La Londra moartea venea în numele lui Mahomed. Şapte morţi şi circa 50 de răniţi în atentatele din centrul oraşului



Anglia plătește din nou cu vieți omenești pentru toleranța față de musulmani. Se pare că autoritățile sunt neputincioase în fața valului de teroare stârnit de musulmanii extremiști. În mod normal atacurile din Marea Britanie ar fi obligat forțele politice la măsuri radicale împotriva islamiștilor. Îgrădirea drepturilor și chiar expulzarea din Marea Britanie, dar se pare că șovăielile și tatonările vor continua și vom vedea strivite alte vieți nevinovate și alte familii îndurerate.
Mai mulși islamiști din comunitatea musulmană britanică au cerut acțiuni împotriva acestor extremiști și s-au oferit să sprijine autoritățile, dar fără nici un folos. Apelurile lor disperate nu au fost luate în seamă. Ca și în atacul terorist din Manchester, membrii comunității musulmane își raportează suspiciunile despre potențiali extremiști, care întăresc legăturile puternice dintre comunitatea musulmană și poliție.
Un bilanț tragic la Londra: Şapte morţi şi circa 50 de răniţi în atentatele din centrul oraşului. Trei terorişti, împuşcaţi mortal.
Cel puţin şapte persoane au fost ucise şi alte aproape 50 au fost rănite în atacurile comise sâmbătă seară în centrul Londrei, iar cei trei presupuşi autori au fost împuşcaţi mortal de agenţii serviciilor de securitate.

Un terorist islamist a intrat intenţionat cu o autoutilitară într-un grup de pietoni, sâmbătă în jurul orei 22.30 (duminică, 0.30, ora României), în zona London Bridge. După primul atac, şoferul vehiculului şi alţi doi islamişti au coborât şi au început să atace oamenii la întâmplare pe străzi şi în restaurante, folosind cuţite. Şase persoane au fost ucise, iar alte 30 au fost rănite în atacurile produse în zonele London Bridge şi Borough Market, în centrul capitalei Marii Britanii. (Sursa Mediafax)
Agenţii serviciilor de securitate i-au împuşcat mortal pe cei trei teroriști.
Autorii atacurilor purtau veste asemănătoare cu cele explozive, dar s-au dovedit a nu fi reale.
Cu aproape două săptămâni în urmă un alt atac terorist sinucigaş a omorât 22 de persoane şi a rănit alte zeci la concertul artistei pop americane Ariana Grande desfăşurat în oraşul britanic Manchester.
În urma atacului din zonele London Bridge şi Borough Market, reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă din Londra au declarat că cel puţin 20 de persoane au fost transportate la şase spitale din capitala britanică.
O serie de explozii controlate s-au auzit în centrul Londrei în cursul operaţiunilor poliţiei după atacurile teroriste, informează publicaţia The Guardian.
Exploziile s-au auzit în London Bridge şi Shard, în cursul descinderilor agenţilor serviciilor de securitate în căutarea suspecţilor.

Teroriștii islamiști, oameni din cea mai josnică speță umană, au fost identificați:
extremistul britanic Khuram Butt, de 27 de ani, care s-a născut și a trăit în Barking; marocanul – libian, Rachid Redouane, de 30 de ani, lucra pentru lanțul de fast food KFC și pentru scietatea de Transport pentru Londra, care are în subordine metroul și rețeaua de autobuze.
Identitatea celuid e-al treilea este în curs de cercetare.
În ciuda faptului că Khuram Butt se afla pe  lista de supraveghere contra terorismului, nu exista nici o dovadă că intenționează un atac și, prin urmare, dosarul său nu a fost considerat o prioritate.
Mai mulși islamiști din comunitatea musulmană britanică au cerut acțiuni împotriva acestor extremiști și s-au oferit să sprijine autoritățile, dar fără nici un folos. Apelurile lor disperate nu au fost luate în seamă. Ca și în atacul terorist din Manchester, membrii comunității musulmane își raportează suspiciunile despre potențiali extremiști, care întăresc legăturile puternice dintre comunitatea musulmană și poliție.
Teroristul Butt a fost surprins cum agăța copii în stațiile de metrou și practic "le spăla creierul". Mai mulți părinții au reclamat că după ce au venit acasă copiii lor au întrebat: "Mami, putem deveni musulmani?".
În 2015, Butt se pregătea să-și abandoneze soția gravidă, Zahrah, pentru a purta un război sfânt în Siria, potrivit unei rude.

Concluzia
Trebuie să recunoaștem că nu toți musulmanii din Marea Britanie poartă vina atacurilor teroriste. Mai mult, reprezentanții comunității musulmane și-au exprimat intenția de colaborare cu autoritățile, dar nu au fost luați în seamă. Aceasta înseamnă că autoritățile din Anglia nu dau prea mare importanță atacurilor teoriste. Ca și noi englezii privesc neputincioși cum oameni nevinovați sunt măcelăriți teroriștii știind că familiile lor și comunitatea musulmană nu vor avea de suferit.
Surse: dailymail.co.uk, thesun.co.uk, mediafax.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cea mai mică bibliotecă din lume

Să ne cunoaştem istoria: Ce rol aveau BRĂŢĂRILE DACICE?

Impostorii lugojeni ai lui George Costin, înfiltraţi printre revoluţionari (II)