Cum își bate joc, din nou, Isărescu de români. O dovadă că Banca Națională a României nu mai aparține țării noastre și conducerea ar putea fi acuzată de TRĂDARE ÎMPOTRIVA INTERESELOR POPORULUI ROMÂN

În timp ce în toată lumea civilizată dobânzile băncilor centrale sunt între 0% şi 1,5%, ba chiar negative, Isărescu a mărit dobânda BNR de la 1,75 la 2% ca să crească dobânzile pentru români.

Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României (BNR) a hotărât la începutul anului  majorarea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 2% pe an, de la 1,75% pe an, începând cu data de 9 ianuarie 2018. De asemenea, Consiliul a mai decis majorarea ratei dobânzii pentru facilitatea de depozit la 1% pe an, de la 0,75% pe an, iar rata dobânzii aferente facilităţii de creditare la 3% pe an, de la 2,75% pe an.

În acelaşi timp, România a avut una din cele mai mari creșteri economice procentuale din lume, cu alte cuvinte economia țării e în creștere accelerată.

Ca să ne dăm seama cât e de mârșavă sau nu, decizia BNR-ului, condusă de acest cioclu bancar, numit Isărescu să analizăm dobânzile din cele țări din UE și din afara Uniunii.

Zona Euro - 0% dobândă a Băncilor Centrale, SUA - 1,5%, Canada 1%, UK 0,5%, Japonia -0,1%, Elveția -0,75%.

Australia - 1.50%  Dec/17 

South Korea - 1.50% Nov/17 

United States - 1.50% Dec/17 

Canada - 1.00% Dec/17 

United Kingdom  - 0.50% Dec/17 

Euro Area - 0.00%  Dec/17 

France -  0.00%  Dec/17 

Germany -  0.00%  Dec/17 

Italy -  0.00% Dec/17 

Netherlands - 0.00% Dec/17 

Spain - 0.00% Dec/17 

Japan  - 0.10% Dec/17 

Switzerland - 0.75% Dec/17 

Ungaria are 0.90% dobânda Băncii Centrale

Dobânda Băncii Centrale din Ungaria, ca să ne comparăm şi cu țările de lângă noi, este de 0.90%, ultima dată fiind stabilită pe 25 Mai 2016

Bulgaria are - 0,6% dobânda Băncii Centrale

Banca centrală a Bulgariei a redus rata negativă a dobânzii, care a ajuns în prezent de -0,6%. Banca Națională a Bulgariei (BNB) a redus rata dobânzii la BNB de la -0,4% până la -0,6% pe 4 octombrie 2017.

Polonia are 1,5% dobânda Băncii Centrale

După cum se așteptau în mare parte analiștii de pe piața bancară, Banca Națională a Poloniei (BNP) a menținut rata de referință neschimbată la un nivel scăzut de 1,50%, la reuniunea sa de politică monetară de pe 4-5 decembrie 2017.

Nota Redacției: Concluzie: Jaf Jaf şi iar Jaf prin fixarea de dobânzi cămătăreşti

Deci România (o țară cu cea mai mare creștere economică dintre toate țările mai sus menționate), era țintuită deja de BNR la cea mai mare dobândă a unei bănci centrale din lumea civilizată, şi-anume la 1,75%. 

Cu toate acestea, ciocli globalişti de la BNR au decis acum, să țintuiască şi mai mult România şi să sufoce practic creșterea economică pe 2018, mărind dobânda BNR de la 1,75% la 2%, caz unic în lumea civilizată de astăzi.

Astfel dobânda BNR este cu 25% mai mare decât dobânda Băncii Centrale a Polonia, cu peste 110% mai mare decât dobândă Băncii Centrale a Ungariei şi "infinit" mai mare decât dobânda Băncii Centrale a Bulgariei care, atenție, e chiar Negativă, fiind de -0,6%.

Şi cum e evident pentru oricine, că România cu una dintre cele mai mari creșteri economice din lume în 2017, nu se poate constitui în acest moment în "singurul caz special din lumea civilizată", singura concluzie logică care se poate trage, e că acest Isărescu şi gaşca lui de la BNR, au pus la cale o adevărată mizerie, prin acest nivel aberant al dobânzii băncii centrale care va duce la creșterea tuturor dobânzilor bancare şi la sufocarea creșterii economice a Românie din 2018, prin sufocarea creditării bancare.

Ca să nu mai vorbim că românii cu credite bancare, vor fi jupuiți şi mai mult prin creșterea dobânzilor.

De altfel, dacă veți verifica dobânda de referință practicată de BNR în ultimii 10-15 ani, veți descoperi că ani în şir, acest Isarescu a ținut această dobândă la un nivel dintre cele mai mari din lumea civilizată, exact aşa cum face şi acum.

Rușine politicienilor români care îl țin de aproape 30 de ani pe acest individ sinistru ca şef al BNR.

SURSA - fluierul.ro


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cea mai mică bibliotecă din lume

Să ne cunoaştem istoria: Ce rol aveau BRĂŢĂRILE DACICE?

Impostorii lugojeni ai lui George Costin, înfiltraţi printre revoluţionari (II)