DOVADA CĂ DNA I-A FABRICAT ABUZIV DOSAR LUI PONTA


La DNA se știa că parchetul lui Kovesi nu are competența pe conflict de interese. Într-o rezoluție din 2013 referitoare la ministrul PSD Liviu Pop, șeful Secției I DNA Lucian Papici a trimis dosarul înapoi la PICCJ pe motiv că DNA nu are competența pe cauzele de conflict de interese: "Procurorul și-a arogat o prorogare de competență, rezolvând o problemă ce excede în mod obișnuit/normal competenței procurorilor anticorupție".
DNA-ul Codruței Kovesi i-a făcut abuziv dosar penal premierului Victor Ponta, cel puțin în ceea ce privește infracțiunea de conflict de interese. Procurorul Jean Uncheselu a cerut Camerei Deputaților aviz pentru începerea urmăririi penale împotriva premierului Victor Ponta pentru conflict de interese – în dosarul în care prim-ministrul este acuzat și de spălare de bani și complicitate la evaziune fiscala – deși la DNA se cunoștea faptul ca infracțiunea de conflict de interese nu este de competența parchetului anticorupție, ci de competența Secției de urmărire penală și criminalistică din PICCJ. Iar acest lucru rezultă dintr-o rezoluție de la începutul anului 2013, emisă de vestitul procuror Lucian Papici.
Astfel, la 24 ianuarie 2013, Lucian Papici a infirmat o rezoluție a procurorului de caz Marcel Sandu din dosarul senatorului PSD Liviu Pop, fost ministru al Educației. Acesta din urmă dispusese, în 15 ianuarie 2013, neînceperea urmăririi penale față de Liviu Pop pentru conflict de interese. Soluția a fost însă infirmată de Lucian Papici, care a stabilit că o asemenea infracțiune este de competența PICCJ și că "procurorul de caz și-a arogat o prorogare de competență, rezolvând o problemă ce excede în mod obișnuit/normal competenței procurorilor anticorupție".

PICCJ a trimis dosarul de conflict de interese la DNA, Papici l-a returnat
În noiembrie 2012, Agenția Națională de Integritate a anunțat că a sesizat PICCJ în cazul lui Liviu Pop, acuzat de conflict de interese și abuz în serviciu contra intereselor publice, un dosar care în cele din urmă s-a dovedit a fi o altă făcătură, ministrul primind NUP în final și de la procuroarea Claudia Bobe de la PICCJ. ANI susținea că după numirea în funcția de ministru al Educației, Liviu Pop a emis un Ordin prin care ar fi avantajat patrimonial Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, al cărei secretar general fusese și cu care se aflase în raporturi de munca în ultimii cinci ani. Ajuns la PICCJ, dosarul a fost trimis la DNA printr-o ordonanță din noiembrie 2012.
Procurorul de caz de la DNA a dispus neînceperea urmăririi penale față de Liviu Pop pentru cele două infracțiuni, dar soluția a fost infirmată, la 24 ianuarie 2013, de șeful Secției I a DNA de la acea vreme, Lucian Papici, care a constatat că infracțiunea de conflict de interese nu este de competența DNA și a retrimis dosarul la Secția de urmărire penală și criminalistică din PICCJ.
Așadar, la DNA se știa că infracțiunea de conflict de interese nu este de competența parchetului anticorupție. Cu toate acestea, procurorul Jean Uncheselu a solicitat Camerei Deputaților aviz pentru începerea urmăririi penale împotriva premierului Victor Ponta, fix pentru această infracțiune. Iată deci cum se face "Justiție" la DNA.
Citiți mai departe pe www.luju.ro/



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cea mai mică bibliotecă din lume

Să ne cunoaştem istoria: Ce rol aveau BRĂŢĂRILE DACICE?

Impostorii lugojeni ai lui George Costin, înfiltraţi printre revoluţionari (II)