O ipoteză uluitoare, susținută de dovezi!? Tezaurul României este ascuns în Germania, nu în subsolurile Moscovei!


În octombrie 2011, Consiliul Europei respinge cererea prin care România dorea restituirea tezaurului.
  
În anul 1916, plecau din România 93.4 tone de aur, cu destinația Moscova, de unde nu s-au mai întors niciodată. În 27 august 1918, în urma semnării Acordului de pace germano-rus, o cantitate de aur, egală cu cea plecată din România, ia drumul Germaniei, Berlin și de acolo transportul a plecat către o direcție necunoscută, din Franța.

În conștiința românilor, tezaurul este ascuns undeva în subsolurile Moscovei. Poate că realitatea este alta.

În anul 1994, în urma unui demers făcut de România, Rusia restituie 12 monede de aur, care făceau parte din primul transport, ca probă că aurul exista. În anul 2011, este lansată teza conform căreia, tezaurul românesc a fost devalizat de Lenin, pentru a finanța revoluția bolșevică din România. Această ipoteză este susținută și de o parte a conducerii Băncii Naționale a României.

În octombrie 2011, Consiliul Europei respinge cererea prin care România dorea restituirea tezaurului.

Reprezentanții Consiliului Europei au considerat că este o problemă între România și Rusia. În 4 octombrie 2012, Rusia atacă România, prin ministrul de externe, care a spus că România internaționalizează o problemă care nu mai e de mult în actualitate. Această problemă trebuie uitată. Diplomatul german Ernst Jackh scrie în memoriile sale, că România a cedat aurul său Germaniei, în 1918, prin Tratatul de Pace de la București.

Va prezentăm cronologia faptelor care vizează tezaurul românesc. În data de 23 noiembrie 1916, Bucureștiul capitulează și este ocupat de germani. Comandatura germană ocupă Hotel Bulevard, Capșa, Athenee Palace. În 12-14 decembrie 1916, tezaurul este încărcat la Iași, în vagoane, cu direcția Moscova. Tezaurul era sub formă de lingouri, monede, bijuterii. Greutatea aurului în cele două transporturi a fost de 93540 de kilograme.
Alexandru Marghiloman scrie în notele sale, că germanii tipăreau moneda în România, pentru cheltuielile lor, pe care o garanta cu tezaurul României de la Moscova. În 5 ianuarie 1917, Banca Națională este închisă de germani, personalul este evacuat în 10 minute. A doua zi se redeschide, dar un delegat german controlează toată activitatea. În octombrie 1917, revoluția bolșevică, Lenin preia puterea cu ajutorul Germaniei, în schimb promițând că vor realiza Frontul de Est. În 13 octombrie 1918, Rusia rupe legăturile diplomatice cu România. Tezaurul devine intangibil pentru România.
În 7 mai 1918, România semnează Tratatul de la București, un document umilitor, în urma căruia cedează teritorii, dar și activele Băncii Naționale, Germaniei. Interesant este faptul că Rusia a dat Germaniei 93540 kilograme de aur, reprezentând contravaloarea prejudiciilor pe care Germania le suferise în război. Este exact cantitatea pe care România a trimis-o la Moscova. În 10 septembrie și 11 octombrie 1918, se efectuează cele două transporturi cu aur, de la Moscova la Berlin.
În anul 1956, Rusia trimite României 33 de kilograme de aur, în contul tezaurului românesc. Dacă adunăm aceste kilograme cu cantitatea din cele două transporturi Moscova-Berlin, obținem exact cantitatea tezaurului României.


Sursa: Cap limpede, preluare după efemeride.ro și gandeste.org

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cea mai mică bibliotecă din lume

Să ne cunoaştem istoria: Ce rol aveau BRĂŢĂRILE DACICE?

Impostorii lugojeni ai lui George Costin, înfiltraţi printre revoluţionari (II)