia constituie elementul natural şi fundamental al societăţii şi are dreptul la ocrotire din partea societăţii şi a statului”.
Uniunea Europeană s-a constituit din mai multe naţiuni şi s-a ţinut cont, într-o mai mare sau mai mică măsură, de cultura şi tradiţia fiecărui stat. 
Ţinând cont că majoritatea dintre români sunt creştini şi pentru aceştia familia naturală reprezintă nucleul sacru pentru societatea în care trăim, în acest moment demersul lui Peter Costea reprezintă unicul colac de salvare împotriva intruziunilor obiceiurilor nesănătoase din Occident.
Cu toate că românii, într-un procent de peste 98% se opun legalizării cuplurilor de homosexuali, această blasfemie la adresa umanităţii este impusă şi ţărilor membre UE, chiar dacă tradiţia acestor ţări o renegă. Europarlamentarii români au tăcut. 
Peter Costea vrea să lupte pentru adevărurile creştine româneşti, pentru respectarea tradiţiei, culturii şi respctarea cetăţenilor români, precum sunt respectaţi cetăţenii din statele avansate.  


O luptă câştigată împotriva unui ambasador homosexual

Ambasadorul american homosexual Michael Guest a fost revocat din funcţie în urma unui demers iniţiat de Peter Costea. 
Michael Guest a fost ambasadorul SUA la Bucureşti între anii 2001 – 2004. Acest diplomat american a fost primul homosexual confirmat în funcţia de ambasador al SUA şi pe întreaga durată a mandatului a locuit împreună cu un alt bărbat, pe nume Alex Alvarez. 
Despre momentul iniţierii acestui demers împotriva lui Michael Guest, Peter Costea ne-a spus că totul a început în vara anului 2003. Fiind în vizită în România, tatăl său i-a spus despre nemulţumirea sa faţă de ambasadorul american, care s-a declarat pe faţă homosexual şi în favoarea cuplului nenatural. Atunci tatăl lui Peter Costea a accentuat ideea: „Michael Guest este o ruşine pentru America, dar şi pentru România!”. 
La întoarcere în Statele Unite, Peter Costea a iniţiat o acţiune de strângere de semnături pentru susţinerea unei petiţii – protest adresat preşedintelui american George W. Busch. Petiţia a fost susţinută de 5000 de români stabiliţi în SUA, prin care se cerea retragerea ambasadorului homosexual Michael Guest  din România. 
Acest document, însoţit de listele de semnături, a fost predat unui judecător, Karl Rove, conectat la Casa Albă. Prin intermediul acestui prieten petiţia a ajuns în mâinele şefului de cabinet a preşedintelui american. 
După şapte zile, Peter Costea a primit o notă din partea unui consilier prezidenţial, prin care era anunţat că s-a semnat ordinul de revocare a mandatului de ambasador pentru Michael Guest. 
Foarte puţini ştiu motivul real al revocării lui Michael Guest, însă la vremea respectivă fostul ambasador în România declara pentru „The New York Times”că renunţă la diplomaţie: „... întrucât demersurile mele de a asigura pentru partenerii homosexuali un tratament egal cu cel al soţiilor diplomaţilor heterosexuali”.

Alegerea lui Peter Costea în Parlamentul European ar fi un câştig real pentru România

Acest exemplu mai puţin cunoscut din viaţa lui Peter Costea demonstrează capacitatea de luptă şi dorinţa sa de a duce până la capăt tot ce şi-a propus. Alegerea lui Peter Costea în Parlamentul European ar fi un câştig real pentru România, ţinând cont de experienţa şi pregătirea în mai multe domenii, din care cel mai important este cel juridic. Un alt atu, Peter Costea şi-a păstrat sufletul pur românesc şi fiind din naştere un altruist se gândeşte să facă bine pentru semeni săi.

A plecat supărat, persecutat politic şi s-a întors învingător, decis să lupte pentru poporul său și pentru valorile creștine.
Când a plecat din Republica Socialistă România, în 1978, era persecutat de regimul comunist. La terminarea Liceului Teoretic Nr. 2 din Arad (astăzi Colegiul Naţional "Elena Ghiba Birta") nu i s-a permis să urmeze cursurile unei facultăţi de drept. Decizia nedreaptă a autorităţilor comuniste era motivată cu menţiunea că tatăl lui Peter Costea era pastor Baptist. Văzând acest lucru a părăsit  ţara ca şi apatrid, plecând legal în Statele Unite ale Americii. 
De peste 23 de ani Peter Costea profesează avocatura în Houston, Texas, devenind un specialist în drepturile civile şi dreptul muncii. 
“În calitate de avocat a înregistrat rezultate notabile în ciuda faptului că şi-a desfăşurat întreaga activitate profesională într-o limbă diferită de limba maternă, după ce, la vârsta de 21 de ani, a părăsit România aflată sub un regim totalitar communist, pe motive de persecuţie politică. A plecat din România forţat de împrejurări, dar a păstrat mereu contactul cu ţara care l-a plămădit, fiind familiarizat cu realităţile româneşti”.
(http://costea-parlamentuleuropean.ro/)

Pe lângă studii complexe de drept, relaţii internaţionale şi ştiinţe politice în America, Peter Costea a obţinut și două diplome universitare, una în ştiinţe politice şi una în relaţii internaţionale la St. Mary’s University din San Antonio. Şi-a continuat studiile la Fletcher School of Law and Diplomacy din Boston, unde a obţinut un masterat şi un doctorat în diplomaţie. Un alt masterat l-a obţinut în domeniul strategia internaţională şi controlul aramamentelor, susţinut la Institute of High International Studies din Geneva, Elveţia. În 1990 obţine diploma de Juris Doctor  la University of Houston.
Pe lângă aceste specializări a mai studiat şi ştiinţele economice. 
Din 1991, Peter Costea practică avocatura, fiind licenţiat de Baroul Avocaţilor din Statul Texas, de Tribunalul Suprem al statului Texas şi de Tribunalul Suprem al SUA. 
Înainte de a profesa avocatura, în calitate de lector universitar a predat studenţilor  în universităţi de prestigiu din Houston, San Antonio şi Johannesburg. 
Pe lângă activitatea academic şi profesională a publicat numeroase opinii în cotidienele din SUA, iar în anii studenţiei a scris pentru Geneva News & World Report.   


Peter Costea a participat la Revoluţia din Decembrie 1989 din Arad

În Decembrie 1989, când românii au rupt cătuşele dictaturii, Peter Costea era lector universitar la Universitatea Witwatersran din Johannesburg, Africa de Sud. Auzind despre ce se întâmplă în Timișoara s-a întors acasă şi a participat activ la Revoluţia din Decembrie 1989 din Arad. 
După victoria Revoluţiei “a investit resursele intelectuale şi timpul pentru a promova valorile creştine ale poporului roman, pledând pentru acesta, atât pe plan intern cât şi pe plan internaţional”.
Peter Costea: “România poate şi trebuie să aibă un rol important în reafirmarea valorilor pe care a fost fondată civilizaţia europeană”.

Rezultate pe plan intern şi extern

După reuşita revocării ambasadorului homosexual, Peter Costea a iniţiat prima iniţiativă civică de revizuire a Constituţiei României. Această iniţiativă se menţine până în acest moment “cea mai amplă iniţiativă civică din istoria României”. Pentru acest demers s-au strâns 650.000 de semnături, dar, în 2007, Curtea Constituţională a sistat proiectul de revizuire, invocând lipsa dispersiei geografice a semnăturilor.
În 2007 voluntarii care au participat la această acţiune au constituit Alianţa Familiilor din România, iar Peter Costea a fost ales preşedintele organizaţiei. De remarcat că sutele de voluntari sunt din diverse grupuri entice şi religioase şi meritul lui Peter Costea este acela că a reuşit să le dea un ţel comun.
Munca acestei Alianţe şi cele 650.000 de semnături nu au fost în zadar. În 2009, prin eforturile organizaţiei şi ale lui Peter Costea, s-a introdus în noul Cod Civil o definiţie a familiei ca uniune liber consimţită între un bărbat şi o femeie. 

Realizări internaționale în lupta pentru respectarea familiei naturale

Pe site-ul http://costea-parlamentuleuropean.ro se pot vedea realizările lui Peter Costea șu lupta pe care o duce cu autoritățile Uniunii Europene pentru respectarea tradiției creștine românești.
Memoriu către Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, 21 iunie 2008, împotriva legalizărilor căsătătoriilor sau parteneriatelor civile între personae de același sex.

Scrisoare deschisă către Consiliul Europei, 19 septembrie 2008
Consiliul Europei a încercat de mai multe ori să adopte o rezoluție prin care să ceară Statelor Membre să adopte legislații interne de legalizare a căsătoriilor între persoane de același sex ori parteneriate civile între persoane de același sex. Peter Costea a redactat și înregistrat, în numele Alianței Familiilor din România, pe 19 septembrie 2008, un memoriu prin care cere respingerea rezoluției. Tot în 2008, AFR a obținut din partea cetățenilor României peste 10.000 de semnături online solicitând respingerea rezoluției. În septembrie 2008, semnăturile au fost înregistrate și ele la Consiliul Europei. 

Analiza raportului Agenției Europene pentru Drepturi Fundamentale, 19 septembrie 2008
În 2007, Uniunea Europeană a relansat Agenția Europeană pentru Drepturi Fundamentale. Cu sediul la Viena, Agenția pretinde că promovează drepturile fundamentale ale cetățenilor Uniunii Europene. În realitate, însă, Agenția s-a dovedit a fi un vehicul pentru promovarea cu precădere a drepturilor “minorităților sexuale”. În 2008, Agenția a emis un Raport vast privind acțiunile “anti minoritati sexuale” în fiecare stat membru din Uniunea Europeană, inclusiv România. Printre altele Raportul critica Biserica Ortodoxă Română și cerea implementarea la nivel național a unor măsuri specifice și radicale pentru eliminarea discriminării. Din perspectiva valorilor și a libertății religioase, Raportul era foarte periculos. Pe 19 septembrie 2008, dl Costea a înregistat o analiză a raportului la Agenția Europeană pentru Drepturi Fundamentale explicând de ce acest raport este părtinitor și dăunează interesului social general. Analiza a fost scrisă pentru Alianța Familiilor din Români. 

Memoriu către Ambasada Franței la ONU, 3 ianuarie 2009
În 2009, Guvernul Franței, sub guvernarea Sarkozy, a făcut demersuri susținute în Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite pentru adoptarea unei Declarații Internaționale privind orientarea sexuală și identitatea de gen. Dl Costea a înregistrat, pe 3 ianuarie 2009, în numele Alianței Familiilor din România, un memoriu la Ambasada Franței la ONU, și la Secretariatul ONU, explicând de ce Declarația trebuie respinsă. Declarația a fost respinsă la votul în plen. 

Memoriu către Parlamentul Europei – 30 mai, 2009
Uniunea Europeană a inițiat un proiect de directivă pentru interzicerea discriminării bazate pe credința religioasă, dizabilitate, vârstă și orientare sexuală. Proiectul de directivă nu a fost încă adoptat. El, însă, în forma propusă inițial era foarte periculos pentru libertatea religioasă, libertatea de asociere și libertatea de conștiință. Nediscriminarea pe baza de orientare sexuală este incompatibilă cu nediscriminarea pe bază de credință, vârstă ori dizabilitate și sunt în conflict. În mai 2009, dl Costea a redactat și înregistrat în Parlamentul Europei un memoriu în numele Alianței Familiilor din România explicând de ce proiectul de directivă trebuie respins. 

Analiza Raportului McCafferty, memoriu către Consiliul Europei – Populație și Dezvoltare, 30 septembrie 2009
În 2009, Consiliul Europei a supus la vot așa-numitul Raport McCafferty, un raport care căuta să introducă în țările membre ale Consiliului Europei noțiunea de “drepturi sexuale și reproductive”. Aceasta sintagmă includea, printre altele, și dreptul la avort și educația sexuală a copiilor și adolescenților. A fost un raport problematic, deoarece ataca libertatea religioasă și de conștiință. Credința, tradiția și religia erau atacate și ele ca obstacole pentru recunoașterea acestor drepturi la nivel național și internațional. Dl Costea a înregistrat la Consiliul Europei, un memoriu care analizează Raportul McCafferty, cerând ca el să fie respins. Raportul a fost respins. Memoriul a fost făcut în numele Alianței Familiilor din România și înregistrat pe 20 septembrie 2009. 

Analiza Rezolutiei Consiliului Europei – Libertatea de Conştiinţă, 27 septembrie 2010
În 2010, Consiliul Europei a supus la vot în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei o rezoluție care cerea Statelor Membre să liberalizeze avortul și să interzică medicilor să refuze să presteze servicii de avort pe bază de conștiință. Pe 27 septembrie 2010, dl Costea a înregistrat laConsiliul Europei o analiză a rezoluției propuse argumentând pentru respingerea ei. Analiza a fost înaintată în numele Alianței Familiilor din România. Rezoluția a fost respinsă.  

Memoriu către Consiliul Europei – Drepturile copilului, 31 octombrie 2011
În 1989, ONU a adoptat Convenția internațională a drepturilor copilului. În ultimii ani, Consiliul Europei a demarat un Proiect de Convenție Europeană a Drepturilor Copilului. A fost făcut public in 2011. Proiectul conține doctrine ideologice și juridice foarte dăunătoare bunăstării morale a copilului şi subminează drepturile parentale. Printre altele, proiectul cerea recunoașterea unui drept de nediscriminare a copilului pe bază de orientare sexuală, iar pentru adolescenți a unui drept la parteneriate civile între persoane de sex opus ori de același sex. Pe 31 octombrie 2011, dl Costea a înregistrat, în numele Alianței Familiilor din România, un Memoriu în care a argumentat împotriva adoptării proiectului de tratat. O copie a memoriului a fost transmisă tuturor ambasadorilor țărilor membre în Consiliul Europei. Proiectul a fost respins. 

Suveranitate Națională
În ultimii ani, diverse ambasade acreditate la București au făcut declarații publice și scrise în sprijinul marșurilor homosexuale anuale care au loc la București. În 2010, 2011 și 2012 dl Costea a înregistrat note de protest la aceste ambasade solicitându-le să respecte suveranitatea României și să nu se amestece în sprijinirea unor manifestații care contravin credințelor majorității cetățenilor României. Notele au fost transmise în numele Alianței Familiilor din România. În 2010, o notă de protest a fost înregistrată la Ambasada Cehiei, una la Ambasada Croației în 2012, una la Ambasada Bulgariei în 2012, și una la ambasada Marii Britanii în 2010. 

Memoriu către ONU – Promovarea drepturilor omului prin o mai bună înțelegere a valorilor tradiționale, 5 martie 2013
În 2011, Rusia a inițiat la ONU o moțiune cerând întocmirea unui Raport privind aportul valorilor tradiționale la dezvoltarea și protejarea drepturilor omului și a demnității uname. În septembrie 2012, Consiului Drepturilor Omului al ONU a lansat un apel către diverse organizații ale societății civile, solicitând comentarii asupra acestui subiect, cu scopul de a fi utilizate la alcătuirea Raportului. Pe 5 martie 2013, dl Petre Costea a inregistrat la ONU un memoriu din partea Alianței Familiilor din România pe acest subiect. 

Memoriu către Parlamentul European privind Raportul Lunacek, 28 ianuarie 2014
Pe 2-4 februarie se votează în Parlamentul Europei așa numitul Raport Lunacek. Inițiat de un europarlamentar austriac, Raportul propune extinderea nediscriminării pe bază de orientare sexuală și identitate de gen. Pe 28 ianuarie 2014, dl Costea a înregistrat în Parlamentul European, în numele AFR, un memoriu de opoziție, explcând motivele pentru care acest raport trebuie respins. 

Suveranitate Națională
În ultimii ani, diverse ambasade acreditate la București au făcut declarații publice și scrise în sprijinul marșurilor homosexuale anuale care au loc la București. În 2010, 2011 și 2012 dl Costea a înregistrat note de protest la aceste ambasade solicitându-le să respecte suveranitatea României și să nu se amestece în sprijinirea unor manifestații care contravin credințelor majorității cetățenilor României. Notele au fost transmise în numele Alianței Familiilor din România. În 2010, o notă de protest a fost înregistrată la Ambasada Cehiei, una la Ambasada Croației în 2012, una la Ambasada Bulgariei în 2012, și una la ambasada Marii Britanii în 2010. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cea mai mică bibliotecă din lume

Să ne cunoaştem istoria: Ce rol aveau BRĂŢĂRILE DACICE?

Impostorii lugojeni ai lui George Costin, înfiltraţi printre revoluţionari (II)