Cum se transformă Democraţia în dictatură (I). Acţionând contrar principiilor fundamentale ale democraţiei, „Bruxelles EU” - prin definiţie - este o dictatură


Cum este controlată Uniunea Europeană de către interesele corporatiste 

„Bruxelles UE” se prezintă lumii ca un exemplu strălucit al democraţiei secolului 21. În realitate însă, nimic nu este mai departe de  adevăr.
Într-o democraţie, toată puterea aparţine poporului. Principiul „separaţiei puterilor” între cele trei nivele de guvernare - executiv, legislativ şi juridic - stabileşte verificări şi echilibrări pentru a proteja împotriva abuzurilor. Acest principiu a fost universal acceptat după ce omenirea a luptat pentru el timp de mii de ani.

Democraţia Adevărată 
Într-o adevărată democraţie întreaga putere o are poporul



Prin contrast, „Bruxelles UE” este lipsit de acest principiu fundamental al „separaţiei puterilor”. Mai mult, populaţia Europei nu  are nici control asupra nivelului executiv nici asupra procesului legislativ. Chiar mai rău, nici măcar parlamentul pe care oamenii îl  aleg nu are nici un mijloc de a controla efectiv aceste ramuri.
Pentru a-şi ascunde incapacitatea, în „Tratatul de la Lisabona” s-a introdus articolul 225 - aşa numitul Articol al Frunzei de Smochin.
Această clauză oferă parlamentului european o posibilitate de a „solicita Comisiei să facă o propunere” pentru legislaţie. Comisia, desigur, poate să refuze.
(vezi> http://europa.eu/lisbon_treaty/index_en.html).

Acţionând contrar principiilor fundamentale ale democraţiei, „Bruxelles EU” - prin definiţie - este o dictatura. Puterea poporului de a-şi determina forma de guvernământ a fost aservita intereselor corporaţiei.

Cum Cartelul Petrolului şi Medicamentelor încearcă să controleze Europa 


Bruxelles UE se prezintă lumii ca o democraţie parlamentară în care parlamentul UE joacă rolul decisiv. Totuşi, deciziile executive şi proiectarea întregii legislaţii sunt făcute de Comisia UE şi echipa sa de peste 54.000 oameni.
Din birourile lor de la sediul Comisiei - clădirea Berlaymont - şi alte locaţii, această armată de birocraţi de carieră bine plătiţi fabrică legile Europei în numele intereselor corporatiste.

Comisia UE: 54.000 angajaţi
Angajaţii Comisiei operează dincolo de orice control democratic şi implementează legile Europei în numele intereselor corporatiste.

Prin contrast, Parlamentul UE format din 754 membri este format din politicieni din 27 naţiuni care nu au putere de control asupra acestei armate de birocraţi. Parlamentul UE funcţionează ca un fel de fereastră împodobită prin care Bruxelles UE este prezentat populaţiei Europei ca o „democraţie parlamentară”.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cea mai mică bibliotecă din lume

Să ne cunoaştem istoria: Ce rol aveau BRĂŢĂRILE DACICE?

Impostorii lugojeni ai lui George Costin, înfiltraţi printre revoluţionari (II)