În Singapore nu există om fără locuință, șomeri și pensionari


Statul Singapore a fost înființat în 1965, cuprinzând 63 de insule,  cu o suprafață totală de aproape  700 de km pătrați.
Bucureștiul cu Zona metropolitanaă are 900 km pătrați. Insula principală măsoară cca. 570 de kmp și este legată cu un pod de uscat.
Cand s-a declarat stat independent, în 1965,  Singapore  a primit  de la Marea Britanie, cu titlu de împrumut, suma de 30 de milioane de dolari. În 2010 avea disponibilă  pentru investiții,  suma de 310 miliarde de dolari.

În Singapore nu există: om fără locuință, șomeri, dar nici pensionari.

Nu ai voie pe stradă: să scuipi, sau dacă ai făcut-o înseamnă că te distrezi și ești amendat cu o 100 de dolari; cu cât scuipi mai departe, cu atât amenda e mai mare.

Cand au construit metroul au prevăzut o sumă de 12  miliarde de dolari. Fiindcă a costat doar 10,5 miliarde, diferența s-a împărțit la populație sub forma de acțiuni.

Fiindcă aveau prea mulți pușcăriași i-au împușcat și spânzurat pe recidiviști, considerați irecuperabili, iar restul au fost  disciplinați.

S-a întâmplat în Singapore:

Un militar, cu mână de fier și-a asumat conducerea țării. În șase luni, din circa 500.000 de deținuți, au rămas doar 50. Toți ceilalți (criminali recunoscuți) au fost împușcați.
Toți oamenii publici (politicieni, polițiști, judecători, magistrați etc.) corupți au fost împușcați. (Existau mii de probe contra lor).
Toti funcționarii hoți au fost împușcați sau au fugit repede din țară. Multitudinea de drogați, care rămâneau dormind pe stradă, au fugit  disperați în Malaezia, să scape de împușcare sau de munca forțată.

Un mesaj la radio si televiziune avertiza că țara avea un cancer, care trebuia extirpat. După ce a curățat țara, reorganizând sistemul politic, legal și penal, acest militar a convocat alegeri directe și a candidat la președenție.  A câștigat cu 100% de voturi!  Astăzi, Singapore este una din țările cu cel mai sigur trai decent. Este una din cele mai dezvoltate și este mult mai sigură decât Statele Unite, Anglia și Israel, la un loc...!

Deja în avionul, cu destinația Singapore, foaia de îmbarcare are un anunț "MOARTE", scris cu litere mari și roșii și explicația că este pedeapsa pentru posesia de droguri, pentru orice  drog, orice cantitate transportată. Cel care a fost detectat că transportă droguri putea fi împușcat sau condamnat la închisoare pe viață la muncă  silnică. Un surfist brazilian a încercat să intre în Singapore cu o planșă de surf plină de cocaina. Bineînțeles că își dorea propria moarte. Mama tânărului traficant a apărut la TV cerând să se intevină  pentru fiul ei; nu a servit la nimic. Nici mama, nici protestele nu au reușit să împiedice aplicarea legii.

În hoteluri, "Ghidul orașului" are o pagină care explică: poliția din  Singapore garantează integritatea fizică a oricărei femei, timp de 24  de ore din zi (asta pentru că în vechiul Singapore, fără legi și ordine, femeile care ieșeau singure erau violate și/sau asasinate).

Anul trecut, secretara unui prieten, care lucra peste program, la întoarcerea acasă a fost urmărită de un echipaj de poliție. Când a ajuns  acasă și a scos semnalizarea ca să intre în edificiu, i-au cerut să se opreasca. Unul din polițiști s-a apropiat atunci de geamul mașinii și i-a spus: "Doamnă, așa cum știți, suntem în campania de civilizare a traficului, amendând infractorii și premiindu-i pe cei care conduc corect. Și dv.,  Doamnă, pe tot drumul pâna aici nu ați comis nici o contravenție sau infracțiune. FELICITĂRI!  Aveți aici un cec de 100 dolari singaporezi (echivalent cu 80 dolari US) și vă cerem să semnați de primire, va rog".

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cea mai mică bibliotecă din lume

Să ne cunoaştem istoria: Ce rol aveau BRĂŢĂRILE DACICE?

Impostorii lugojeni ai lui George Costin, înfiltraţi printre revoluţionari (II)