Politicieni și nu numai, care refuză să fie personaje pozitive: Crin Antonescu


Crin Antonescu:

- Victima unui șantaj sau un inconștient politic!
- Cel mai mare chiulău parlamentar din toate timpurile!
- Arma secretă a lui Victor Ponta pentru a distruge dreapta și pe Traian Băsescu!
Ponta: Antonescu a fost lucrat, intoxicat şi manipulat, iar Băsescu este implicat
Un singur lucru este cert: Crin Antonescu și-a încheiat cariera politică la vârf. Va putea continua doar ca senior și pe post de entertainer la show-uri televizate.

Demisia consilierului de imagine

Prima etapă, care era un semn pentru ruperea USL-ului, a fost demisia lui Niels Schnecker la 3 februarie 2014.  Acesta a renunţat să coordoneze campania prezidenţiabilului USL Crin Antonescu. Omul de televiziune a fost numit în 2013 în funcţia de consilier al lui Crin Antonescu şi coordonator al campaniei pentru prezidenţiale. Locul acestuia a fost ocupat de Cosmin Gușă, după unele surse, care l-a întoxicat pe Antonescu, fiind supărat pe Ponta cu legea insolvenței. Puctul de vedere al guvernului este că Realitatea TV nu plătește de trei ani niciun impozit la stat, ascunzându-se în spatele procedurilor de insolvență. Cosmin Gușă este cel mai mare traseist politic din ultimii 20 de ani și speră ca postul pe care îl deține să nu plătească impozite nici peste 50 de ani. Același lucru l-a făcut și Dan Diaconescu și până la urmă a dat-o în bară, cu televiziuni și cu partid.

Era o vreme când Crin Antonescu critica vehement PDL-ul și pe Traian Băsescu
De la ruperea bruscă a USL-ului numele Crin Antonescu este pe buzele tuturor.  Motivul ruperii bruște încă nu-l știe nimeni, iar scuzele pentru o reformare a dreptei nu are acoperire logică. De la alegerile locale din iunie 2012 USL a luat cele mai multe voturi din ,90 încoace și succesele au continuat și la alegerile parlamentare. Vehemența cu care Crin Antonescu a atacat PDL-ul și pe Traian Băsescu au deschis drumul liberarilor spre o guvernare comună cu PSD. Unii chiar cred că cel care l-a lucrat pe la spate este amicul lui Klaus Johannis. Neamțului I s-a urcat la cap și visează nu numai la șefia partidului, dar și la preșidenție. Să văd cine dintre români o să voteze un adept al neonazismului? Dar despre acest opportunism, cândva urât de Băsescu, dar astăzi agreat, pe altă dată.
Hai să fim realiști! Niciodată în istoria ultimilor 25 de ani, PNL nu a depășit pragul de 20 %. După frământările din anii 1990 – 2000, după trădările liderilor PNL a ajuns pe mâna unui fost comunist, fost prim ministru PSD-ist, Teodor Stolojan. Acesta s-a gândit să dizolve partidul în PD. După 2004 era cât pe aci să reușească înghiterea liberalilor în Partidul Democrat, însă nu i-a reușit. După scornirea zvonului că este bolnav și a renunțat la candidatura la preșidenție în favoarea lui Băsescu, a luat câțiva liberali cu el și a transformat peste noapte un partid socialist, în partid de dreapta, astfel noua siglă a partidului a devenit PDL.

Guvern liberal sprijinit de PSD
Între 2004 și 2008 guvernul condus de Călin Popescu Tăriceanu a rezistat patru ani sub presiunea lui Traian Băsescu, fiind sprijinit în mod constant de cel mai mare partid din opoziție PSD. Deși acest guvern, condus de liberali, a continuat reformele guvernului condus de Adrian Năstase, deși România a intrat în NATO și în Uniunea Europeană, ambițiile lui Ludovic Orban au determinat formarea unui grup de nemulțumiți. Călin Popescu Tăriceanu este debearcat de la șefia Partidului național Liberal și înlocuit de Crin Antonescu.
La vremea aceea Crin Antonescu era un parlamentar obscur, cu un titlu nu prea pozitiv: Cel mai mare chiulău parlamentar din toate timpurile!


Dezastrul liberalilor îl pune pe gânduri și își dă demisia
Ultimile întâmplări, demonstrează fără tăgadă că lui Crin Antonescu i s-a întâmplat ceva, dar fiindcă nu spune ce anume, noi toți plutim în ceața îndoielii și îl judecăm prin ceea ce vedem. După ce pleacă din USL într-un mod scandalos așteaptă alegerile europarlamentare. Dezastrul liberalilor îl pune pe gânduri și își dă demisia. Ca și interimar ia hotărâri grele pentru PNL, care nu sunt înghițite de electoratul acestui partid: unirea cu PDL și afilierea europarlamentarilor liberali cu Popularii Europeni. Într-o emisiune  la o televiziune băsistă,  a unui ciumpalac numit Robert Turcescu, pardon Porcescu, Crin Antonescu spunea că face tot ce stă în putință ca să nu ajungă preșidenția pe mâna PSD-ului. A doua zi, declară că își dă demisia și din funcția de președinte interimar și renunță la candidatura la preșidenție.
Aceste suceli au declanșat teorii nu tocmai măgulitoare pentru inconsecvența lui Crin Antonescu. La asta a contribuit și declarațiile nepotrivite ale soției lui Crin, care încerca să motiveze apropierea liberalilor de populari în dauna liberalilor europeni. 

Crin a fost lucrat, intoxicat şi manipulat de nişte oameni care sunt şantajaţi
Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat că nu ştie dacă retragerea lui Crin Antonescu este definitivă, deoarece nimic nu este definitiv în politică, şi a reluat ideea că acesta ar fi fost "lucrat, intoxicat şi manipulat de nişte oameni care sunt şantajaţi", susţinând că şi Traian Băsescu este implicat.
"Nu ştiu dacă e definitivă această retragere. Nimic nu este definitiv în politică. Mă uit la faptul ca i s-a pregătit acest lucru. Şi nu de către noi, cei pe care era supărat în ultima perioadă, ci exact de cei pe care i-a crezut apropiaţi. A fost o chestiune lucrată şi era evident că, la un moment, ori se retrage, ori va fi retras pentru a face loc unei scheme la care se lucra demult şi s-a dat ordin pe unitate la toţi comentatorii să o sprijine", a declarat Ponta, la România TV.


Traian Băsescu este implicat în acțiunile lui Crin Antonescu
Întrebat dacă preşedintele Traian Băsescu este implicat în acest caz, Ponta a răspuns că da.
"Categoric da. În continuare cred că Antonescu a fost doar intoxicat si manipulat (...) Nu cred că Antonescu a avut de la început acest scenariu în minte. Anul trecut, i-am văzut sfatuitorii, i-am spus de zeci de ori că aceşti oameni sunt mercenari, că l-au distrus şi pe Mircea Geoană şi pe alţii, şi sunt oamenii santajabili care vor ajunge tot la Traian Băsescu", a spus Ponta.
El a mai susţinut că se doreşte un preşedinte fără sprijin politic, astfel încât după plecarea lui Băsescu să se schimbe "doar plăcuţa", Iohannis neavând o bază politică ce poate fi comparată cu a sa sau a lui Antonescu. (Sursa: obiectiv.info)

USL s-a rupt
În 24 februarie 2014 USL S-A RUPT. Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, că formaţiunea sa cere demisia premierului Victor Ponta, menţionând că dacă preşedintele PSD nu va demisiona din fruntea Guvernului, atunci liberalii vor rămâne în opoziţie. Nu decizia retragerii lui Crin Antonescu suprinde, ci viteza cu care a acționat. Acesta declara pe  10 aprilie într-un interviu acordat HotNews.ro, că o eventuală demisie de la șefia PNL și implicit o retragere a candidaturii ar fi “o ușurare”, “nici o nenorocire”.
Demisii anunțate
Se pare că totuși Crin Antonescu a pregătit mai demult demisiile și ruperea USL-ului. În întreaga campanile pentru europarlamentare a defilat  cu primarul Sibiului, Klaus Johannis, pentru a-l promova ca viitor lider PNL.  Încă de atunci știa că va fi viitorul candidat la prezidențiale și profita din plin de campanie pentru a-l expune. Ce este de reținut este faptul că în ultimul timp Klaus Johannis este tot mai agreat de Traian Băsescu, care susține că ar fi un bun prim-ministru cu acest președinte.


Cine și cum a fost convins Crin Antonescu să renunțe la viața politică?
Unii analiști cred că s-a convins singur, după vizitele făcute  la Washington și la Bruxelles. La care s-au adăugat și realitatea din sondaje. Adevărul este că după vara lui 2012, credibilitatea sa internă și externă s-a spulberat și asta a adus inevitabil idea că nu va ajunge niciodată președinte.
Trecerea în opoziție nu i-a reabilitat imaginea și în acest moment nu se mai bucură de simpatia publicului de dreapta.

Demisia lui Klaus Johannis l-a luat prin surprindere pe Crin Antonescu
 A fost o decizie corectă luată de primarul Sibiului, dar atenție mare, nu l-a consultat pe Antonescu în prealabil. L-a luat prin suprindere cu decizia sa, punându-l în fața faptului împlinit, iar Antonescu a înțeles că tot ce mai poate să facă este s-o anunțe ca pe o decizie comună, ceea ce s-a și întâmplat.

Unirea dreptei totuși o mare problemă
Dacă va rezulta ca Iohannis stă cel mai bine în sondaje, PDL sau alte partide se vor întreba pe bună dreptate de ce să tragă pentru PNL? Perspectiva unei fuziuni a fost oferită de liderii celor două partide tocmai pentru a mai risipi din ezitări. Dacă tot se vor uni într-un singur partid, practic nu mai contează cine pentru cine trage. Problema e că fuziunea n-o mai garantează nimeni după alegeri. În consecință problema rămâne.


Ideal era ca Iohannis să candideze de pe poziția de independent susținut de toate partidele
Tot mai dezamăgit de vechile partide, publicul a făcut din câte se vede o pasiune pentru independenți.  Din păcate, Iohannis nu prea are cum să plece din PNL. Rămas fără lideri, partidul se rupe în bucățele a doua zi. În treacăt fie spus, Iohannis va trebui rapid instalat printr-un Congres pentru a preveni acest risc. Tăriceanu încă mai speră.
Retragerea lui Crin Antonescu din fruntea partidului și din cursa pentru prezidențiale va produce efecte în cascadă. De notat că va crește presiunea pe Vasile Blaga. Problemele lui Antonescu sunt și ale lui. De ce n-ar proceda, la o adică, exact la fel? De ce n-ar face și el pasul, de ce n-ar preda la rândul său conducerea PDL unor personaje mai credibile, mai proaspete, mai puțin încurcate în politica ultimilor 25 de ani?


Gestul liderului PNL face posibilă recuperarea lui Traian Basescu
Un singur lucru este cert: Crin Antonescu și-a încheiat cariera politică la vârf. Va putea continua doar ca senior și pe post de entertainer la show-uri televizate. Greu de crezut într-o revenire spectaculoasa. Momentul său s-a încheiat în urmă cu doi ani.
Această stare de nesiguranță, atât pe stânga, cât și pe dreapta, va zăpăci puțin electoratul. Niciodată nu s-a mai întâmplat ca înainte cu șase luni de prezidențiale să nu cunoaștem oficial numele candidaților. Prelungirea suspansului va transforma prezidențialele din 2014 într-un vot pur emoțional, într-o flamă. Nu va fi, probabil, un meci clasic, cu mai multe runde și o finală ci un joc de artificii. Cine va reuși să impresioneze mai tare retina și să atingă câteva corzi sensibile? (Sursa: hotnews.ro)

Crin Antonescu – Biografie
George Crin Laurențiu Antonescu s-a născut la 21 septembrie 1959, în municipiul Tulcea. A fost crescut de tatăl său, care l-a încurajat să studieze la Universitatea din București pentru a deveni profesor de istorie. În 1978 a câștigat olimpiada națională de istorie. În 1985 a absolvit universitatea, Departamentul istorie-filosofie. În urma dezvăluirilor jurnalistului Ioan T. Morar, Crin Antonescu a recunoscut că a repetat doi ani în timpul facultății, motivând că o dată a repetat ca un gest de nonconformism față de sistemul comunist, iar a doua oară pentru că a dorit să rămână în București alături de soția sa încă studentă.
După absolvirea facultății, în 1985, Antonescu a predat istoria ca profesor de istorie în comuna Solești, județul Vaslui. Mai târziu s-a întors în Tulcea unde și-a continuat activitatea didactică până în 1989 în comuna Niculițel, unde a predat istoria și limba franceză. Acolo s-a remarcat printr-un grad ridicat de absenteism. A lucrat în funcția de curator la Muzeul de Istorie și Arheologie din Tulcea din 1989 până în 1990, când și-a reluat activitatea didactică la Colegiul Dobrogean „Spiru Haret”, înainte de a fi ales deputat în Parlament.
După ce a aderat la Partidul Național Liberal, Antonescu a ajutat la organizarea organizației din Tulcea a partidului. A demisionat din PNL și a trecut prin alte două partide: Partidul Alianței Civice (PAC) și PL '93. A revenit în PNL odată cu reunificarea mișcării liberale, prin care au fost înglobate în PNL toate formațiunile liberale existente la acea dată pe scena politică românească. În 1995, a fost ales vicepreședinte al PNL și, ulterior, lider al delegației liberale din Camera Deputaților Parlament, unde a avut această funcție pentru două mandate neconsecutive.
În timpul activității din Camera Deputaților, a fost membru al comisiei pentru învățământ, tineret și sport, al comisiei pentru afaceri externe și al comisiei de cultură, arte și mediile de informare. Ca ministru al tineretului și sportului în timpul guvernării CDR (în perioada 1997 – 2000), a inițiat un pachet de reforme, cea mai remarcabilă fiind renta viageră oferită atleților cu performanțe olimpice semnificative. Este singurul ministru pe care l-a dat județul Tulcea după Revoluție până în 2012.
În 20 martie 2009, Crin Antonescu a fost ales președintele Partidului Național Liberal și candidatul oficial la președinție din partea acestei formațiuni politice. La 8 martie 2010, a fost reales președinte al PNL, avându-l drept contracandidat pe Ludovic Orban.
Candidatura lui Antonescu la alegerile prezidențiale (unde contracandidați i-au fost Traian Băsescu și Mircea Geoană) a fost susținută de reprezentanți proeminenți ai societății civile din România, precum Doina Cornea, surorile lui Corneliu Coposu, istoricii Lucian Boia și Neagu Djuvara, precum și de Gheorghe Ciuhandu, primarul Timișoarei ales din partea Alianței pentru Timiș și de Nicolae Robu, senator și rectorul Universității Politehnica din Timișoara.
La primul tur de scrutin pentru alegerea președintelui României, desfășurat la 22 noiembrie 2009, Crin Antonescu a terminat pe locul al treilea, întrunind 20,02% din sufragii. În al doilea tur de scrutin, Crin Antonescu l-a susținut pe candidatul Partidului Social-Democrat, Mircea Geoană.
Pe 9 ianuarie 2011, Crin Antonescu, președintele PNL, și Daniel Constantin, președintele Partidului Conservator (fondat de Dan Voiculescu, care a rămas președinte de onoare al respectivei formațiuni) au semnat Protocolul de formare a Alianței de Centru Dreapta (ACD). Ulterior, pe 5 februarie 2011, între liderii partidelor componente ale Alianței de Centru Dreapta (Crin Antonescu, Daniel Constantin) și liderul Partidului Social Democrat, Victor Ponta, s-a semnat Protocolul de formare a Uniunii Social Liberale (USL), o alianță de tip electoral și politic între partide de stînga și de dreapta; președinții celor două partide puternice din Uniunea Social Liberală, PSD și PNL, Victor Ponta și Crin Antonescu, au devenit copreședinți ai USL; scopul declarat al USL a fost acela de îndepărtare de la putere a președintelui Băsescu, a guvernelor Boc și Ungureanu, de cîștigare a alegerilor locale și parlamentare din 1012 și a alegerilor prezidențiale din 2014; una dintre principalele promisiuni electorale făcute de USL a fost legată de readucerea la nivel normal a salariilor și pensiilor, diminuate în timpul guvernării Băsescu-Boc; programul politic al USL prevedea o amplă reformă constituțională, reforma administrației. Înțelegerea politică dintre PSD și USL prevedea ca președintele PNL să fie candidatul USL la alegerile prezidențiale din 2014, iar ca președintele PSD să devină primul-ministru al Guvernului României, în eventualitatea cîștigării alegerilor de către USL.
La Congresul PNL din 22-23 februarie 2013 a fost reales președinte, cu 1434 de voturi „pentru” și 44 „împotrivă”, 50 fiind anulate.
În vara anului 2012, în contextul modificării majorității politice din Parlament, când mai mulți membri ai partidului de la guvernare PDL au trecut în alte partide (în special în partidele din componența USL), Vasile Blaga (PDL) a fost revocat din funcția de președinte al Senatului. Prin vot parlamentar, Crin Antonescu a fost ales în locul lui Blaga la conducerea camerei superioare a Parlamentului. În urma alegerilor parlamentare din 2012, este reconfirmat în funcția de președinte al Senatului. În 2013, alcătuiește Comisia pentru Revizuirea Constituției în camera superioară a Parlamentului.
La 4 martie 2014, în timpul dezbaterilor în Parlament privind votarea noului guvern, Crin Antonescu și-a dat demisia din funcția de președinte al Senatului.
În 2012, ca urmare a suspendării președintelui Traian Băsescu, Antonescu a preluat funcția acestuia, ca președinte interimar. El a rămas în funcție până la invalidarea de către instituțiile în drept referendumului pentru demiterea președintelui în exercițiu, decizie publicată în Monitorul Oficial pe 27 august 2012.
Antonescu este căsătorit pentru a doua oară. Prima sa soție, Aurelia Antonescu, s-a sinucis în 2004 din cauza suferinței provocate de o boală incurabilă. Cu ea Crin Antonescu are o fiică, Irina, născută în 2001. În iunie 2009, Antonescu a anunțat că se va căsători cu colega lui de partid, Adina Vălean. Cei doi s-au căsătorit la 25 septembrie 2009.
Între 13 iulie 2012 și 4 martie 2014 Crin Antonescu a fost președintele Senatului României.

Concluzii
Guvernatorul securist Traian Băsescu luptă din toate puterile să compromită dreapta și liderii partidelor de dreapta pentru a se salva în primul rând pe el și în al doilea rând pe pupila sa Elena Udrea  și partidul ei de buzunar. Din păcate Crin Antonescu îi face jocul. Să vedem ce v-a ieși  și să sperăm că poporul roman nu va ierta PDL-ul și pe Traian Băsescu, dar nici pe nemțoiul Klaus Johannes.

Sursa: adevarul.ro, realitatea.net, machiavelli.ro, gandul.info, romanialibera.ro, wikipedia.org

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cea mai mică bibliotecă din lume

Să ne cunoaştem istoria: Ce rol aveau BRĂŢĂRILE DACICE?

Impostorii lugojeni ai lui George Costin, înfiltraţi printre revoluţionari (II)