Bulgarii au ieșit în stradă împotriva țiganilor


Toată Bulgaria, împotriva ţiganilor infractori

Nu sunt rasist, dar de 25 de ani privesc cu îngrijorare ascensiunea țiganilor în mediul urban și rural. Privesc cu scârbă cum țiganii vin la primării cu mașini scumpe și primesc ajutoare sociale. Privesc cu supărare când deși locuiesc în palate de peste 20 de ani nu și-au plătit taxele și impozitele, consumul la apă și la curent. Privesc cu indignare cum ne obligă UE să le spunem romi și să-I declarăm persoane defavorizate.
Țara asta ar putea aduna mulți bani dacă ar executa țiganii financiar. Un recesământ al palatelor țigănești, al aurului strâns de țigani, ar putea adduce bani mulți la buget. Numai că noi suntem lași și nu ne pasă că țiganii din Timișoara au pus mâna illegal pe un spital sau în alte părți au luat școli și alte clădiri publice. Și ce este mai grav, niciodată nimeni nu i-a întrebat de proveniența mormanelor de bani.  
 
“Sătui de violențele la care sunt supuși de către un clan țigănesc, locuitorii din Katunita (regiunea Plovdiv-sudul Bulgariei) au decis că este timpul să își facă singuri dreptate. Au atacat cartierul țiganilor și au incendiat doua case ce îi aparține șefului clanului de țigani, Kiril Raskov, zis regele Kiro. În urma confruntărilor, două persoane au decedat.
Furia localnicilor a fost provocată de un accident rutier, în care și-a pierdut viața un tânăr la 19 de ani, strivit vineri seara de un microbuz condus de un rom. Potrivit martorilor bulgari, șoferul a acționat cu intenție și a încercat să lovească cu mașina și alți bulgari; în microbuz se aflau mai mulți indivizi despre care se spune că sunt apropiați ai lui Kiril Raskov, care pretinde că este liderul romilor din întreaga Bulgarie. Șoferul care a provocat accidentul a fugit de la fața locului, dar a fost reținut sâmbătă seara, la aproximativ 24 de ore după accident.
Confruntările au început în noaptea de vineri spre sâmbătă și au continuat ți în ziua de sâmbătă. Un tânăr bulgar a decedat în timpul protestelor din cauza unui stop cardiac, iar cinci persoane, printre care trei polițiști, au fost rănite.
Sâmbătă seara, bulgarii au atacat din nou cartierul romilor, reușind să dea foc la două dintre casele familiei lui Kiril Raskov. Secretarul general al poliției bulgare, Kalin Gheorghiev, a declarat că în cursul zilei de sâmbătă familia lui Raskov a fost evacuată din Katunita. Potrivit martorilor, violențele de sâmbătă seara au fost provocate de activiști ai unui partid naționalist, VMRO și de suporteri ai două echipe de fotbal din Plovdiv, care au venit în sat pentru a se răzbuna pe romi.
Bulgarii insistă ca familia lui Raskov și apropiații lui, aproximativ 100 de persoane, să fie obligați să părăsească localitatea și să se mute în alt loc. Ei susțin că de mai bine de 20 de ani sunt supuși unei veritabile terori de către apropiații regelui Kiro și insistă ca Parchetul să investigheze modul în care liderul rom a reușit să-și acumuleze averile. De Raskov se plâng și romii din care nu fac parte din familia lui. Ei susțin că sunt tratați ca niște sclavi de omul de afaceri care a devenit celebru în anii 90 ai secolului trecut prin fabricile sale de băuturi alcoolice contrafăcute.
La rândul său, Kiril Raskov a declarat pentru postul de televiziune Nova TV că nu are de gând să părăsească orașul și a avertizat că și romii ar putea să-i oblige pe bulgari să plece din localitate. Raskov a adăugat însă că tot ce își dorește este pacea. El a mai spus că nu are nicio legătură cu uciderea tânărului, adaugând însă că victima și prietenii lui de ani de zile îi torturau pe romi.”
Sursa: ancheteonline.ro

Mişcările de protest împotriva clanului mafiot ţigănesc condus de cel supranumit “ţarul Kiro”, al cărui nepot a ucis cu maşina, vineri, un tânăr din satul Katuniţa, s-au răspândit în toată Bulgaria. La sfârșitul săptămânii trecute, trei vile ale liderului ţiganilor au fost incendiate.

"Tensiunile dintre localnici şi comunitatea de ţigani din satul Katuniţa s-au diminuat, însă manifestările s-au extins acum şi în alte localităţi. Sute de poliţişti şi pompieri se află în continuare în sat pentru a supraveghea toate punctele unde ar putea izbucni conflicte. Mai mulţi locuitori din Katuniţa au declarat că vor continua protestele până ce familia “ţarului Kiro” va fi judecată pentru infracţiunile comise.
În afară de bulgarii din zonă şi de ţiganii care s-au răsculat împotriva liderului mafiot, în ultimele zile, mii de oameni din Plovdiv, Ruse, Sofia, Loveci şi Varna au ieşit în stradă. Printre aceştia s-au remarcat 1.000 de motociclişti, dar şi sute de suporteri ai echipelor de fotbal Lokomotiv Plovdiv, CSKA Sofia şi Levski Sofia. Toţi cer ca ţiganii mafioţi să nu mai fie protejaţi de autorităţi.

«Ţarul Kiro», condamnat la moarte
Kris Romani, un tribunal al ţiganilor din Bulgaria, a emis, ieri, o “pedeapsă cu moartea” simbolică pentru Raşkov, poreclit “ţarul Kiro”, dezicându-se, totodată, de acesta şi anunţând că nici un ţigan nu îi va lua apărarea. Raşkov a declarat însă că nu îl interesează decizia aşa-zisului tribunal."

Sursa: libertatea.ro

“Polițiștii au dispersat manifestanții, care intenționau să ajungă la Parlamentul din Sofia sau în ghetourile romilor din provincie. De asemenea, au fost arestați toți cei care aveau asupra lor focuri de artificii, bastoane sau cuțite. Mai mult, procurorul general le-a cerut diferitelor Parchete să aplice dispozițiile Codului Penal împotriva rasismului și urii etnice – infracțiuni care sunt sancționate cu patru ani de închisoare.

Manifestațiile au fost organizate prin intermediul rețelelor sociale de pe Internet și au fost provocate de incidentul petrecut vineri seara la Katunita - un sat din sudul țării cu o puternică minoritate romă.

Subiectul este exploatat puternic de partidele naționaliste în perspectiva alegerilor prezidențiale și municipale din 23 octombrie.
De altfel, partidul naționalist bulgar Ataka a început să distribuie broșuri intitulate "Infracțiunea romă - o amenințare pentru stat", însoțite de documente de promovare a liderului formațiunii Volen Siderov în cursa pentru alegerile prezidențiale.
Broșura conține articole și discursuri ale lui Siderov din 2006 până în prezent, în care acesta insistă asupra ""romizării" Bulgariei și a infracțiunilor comise de membrii acestei etnii.”


Sursa: stirileprotv.ro

Comentarii

  1. Înca din anul 1989, se publicau lucrări privind discriminarea minorităților naționale din Jugoslavia, Cehoslovacia, Polonia, Bulgaria, Romania, RSS Moldovenească, RSS Ucraina, RSS Cecenia, RSS Armenia, RSS Georgia, Estonia, Letonia, Lituania. Se bătea monedă pe nerespectarea drepturilor minorităților, pauperizarea țiganilor, și nerespectarea Declarației Universale a Drepturilor Omului în statele Europei Estice sau aparținătoare URSS. Au apărut chiar hărți cu focare de conflict din diferite zone ca de exemplu: Tiraspol, Tbilisi, Erevan, Covasna, Oltenia, Zagreb, Tirana, dar și în Țara Bacilor, Irlanda de Nord, Kiev, Plovdiv, Sofia, Albena, etc. Se pare că sunt forțe mai mult sau mai puțin oculte care vor sp amorseze conflicte locale interetnice, pentru a justifica operațiuni militare de pedepsire, până la desființarea unor state și împațirea acestora în mai multe state independente. Desigur, marile corporații multinaționale au interese majore ca după liniștirea apelor în zonele de conflict prin plantarea unor forțe ONU de menținere a păcii, să impună lideri obedienți prin intermediul cărora resursele naturale să fie exploatate în mod barbar, cum s-a procedat în Vestul Sălbatic, Mexic, Africa de Sud, China, India, etc. Noua ordine mondială miroase mai degrabă a Noua dezordine mondială, haos și escaladarea conflictelor militare zonale, regionale, statale cu perspectiva extinderii conflictelor pe toate continentele.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cea mai mică bibliotecă din lume

Să ne cunoaştem istoria: Ce rol aveau BRĂŢĂRILE DACICE?

Impostorii lugojeni ai lui George Costin, înfiltraţi printre revoluţionari (II)