Politicieni și nu numai, care refuză să fie personaje pozitive: Mihai Răzvan Ungureanu

Iarăși vom fi ce-am fost, ba mai mult decât atât!

 Secretul ascensiunii politice a lui Mihai Răzvan Ungureanu nu se bazează pe o peformanță intelectuală. Se bazează pe apartenența la fosta Securitate și la masoneria română, identificată în structurile fostei poliții politice. 
Era de așteptat ca președintele Klaus Iohannis să-l numească pe MeReU consilier, ținând cont de implicarea direct a fostei Securități la alegerile prezidențiale din 2014. Deci, premierul “unguent” a ajuns consilier prezidențial și se speră ca sub umbrela urmașului lui Traian Băsescu să scape basma curată pentru TRĂDAREA de țară.

Ce i se reproșează premierului “unguent”?

- Ce a stat la baza numirii în fruntea Serviciului de Informații Externe? 
Pregătirea de bază în instituția Securității, până în decembrie 1989.
-  Slugărnicia față de Traian Băsescu și predarea instituției Serviciul de Informații Externe președintelui securest, care va fi folosit în interese proprii și de grup PDL.
- Pentru ai răsplăti slugărnicia a fost numit premier 78 de zile, timp în care a făcut deservicii României și a cheltuit pe protocol cât a cheltuit predecesorul lui, idiotul Emil Boc, în aproape patru ani.
- Cedarea moșteniri lui Emanuel Gojdu în favoarea statului maghiar. Ce sumă a primit pentru edarea pe gratis a unui patrimoniu estrimat la peste un milliard de euro?
- Fuga sa dintr-un partid în altul fără să-l afecteze și TRĂDAREA lui de țară fără să fie în atenția DNA. 


Ce spune diaspora despre numirea lui MRU ca și consilier prezidențial?

“Cum e și firesc, încrederea proaspătului președinte al României a început să se erodeze, primele sale decizii, și în special cele privind numirea consilierilor prezidențiali, au început să fie discutate și analizate.

Razultatele analizelor sociologice care au analizat alegerile prezidențiale din 2014 au indicat scandalul legat de votul diasporei drept principala cauză ascensiunii și a victoriei din turul doi a lui Klaus Iohannis.

Mai multe organizații ale românilor din străinătate i-au trimis o scrisoare deschisă președintelui Klaus Iohannis, cerându-i să renunțe de urgență la consilierea lui Mihai Răzvan Ungureanu.
Exaltarea românilor din diaspora românească cu privire la președintele Klaus Iohannis s-a stins. Românii, care au stat cu orele la coadă pentru a pune ștampila pe numele lui Klaus Iohannis la alegerile prezidențiale 2014, se arată acum dezamăgiți de alegerile președintelui.
Iată scrisoarea pe care mai multe organizații românești din străinătate i-au adresat-o noului președinte, publicată pe site-ul  stiripesurse.ro.


"Stimate domnule Președinte,

Românii din Diaspora care urmăresc îndeaproape evenimentele politice din România sunt neplăcut surprinși și profund dezamagiți de numirea în funcția de consilier personal a domnului Mihai Răzvan Ungureanu.

După cum scriam în scrisoarea anterioară, publicată la data de 19 nov ac și care vă era adresată, "Românii din Diaspora nu vă încredinţează un cec în alb: dimpotrivă, românii au ales, pe 16 noiembrie 2014, un președinte de la care se așteaptă să respecte, în primul rând, Constituția și legile țării și care să reașeze țara noastră acolo unde îi este locul, printre națiunile demne și respectate ale acestei lumi; o ţară care nu își pune pe tavă, tuturor corporațiilor, resursele şi care nu este un stat furnizor de materie primă şi mână de lucru ieftină."

De aceea, nu putem decât să reacționăm ferm la nerespectarea asigurărilor date de dvs în campania electorală, conform cărora veți milita împotriva proiectelor distructive pentru mediu și în detrimentul țării noastre - sub toate aspectele - promisiuni pe care devine evident că tindeți să le încălcați, prin numirea la Palatul Cotroceni, în funcția de consilier personal, a unei persone care s-a declarat susținător ferm al proiectului de la Roșia Montană ("Roșia Montană este o prioritate, înseamnă locuri de muncă. Nu sunt ecologistul de vârstă nouă, care brusc și-a reinventat identitatea politică. Mă interesează locurile de muncă, investițiile străine. "- declarație a dlui Mihai Răzvan Ungureanu, apr. 2012) și al exploatării gazelor de șist ("Cine se împotriveşte exploatării gazelor de şist face, voit sau nevoit, jocul Federaţiei Ruse, inclusiv pe teritoriul României"- declarație la tv, începutul anului 2014).

Vă reamintim că dl Mihai Răzvan Ungureanu este cel care a fost nevoit să părăsească funcția de Prim-Ministru după numai 78 de zile, în urma unei moțiuni de cenzură fără drept de apel și după ce acumulase un uriaș "capital" de antipatie din partea populației.

Tot el este cel care a renunțat la moștenirea Fundației Gojdu, în valoare de circa un miliard de dolari, pe care a cedat-o, în mod inexplicabil, Ungariei, în timpul mandatului său de Prim- Ministru.

Numirea dlui Mihai Răzvan Ungureanu în funcția de consilier personal este o sfidare la adresa celor care au stat ore în șir la coadă pentru a va vota, mare parte din cei care au stat la cozile imense fiind implicați activ în campaniile de salvare a Roșiei Montane și Certejului, cât și în campaniile de informare/ conștientizare a impactului distructiv și ireversibil al explorării/ exploatării gazelor de șist prin metoda fracturării hidraulice, pe teritoriul țării noastre.

Noi, românii din Diaspora, am votat cu speranța de a avea într-adevăr o Românie nouă, cu politicieni noi și onești și am fost surprinși să vedem din nou, numiți în funcții cheie în cadrul aparatului de stat, personaje pe care ni le doream ajunse definitiv la groapa de gunoi a istoriei. Nu putem accepta ca promisiunile dvs din campanie să fie deja încălcate, prin numirea într-o funcție atât de importantă, fie ea și onorifică, a unui personaj cu un astfel de trecut.

Cu speranța că vocea celor care v-au votat va conta în alegerile pe care le faceți, așteptăm decizia dvs de revocare din funcție a dlui Mihai Răzvan Ungureanu".

Ascensiunea unui securist de nădejde

Mihai Răzvan Ungureanu s-a născut  la 22 septembrie 1968,  în Iași.
A absolvit Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iași și Colegiul St. Cross, Universitatea Oxford, specializându-se în istorie și diplomație.
Mihai Răzvan Ungureanu este fiul lui Ștefan Ungureanu, fost profesor universitar de programare a proceselor chimice tehnologice la Universitatea Politehnica din Iași, fost viceprimar al municipiului Iași (1996-2000) și mai apoi director la Agenția Locală de Conservare a Energiei.
Este căsătorit cu Dr. Daniela Ungureanu și are un copil.
A urmat studiile Liceului de matematică-fizică "Costache Negruzzi" din Iași, pe care l-a absolvit în anul 1987. Din 1985 și până la Revoluția din 1989 a fost membru supleant în Comitetul Central al Uniunii Tineretului Comunist.
În 1988 a devenit student al Facultății de Istorie-Filozofie din cadrul Universității "Al. I. Cuza" din Iași, unde a deținut pozițiile de membru al Senatului Universității (1990-1992) și de Secretar Executiv al Asociației Internaționale a Studenților în Istorie, Budapesta - Bruxelles (1990-1993).
În 1993 a susținut masteratul în Studii Ebraice la Centrul Oxford pentru Studii Ebraice din cadrul colegiului St. Cross al Universității Oxford, iar la 24 martie 2004 a obținut un doctorat în istorie modernă la Facultatea de Istorie a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, cu o teză cu tema „Convertirea și integrare în societatea românească la începutul epocii moderne”, avându-l ca îndrumător științific pe profesorul Alexandru Zub.
Vorbește fluent limbile engleză, franceză și germană și la nivel satisfăcător limba maghiară.

Propulsat peste noapte

Di motive necunoscute și propulsat de forțe oculte a fost promovat în Ministerul de Externe.
În perioada 1998-2001, Mihai-Răzvan Ungureanu a îndeplinit funcția de secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe. Apoi, este numit în funcția de director general – emisar special al Pactului de Stabilitate pentru Europa de Sud-Est (2001-2003) și coordonator-adjunct al Inițiativei de Cooperare Sud-Est Europeană (SECI) (2003-2004), ambele cu sediul la Viena.
În paralel cu aceste atribuții, a fost ales ca Președinte al Institutului Român pentru Studii Strategice din București (din 2001), membru al board-ului administrativ al New Europe College din București (din 2002) și membru al board-ului științific al Centrului pentru Politici de Securitate din Szeged, Ungaria (din 2003). Mihai Răzvan Ungureanu deține gradul diplomatic de Ministru consilier (din 2003).

Director al SIE

Pe anumite considerente, care are legătura cu apartenența la fosta Securitate, la data de 26 noiembrie 2007 președintele României, fostul securist Traian Băsescu a înaintat Parlamentului propunerea de numire a lui Mihai Răzvan Ungureanu în funcția de director al Serviciului de Informații Externe, rămasă vacantă din martie 2007, în urma demisiei lui Claudiu Săftoiu, datorată aceluiași scandal al ostaticilor români în Irak.
În 5 decembrie 2007 Camerele reunite ale Parlamentului au validat numirea lui Răzvan Ungureanu la conducerea Serviciului de Informații Externe, cu 295 de voturi pentru (dintr-un număr de 318 parlamentari prezenți). El a declarat înainte de votul pentru validarea sa în Parlament, că, dacă va fi numit în funcție, nu concepe să apere altceva decât interesele naționale.

În Partidul Național Liberal

În anul 2004, s-a înscris în Partidul Național Liberal.
Mihai-Răzvan Ungureanu a fost numit în funcția de Ministru al Afacerilor Externe la data de 29 decembrie 2004, în Guvernul Tăriceanu.
El a demisionat din funcția de ministru de externe în data de 4 februarie 2007, la două zile după ce premierul Călin Popescu Tăriceanu i-a cerut să-și prezinte demisia, în urma situației create de reținerea a doi muncitori români (Nelu Ilie și Adrian Gâncean) în Irak. Cei doi muncitori, care lucrau la o bază militară americană în calitate de subcontractori, fuseseră acuzați de spionaj, deoarece au făcut fotografii fără aprobare în interiorul bazei. Premierul a invocat în cererea de demisie adresată lui Ungureanu că el a aflat din presă, după trei luni, de arestarea în Irak a muncitorilor români, în timp ce președintele Băsescu fusese informat, la câteva zile după arestare.
Mihai Răzvan Ungureanu a recunoscut că nu l-a informat pe primul ministru cu privire la situația celor doi muncitori români arestați în Irak, întrucât s-a considerat că problema cădea exclusiv în sarcina Ministerului, fiind un caz de intervenție consulară. El a declarat că i-a raportat situația președintelui Traian Băsescu, care era singurul în drept să decidă, în virtutea subordonării instituționale, dacă aceștia erau o problemă consulară sau de altă factură.
El a afirmat că decizia de a renunța la portofoliu este un gest de onoare, deși își susține punctul de vedere anterior.
Pe 19 februarie 2007, la două săptămâni după demisia lui Ungureanu, Partidul Național Liberal a înaintat președintelui propunerea de revocare din funcția de ministru de externe a lui Mihai-Răzvan Ungureanu și numirea în acest post a senatorului Adrian Cioroianu.
În 2007, Ungureanu a ieșit din PNL.

Independent

După 2007, Ungureanu a avut o atitudine relativ pasivă în politică, îndeplinind funcția de director al S.I.E

Prim ministru al Guvernului României

În urma demisiei guvernului Emil Boc, președintele României Traian Băsescu, după consultări cu partidele politice parlamentare l-a desemnat drept prim-ministru și l-a însărcinat cu formarea unui nou cabinet de miniștri.

Moțiunea de neîncredere contra guvernului

În urma succesului moțiunii de cenzură parlamentară depuse de USL, guvernul condus de Mihai Răzvan Ungureanu a fost demis. Adoptarea moțiunii de cenzură s-a realizat cu 235 de voturi "pentru" și 9 "împotrivă", patru voturi fiind anulate. Mihai Răzvan Ungureanu a fost prim-ministru român timp de 78 de zile.

Fondarea ICCD

După mandatul său de premier, Ungureanu a fondat Inițiativa Civică de Centru-Dreapta (ICCD), o organizație non-guvernamentală, care-și propune unirea tuturor forțelor de dreapta. Printre fondatorii ICCD, sunt și doi membri PDL, anume Monica Macovei și Cristian Preda. Ungureanu a devenit președintele noii platforme. El a vorbit despre o alianță electorală de dreapta, la care să participe PDL, PNR, PNȚCD și FCD.

Partidul Forța Civică

În septembrie 2012, Ungureanu s-a înscris în partidul Forța Civică. El a candidat la președinția partidului, funcție în care a fost ales la 7 septembrie 2012. A alipit partidul la Alianța România Dreaptă (ARD), formată din PDL și PNȚCD. De asemenea, a aplicat Forța Civică la Partidul Popular European (PPE), purtând discuții cu liderii partidelor membre și cu organizația centrală a organizației europene. După alegerile parlamentare din 2012, ARD s-a dizolvat. În martie 2013, Forța Civică și PNȚCD au reînființat Alianța Dreptate și Adevăr.

Senator ARD de Arad

Ungureanu a câștigat un post de senator de Arad din partea ARD la alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012. Inițial, fostul premier a luat mai puțin de 50% de voturi. Însă, a reușit să intre în Parlament prin redistribuire. [15]. Printre obiectivele principale ale proaspătului senator s-au numărat transformarea Aradului în Capitala Culturală Europeană, titlu pentru care orașul va candida în anul 2021. Împreuna cu primarul Gheorghe Falcă, Ungureanu a pus bazele unui proiect ambițios de dezvoltare a orașului, incluzând reabilitarea Cetății din Arad.

Conflicte

În iulie 2014, Mihai Răzvan-Ungureanu și Președintele Traian Băsescu au fost protagoniștii unei dispute la nivel declarativ, în care și-au adresat critici acide. Tot în iulie 2014, Ungureanu și președintele PMP, Elena Udrea, au avut o dispută, purtată în cadrul platformei de bloguri a ziarului „Adevărul”.

Fuziunea cu PDL

Pe 16 iulie 2014, Partidul Forța Civică a decis că va fuziona prin absorbție cu PDL.[1] Președintele Forței Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, va ocupa funcția de prim-vicepreședinte al PDL, în timp ce alți cinci oameni din echipa sa vor primi posturi de vicepreședinți.

Alegerile prezidențiale din noiembrie 2014 l-au prins pe Mihai Răzvan Ungureanu în tabăra lui Klaus Iohannis. Restul vine de la sine.
Se repetă blestemu: Iarăși vom f ice-am fost, ba mai mult decât atât!
Sursa: ro.wikipedia.org

MRU a "spart" peste 10 miliarde de lei vechi pe PROTOCOL în doar 78 de zile de guvernare


Potrivit unui document emis de Guvernul României, la cererea Antenei 3, în perioada 09.02.2012 - 07.05.2012 au fost efectuate plăţi pentru activităţi de protocol, astfel:
1. activităţi de reprezentare şi protocol
2. consum de protocol la primirea delegaţiilor oficiale
3. cheltuieli ocazionate de şedinţa comună de guvern România-Moldova
4. cheltuieli de cazare şi masă, mese oficiale pentru delegaţii din străinătate
5. flori aranjamente florale
6. cazare pentru Inaltul rezezentant pentru Dezvoltare Durabilă
7. servicii de protocol oferite de catre aeroportul Henri Coandă

Iată prima parte a inventarului pus la dispoziţia lui MRU de funcţionarii Guvernului. Este lesne de remarcat că fostul premier MRU a avut ca decizie prioritară achiziţia unui număr mare de loţiuni, parfumuri, creme, forfecuţe şi odorizante care să-i asigure confortul pe banii statului.
- Deodorant stick sans alcool - Armani Code by Giorgio Armani (75g) - 1 buc.
- Lip Care - with propolis organic beeswax and olive oil - 1 buc.
- Deodorant roll-on Neo by Givenchy (75ml) - 1 buc.
- Eau florale - Petale de rose lotion naturelle (100ml) - 1 buc.
- Antiperspirant deodorant roll-on - Clinique skin supplies for men (75ml) . 1 buc.
- Crema Apivita - Men's care - Antiwrinkle anti-fatigue (50ml) - 1 buc.
- Parfum - Givenchy pour homme blue label aftershave (100ml) - 1 buc.
- Aftershave - Apivita Men's care balm moisture and soothes (100ml) - 1 buc.
- Sampon - Head&Shoulders anti dandruff for men hair endurance - 1 buc.
- Crema de fata - Clinique - skin supplies for men maximum hydrator - 1 buc.
- Ser fiziologic - 9mg/ml - 10 fiole de la antibiotice a+1buc.
- Plasturi - Neosheer (mici) - 3 buc.
- Medicomp de la Hartmann - comprese sterile - 1 cutie
- Netildex - picaturi oftalmologice, solutie unidoza - ptr. uz oftalmologic - 20 flacoane a 0,3 ml - 1 buc.
- Seringi - 10 ml Parasel - 3 buc.
- Fasa sterila - 1 buc.
- Servetele Puff - 1 cutie
- Prosoape de hartie - o rola
- Hartie igienica - 2 suluri (alba)
- Crema Bepanthene Plus - 50mg/g (50g) - 1 buc.
- Baneocin unguent de la Sandoz - 1 buc.
- Alcon Tobrex - 3 mg/g - unguent oftalmologic - 1 buc.
- BioRepair - Zahncreme (2 ml) - 1 buc.
- Pahar (2 buc.)
- Pieptene cu dinti scurti si marunti - 1 buc.
- Prosoape fata - 4 buc.
- Prosoape corp - 3 buc.
- Papuci de casa - marimea 43 (albi, 1 pereche)
- Spray Forest Essentials - Stress Reliever (10 ml) - 2 buc
- Spray Forest Essentials - Sound Sleep (10ml) - 2 buc
- Cos de gunoi - 1 buc

- Periuta de dinti - Colgate 360, Deep clean, medium - 1 buc.
- Trusa - unghiera, penseta, set pile unghii, forfecuta (mica si mare) - 2 buc.
- Plasturi mici tratament pentru basici - Urgo - 1 buc.
- Pasta de dinti - Colgate Total Advanced Whitening - 1 buc.
- Sapun Dove Fresh touch (verde) - 2 buc.
- Betisoare de urechi - Septona Cotton Care - 1 cutie
- Apa de urechi Odol Extra Fresh - 150 ml - 1 buc.
- Deodorant pour homme . Armani Code bz Giorgio Armani - 1 buc.
- Parfum Lolita Lempika au masculin - 1 buc.
- Deodorant - Neo - by Givency - 1 buc.
- Deodorant roll-on - Neo - by Givency - 1 buc.
- Spuma de ras Gillette series Protecting Koruyucu - 1 buc.
- Servetele dezinfectante - Mikrozid Tucher (150 buc.) - 1 buc.
- Voltaren Emulgel 1% - 50g - 1 buc.
- Parfum Lalique White, eau de toilette pour homme (75ml) - 1 buc.
- Givenchy pour homme - blue label, eau de toilette vaporisateur spray (100ml) - 1 buc.
- Aparat de ras - Gillette Fusion 5 lame - 1 buc + rezerve - 4 buc.
- Parfum Roadster by Cartier - 1 buc.
- Parfum Givenchy Play - 1 buc.
- Sampon Hair & Body Hzdro Basics (60 ml) - 1 buc.
- Parfum Fahrenheit by Dior (de 50 ml si 100 ml) - 1 buc.
- Lotiune de corp - L'Occitane - Lait corporele Verveine (250 ml) - 1 buc
- Gel de dus - L'Occitane - Gel douche Verveine (250 ml) - 1 buc.
- Spray antibacterial Touch instant sanitizer (59 ml) - 1 buc.
- Crema de maini - Apivita - Hand Care (50 ml)
- Crema de maini Clinique . Stop sign Hand repair (75 ml)
- Aftershave - Collistar - Linea Uomo - Dopobarba Pelli Sensibili (100 ml) - 1 buc.
- Parfum - Mont Blanc Hommo Exceptionnel eau de toilette (75 ml) - 1 buc.
- Hugo Boss . eau de toilette (100 ml) - 1 buc.

Sursa: jurnalul.ro, dcnews.ro, antena3.ro

Emanoil Gojdu

Emanuil Gojdu (în maghiară Gozsdu Man), s-a născut în  1802, în Oradea și a decedat în 1870, la Budapesta. El a fost un avocat de succes și patriot ardelean de origine aromână, familia sa fiind originară din Moscopole. Gojdu a fost un luptător neobosit pentru drepturile românilor din Transilvania. Casa în care s-a născut mai poate fi văzută și astăzi în Oradea lângă Biserica cu Lună.
Studiile preuniversitare le-a făcut la liceul romano-catolic al călugărilor premonstratensi din Oradea și Pojon. Studiile universitare le-a făcut la Academia de Drept din Oradea (1820-1821), Academia de Drept din Bratislava (1821-1822), iar mai apoi la Budapesta (1822-1824). Diploma de avocat a obținut-o la Budapesta, pentru ca mai târziu să o ia și pe cea de "notar cambial". În 1824 s-a așezat la Budapesta ca avocat și politician.
Emanuil Gojdu era mândru de originea sa de român ortodox. Prin tot ceea ce a făcut, a demonstrat, atât prin acțiunile întreprinse cât și prin declarațiile politice că nu a uitat de originile sale românești și nici nu a ascuns faptul că se trăgea dintr-o familie modestă. Casa lui a fost cunoscută tot timpul ca fiind o casă românească, unde toți românii erau bine primiți și spijiniți. La locuința sa, obișnuia să țină întruniri cu deputații români. Cu aceștia și sub președinția lui, s-a discutat și un proiect de lege "pentru egala îndreptățire a naționalităților". "Ca fiu credincios al Bisericii mele, laud dumnezeirea, căci m-a făcut român; iubirea ce am către Națiunea mea mă îmboldește a stărui în fapta, ca încă și după moarte să erump de sub gliile mormîntului, spre a putea fi pururea în sînul Națiunii".

Testamentul Gojdu

În pofida faptului că Gojdu își datora imensa avere întregii societăți de atunci, inclusiv maghiare, prin testamentul făcut la Budapesta în 4 noiembrie 1869, și-a lăsat averea numai "acelei părți a națiunii române din Ungaria și Transilvania care aparține la confesiunea orientală ortodoxă", pentru acordarea de burse studenților și pentru ajutorul preoților. În acest sens a fost constituită o fundație. Acestă fundație a funcționat între 1870 și 1917, acordând foarte multe burse studenților români, dintre care se remarcă: Traian Vuia, Octavian Goga, Constantin Daicoviciu, Petru Groza și Victor Babeș.
După 1945 "Fundația Gojdu" a fost naționalizată de regimul comunist din Ungaria. Una dintre puținele clădiri care au rămas statului român este cea a Colegiului Național Emanuil Gojdu din Oradea.                 Sursa: ro.wikipedia.org

Anchetă şocantă despre moştenirea Gojdu
Cine a cedat patrimoniul de 1 miliard de dolari?

Marea majoritate dintre noi ne aducem aminte de scandalul provocat de cedarea averii lui Emanuil Gozsdu.

Un ardelean, ajuns la Budapesta cu o avere impresionantă de bani, construieşte în centrul capitalei Ungariei un complex, deţine o proprietate uriaşă, dă burse unor tineri ce devin mari personalităţi ale societăţii româneşti şi vrea, prin testamentul făcut cu 3 luni înainte de a muri, ca toate proprietăţile sale să fie folosite de către statul român şi în mod special de Biserica Ortodoxă Română.

Complexul acestui om este evaluat la peste un miliard de dolari.

În momentul în care domnul Mihai Răzvan Ungureanu a ajuns Ministru al Afacerilor Externe a fost însărcinat să poarte discuţii cu Guvernul maghiar în vederea cedării acestei averi.

Acesta a semnat un acord prin care ceda averea Gojdu în favoarea Ungariei, care a naţionalizat această avere în anul 1952. Prin acest acord pretenţiile din partea României asupra acestei averi urmau să fie închise.
Sursa: antena3.ro

Rosia Montana in UNESCO World Heritage

Mihai Răzvan Ungureanu, pe vremea când era prim-ministru, privea cu patimă la privatizarea resurselor minerale ale României. ”O întârziere enormă” explica faptul că ”investiții majore în statul român au fost omorâte prin refuzul de a lua decizii la momentul oportun”. Părerile de rău se refereau atât la Roșia Montană, cât și la Roșia Poieni.
 http://voxpublica.realitatea.net/…/dealul-lui-ungureanu-si-…
La începutul mandatului său, Ungureanu a jucat rolul premierului “absolut neutru”, cel puțin la nivel declarativ. Încurajat de președintele Traian Băsescu, Ungureanu renunță la așa zisa neutralitate pentru a introduce proiectul Roșia Montană în programul său de guvernare:
www.ziare.com/…/ungureanu-rosia-montana-este-o-prioritate-1….
Trecerea abruptă și declarațiile pătimașe au fost cauzate, cel mai probabil, și de consiliera sa, Corina Vințan, a cărei firmă, Links Associates, promova interesele companiei Roşia Montană Gold Corporation.

www.mediaddict.ro/corina-vintan-promotoarea-cianurilor-pen…/

Rezultatele schimbării și-au arătat în scurt timp beneficiile, RMGC înregistrând creșteri semnificative ale prețului acțiunilor pe bursa din Toronto.
Planul său de guvernare a eșuat odată cu moțiunea de cenzură privind privatizarea Cupru Min. Nu ne îndoim însă, că acum, din noua postură de consilier al președintelui Klaus Iohannis, își va aduce aminte de marea sa pasiune – exploatarea resurselor. Și în eforturile sale, se vor găsi din nou oameni de încredere care să-i arate calea spre AUR, CUPRU, AUR, AUR căci dintotdeauna tonele de minereuri i-au încețoșat privirea și mai ales judecata.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cea mai mică bibliotecă din lume

Să ne cunoaştem istoria: Ce rol aveau BRĂŢĂRILE DACICE?

Impostorii lugojeni ai lui George Costin, înfiltraţi printre revoluţionari (II)