Așa zisa Justiție din România a primit o lovitură dură

Până când judecătorii și procurorii nu vor plăti pentru greșelile lor nu va exista o justiție independentă. Pe lângă că România, adică noi toți, trebuie să plătim peste 40 de milioane de euro pentru decizii judecătorești greșite, aroganța magistraților a depășit orice limite. Într-un stat democratic nimeni nu este deasupra legii. Și în timp ce te aștepți măcar judecătorii de la Înalta Curte de Justiție și Casație să fie măcar o frână în calea unor decizii injuste, tocmai acești magistrați, care trebuia să fie deasupra tuturor și să corecteze greșelile celorlalte instanțe, au dat-o în bară. CEDO a dat o decizie istorică împotriva României. ICCJ a rămas cu credibilitatea știrbită și multe dosare vor demonstra abuzurile judecătorilor, influența politică și nepăsarea față de LEGE.  

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a stabilit, în cauza Mischie, că judecătorii Înaltei Curți, cu dispreț față de lege, deși cele două instanțe, de fond și apel, au hotărât achitarea. Magistrații de la ICCJ, fără probe suplimentare, a stabilit, după ureche sau după o comandă politică, condamnarea. În acest context, special pentru România, CEDO a stabilit:  persoanele achitate nu pot fi condamnate la apel fără probe noi. 
Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a mai stabilit că "în condiţiile în care aprecierea diferitelor probe a aparţinut instanţei de recurs, rămâne de reţinut că reclamantul a fost condamnat pe baza aceloraşi mărturii, care le-au fost suficiente instanţelor inferioare pentru a se îndoi de acuzaţii şi pentru a motiva achitarea sa. În aceste condiţii, omisiunea Înaltei Curţi de a-i asculta pe aceşti martori înainte de a pronunţa condamnarea reclamantului a redus în mod considerabil dreptul la apărare al acestuia". 
ÎCCJ poate confirma achitarea pronunţată în primă instanţă sau poate condamna, în urma unei evaluări corespunzătoare a nevinovăţiei sau vinovaţiei persoanei, prin administrarea de probe noi. În cazul Mischie, ÎCCJ şi-a exercitat a doua opţiune, dar fără a examina noi probe.
CEDO notează că ÎCCJ a dat o nouă interpretare faptelor, apreciind că reclamantul a introdus pușca în România la o dată mult anterioară celei reţinute de instanţele inferioare şi, de aceea, a fost vinovat de comiterea unei infracţiuni. Prin urmare, ea a agravat situaţia, condamnându-l la o pedeapsă cu închisoarea. Mai multe, CEDO propune o redeschidere a procedurilor de judecare, din cauză că procedura judiciară din România a încălcat art. 6 din Convenţie și este necesar "un nou proces sau o redeschidere a procedurilor la cererea persoanei interesate reprezintă, în principiu, un mijloc adecvat pentru remedierea încălcării constatate". 
Prin urmare, "Curtea notează că art. 465 din Noul Cod de procedură penală, intrat în vigoare la 1 februarie 2014, permite revizuirea unui proces în cazul în care Curtea Europeană aDrepturilor Omului a constatat încălcarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale solicitantului".
Ce putem face noi? O strângere de semnături prin care să cerem Uniunii Europene o verificare a deciziilor date de ICCJ în ultimii 15 ani și magistrații VINOVAȚI de încălcarea LEGII să fie judecați și întreaga avere să fie confiscată. Un judecător care greșește este asemeni unui medic care greșește. Cu dispreț față de LEGE distrug destine și destramă  familii. O listă cu peste un million de semnături ar fi un semnal de alarmă pentru UE și cu siguranță că se vor lua măsuri. Odată cu plecarea lui Traian Băsescu ar trebui să plece și magistrații corupți, care au dat decizii prin încălcarea LEGII.
Cred că a venit timpul ca Justiția să fie premenită cu oameni noi, iar interpretatorii legilor să fie dați afară.  
Sursa: dcnews.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cea mai mică bibliotecă din lume

Să ne cunoaştem istoria: Ce rol aveau BRĂŢĂRILE DACICE?

Impostorii lugojeni ai lui George Costin, înfiltraţi printre revoluţionari (II)