Parlamentul a dat două lovituri parteneriatului PNL + Iohannis + DNA


La un interval de trei zile, parteneriatul PNL+ Iohannis + DNA a primit de două ori peste bot. Prima privind cercetarea lui Victor Ponta și a doua Moțiunea de Cenzură.
Nu sunt împotriva justiției, dar mă întreb ce s-a întâmplat cu dosarul întocmit în 2006. De ce acum a fost scos la iveală? Pentru că parteneriatul PNL+ Iohannis + DNA vor musai guvern de dreapta, vor cu orice preț să readucă la guvernare gașca PDL.
Pe ce mă bazez când spun că DNA face parte din gașcă? Pe modul cum ocolesc infractorii din PDL, astăzi PNL și induc în rândul populației că numai și numai PSD-ule ste un partid corupt.

Din păcate, după 1990, PSD a reparat ce au stricat guvernele de dreapta. Vă reamintesc că guvernarea Convenției Democratice între 1996 – 2000 a fost dezastruoasă pentru țară. Guvernul PSD între 2000 – 2004 a reparat ce s-a stricat și a deschis drum către NATO și UE. Dar ca un blestem am vrut iarăși schimbare și au rumat 8 ani de guvernare de dreapta și guvernul PDL a pus capac. În frunte cu Băsescu au tăiat pensii și salarii în timp ce jefuiau țara. Și despre asta DNA și Serviciile Secrete nu spun nimic. Justiția îi ocolește cu bună știință și încearcă să schimbe mersul firesc al promovării politice.
În 2012 Guvernul USL și apoi Guvernul PSD a avut de înfruntat, pe deoparte contractual păgubos cu FMI, iar pe cealalată parte cu reparațiile material, privind pensiile și salariile bugetarilor.
Eu cred că populația româniei este oarbă și uitucă, fiindcă nu observă că fiecare măsură bună este criticată de opoziție ca fiind electoral.
Și atunci mă întreb oare ce avem de câștigat dacă vine dreapta la guvernare? Vor repeta jaful din 2008 – 2012. Și vina o avem noi!        

Era de așteptat ca Moţiunea de cenzură să fie respinsă
Această  Moţiunea de cenzură a  fost depusă de PNL împotriva Guvernului Ponta și a fost respinsă de Parlament, cu 194 voturi "pentru",  13 "împotrivă" şi 7 anulate.
Pentru a fi adoptată, moţiunea ar fi trebuit să fie votată de 278 de parlamentari, adică jumătate plus unu din numărul aleşilor.

Guvernul Ponta a de trecut primul test de la instalarea lui Klaus Iohannis la Cotroceni.


Cu două zile înainte deputații au dat peste cap planurile parteneriatului PNL + Iohannis + DNA de înlăturare a lui Victor Ponta din fruntea Guvernului. Parlamentarii au respins cererea Codruței Kovesi de încuviințare a începerii urmăririi împotriva lui Ponta.

Hotararea de respingere a cererii lui Kovesi în ce îl privește pe Ponta a fost luata cu 231 voturi “pentru” și 120 “împotriva”.  Decizia Plenului Camerei Deputatilor vine la doar o zi de când parlamentarii din Comisia juridică a acestui for au avizat negativ începerea urmăririi penale împotriva premierului Victor Ponta în dosarul instrumentat de procurorul Jean Uncheselu de la DNA.

Ponta chemat la DNA în aceeași zi în care PNL a depus moțiunea de cenzură împotriva Guvernului
Laura Codruța Kovesi a sesizat Camera Deputaților în 5 iunie 2015, data la care procurorul Jean Uncheselu, venit la DNA în 2014 direct de la Parchetul Judecătoriei Craiova, l-a chemat pe Victor Ponta la sediul central al Direcției pentru a-l informa că pe numele sau a fost declanșată urmărirea penală, premierul fiind acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală, spălare de bani și conflict de interese.
Întâmplător sau nu, în aceeași zi în care Ponta a fost chemat la DNA, Partidul Național Liberal a depus la Parlament o moțiune de cenzură împotriva Guvernului.
Întrebată dacă este vreo coincidență între cele două evenimente, Codruța Kovesi a dat un răspuns extrem de interesant: “Nu, nu este nicio coincidență”.
Kovesi a argumentat ulterior că procurorii își văd de treabă și că Victor Ponta a fost citat în urmă cu mai multe zile pentru a se prezenta la DNA: “Citarea s-a făcut în mod legal, cu mai multe zile în urmă, nu are niciun fel de legătură cu depunerea sau nu a vreunei moțiuni, deci nu este nicio coincidență”.
La scurt timp de la declarația Codruței Kovesi, Victor Ponta a ieșit public și a dezvăluit că a fost citat abia joi, 4 iunie 2015, la ora 16.15, cand a fost contactat telefonic de procurorul Jean Uncheselu pentru a se prezenta vineri, 5 iunie 2015, la sediul DNA.

Ponta acuzat pentru fapte de corupție săvârșite în perioda în care era avocat
În ce privește infracțiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală și spălare de bani reținute în dosarul penal nr. 122/P/2012 de la Direcția Națională Anticorupție, procurorii îl acuză pe Victor Ponta că, în perioada 2007-2008, în calitatea sa de avocat, a încheiat o convenție de colaborare cu Dan Șova membru al casei de avocatură SCA Șova și Asociații la acea dată, în baza căreia ar fi încasat lunar sume de 2.000-3.000 euro, pentru care Ponta a tăiat 17 facturi fiscale, în valoare de 181.439,98 lei, fără a efectua operațiuni reale pentru sumele primite. Într-un dosar distinct de la DNA, Dan Șova este cercetat pentru modul în care a încheiat contractele cu complexele energetice Rovinari și Turceni.
Tot vineri 5 iunie 2015, DNA a anunțat într-un comunicat de presă ca Victor Ponta este suspectat și de infracțiunea de conflict de interese, săvârșită în momentul în care ocupă funcția de premier al României, ca urmare a numirii lui Dan Șova în funcția de ministru în relația cu Parlamentul, iar apoi în cea de ministru al Transporturilor.

Citiți mai departe pe www.luju.ro/


Sursa: antena3.ro
Sursa foto: hitradioorion.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cea mai mică bibliotecă din lume

Să ne cunoaştem istoria: Ce rol aveau BRĂŢĂRILE DACICE?

Impostorii lugojeni ai lui George Costin, înfiltraţi printre revoluţionari (II)