Jurnal politic

27 mai 2010

Bănuiala mea, cum că Traian Băsescu işi va da în petec, s-a adeverit. Minciunile lui Băsescu ne-au cuprins pe toţi români şi la alegeri oamenii s-au bătut pentru el. Se minte de 20 de ani cu nesimţire, dar de când marinarul e preşedinte se minte şi mai înverşunat. Dar am credinţa că până la urmă ne vom trezi cu toţii şi nu îl vom mai lăsa pe Traian Băsescu să-şi mai bată joc de noi. După ce a sacrificat pensionarii şi şomerii nu cred că minciunile lui mai pot fi muşamalizate. Nu cred că în ţara asta mai poate fi cineva manipulat de acest preşedinte securist. Pe un site am găsit o biografie adevărată a lui Traian Băsescu, care demonstrează despre legăturile lui cu odioasa Securitate. Noi, cei care astăzi ne opunem, ne vine obligaţia să convingem întreaga suflare, că Traian Băsescu şi o parte din parlamentarii PDL îşi merită locul la coşul de gunoi a istoriei. Biografia adevărată a lui Traian Băsescu demonstrează clar, că în 2004, pentru prima dată după Revoluţie, Securitatea a reuşit să-şi pună primul preşedinte. Şi Ion Iliescu are o vină, a avut ocazia să termine odată pentru totdeauna cu Securitatea şi nu a făcut-o. Eu cred, cu toată responsabilitatea, că toţi securiştii trebuiau împuşcaţi şi toate datele despre existenţa lor trebuie şterse din Istorie, ca să mai rămână după ei doar praf şi pulbere. Cât generaţii să mai sufere din cauza acestor bandiţi, care încă ne mai bântuie nopţile şi care prin toate mijloacele se opun în drumul firesc al naţiunii. Românii treziţi-vă!

Navigatorul şi turnătorul

TRAIAN BASESCU a fost racolat de Securitate în 1973, pe cand era elev al Institutului de Marină, întocmindu-i-se dosarul personal nr. 3990/09-11-1973.

Pana la terminarea studiilor in 1976 a fost colaborator al lucrătorilor din Direcţia a IV- a de Contrainformaţii Militare. (A nu se confunda cu Direcţia a III-a de Contraspionaj!).

În această calitate elevul militar BĂSESCU TRAIAN avea obligaţia să informeze organele de Securitate despre modul în care se desfăşurau activităţile specifice în Institut, despre comportamentul şi atitudinea colegilor şi ale cadrelor didactice, atât în cadrul activităţilor specifice, cât şi în particular.

La terminarea studiilor, Direcţia a IV- a de Contrainformaţii Militare a încetat legătura cu colaboratorul BĂSESCU TRAIAN , dosarul personal al acestuia fiind transferat la Inspectoratul Judeţean Constanţa al Ministerului de Interne, Departamentul Securităţii Statului, cu adresa nr. 00151392/29-09-1976.

După absolvirea Institutului de Marină, TRAIAN BĂSESCU este încadrat ca ofiţer la Întreprinderea de Exploatare a Flotei Maritime NAVROM Constanţa.

În această calitate TRAIAN BASESCU este preluat ca informator – sursa de către lucratorii Biroului de Securitate Port Constanţa, condus la acea vreme de ofiţerul Dumitru Nicuşor.

De folosirea ofiţerului de marină TRAIAN BĂSESCU s-a ocupat direct locotenentul major de Securitate Mihai Avramides, care organiza contacte cu acesta înainte de plecarea în cursă şi la întoarcere. La aceste întâlniri participa de regulă şi şeful lui Avramides, Dumitru Nicuşor, care însă se întalniea şi separat cu TRAIAN BĂSESCU.

În calitatea sa de ofiţer de marină, TRAIAN BĂSESCU dădea informaţii cu privire la starea de spirit a echipajului, temele de discuţie abordate de membrii echipajului, activităţile şi contactele pe care membrii echipajului le aveau în porturi, în timpul escalelor, activităţi de contrabandă şi specula, dar şi despre eventuale aprecieri sau comentarii făcute de membrii echipajului, cu privire la conducerea superioară de partid şi de stat.

De menţionat faptul că deşi în acea perioadă era valabil ordinul conform caruia membrilor PCR nu li se puteau lua informaţii scrise, locotenentul major Avramides, care avea o experienţă redusă în munca de Securitate, el provenind din sistemul penitenciarelor, a cerut şi a obţinut de la informatorul TRAIAN BĂSESCU mai multe note scrise, pe care le-a depus la dosarul acestuia, nr 3990/1973.

În jurul anului 1980, Mihai Avramides s-a întors, la cerere, la Direcţia Penitenciarelor.

În prezent Mihai Avramides este pensionar, are 57 de ani şi locuieşte în Brăila, Piaţa Independenţei nr 2, bloc 2, scara 6, apartament 92 şi are tel. nr.- 0239.633691.

După plecarea lui Avramides din cadrul Biroului de Securitate Port Constanţa, TRAIAN BĂSESCU a continuat sa fie prelucrat informativ de ofiţerii Roşioru Ioan şi Deacu Constantin, tot sub coordonarea sşfului biroului, Dumitru Nicuşor.

Dumitru Nicusor a trecut după 1989 în SRI, ajungând General, şef al Secţiei SRI – Constanţa şi apoi şeful Centrului Operativ Zonal Dobrogea.

Actualmente este pensionar şi are două locuinţe, una în Constanţa şi una în Bucureşti.

TRAIAN BĂSESCU a susţinut în 1981 examenul de Comandant, care a fost o simplă formalitate, a durat numai 5 minute, după care a primit comanda navei Argeş.

În acea perioadă era de notorietate în rândul colegilor săi susţinerea de care acesta se bucura.

În jurul anului 1984 informatorul TRAIAN BĂSESCU a fost trecut în reţeaua Centrului de Informaţii Externe din Departamentul Securităţii Statului, unde a lucrat cu ofiţerul Silvian Ionescu din cadrul Direcţiei I.

În 1987 TRAIAN BĂSESCU este numit şef al Agenţiei Economice NAVROM din Anvers, Belgia, unde îşi desfăşura activitatea sub directa coordonare a lui Silvian Ionescu, care conducea la acea data Serviciul I (Belgia-Olanda-Luxemburg) din Direcţia I a CIE.

În această perioadă TRAIAN BĂSESCU a transmis preponderent informaţii de inters economic, cu privire la activităţile din porturile maritime Anvers şi Roterdam, dar şi informaţii cu privire la echipajele navelor, care acostau în aceste porturi, precum şi informaţii despre membrii personalului diplomatic român din ţările respective.

În vara anului 1988, TRAIAN BĂSESCU a fost retras temporar de la Anvers, pentru a participa la un instructaj, care a durat două luni, şi s-a desfăşurat la Şcoala de ofiţeri MI de la Băneasa.

În 22 decembrie 1989, ofiţerul de Securitate Silvian Ionescu, cel care l-a avut în subordine pe TRAIAN BĂSESCU, s-a înfiltrat printre revoluţionarii din faţa Comitetului Central, a intrat în anturajul lui Dan Iosif şi ulterior al lui Gelu Voican Voiculescu şi în ianuarie 1990 a fost numit Secretar Executiv al FSN.

Actualmente este Secretar Executiv al PD.

La începutul anului 1989 în ascensiunea profesională a lui TRAIAN BĂSESCU întervine o sincopă.

Pe 8-03-1989 este rechemat în ţară, fiind acuzat de nereguli grave în administrarea fondurilor NAVROM.

TRAIAN BĂSESCU a fost sancţionat pentru că a autorizat, fără aprobarea NAVROM Constanţa, o plată suplimentară de 300.000 de franci belgieni, pentru lucrările de reparaţii efectuate la nava Zimnicea, în ianuarie 1989. Sancţiunea primită s-a datorat, mai ales, faptului ca TRAIAN BĂSESCU a decis ca lucrările de reparaţii să fie executate de Şantierul Naval Belliard, din portul Anvers, deşi existau oferte de execuţie a lucrărilor, mult mai ieftine, din partea altor şantiere navale din acelaşi port.

În perioada ianuarie-martie 1989 TRAIAN BĂSESCU a trimis numeroase note informative şi rapoarte în ţară încercând să-şi justifice deciziile, dar şi lansând acuze grave şi neîntemeiate la adresa Comandantului navei Zimnicea.

Datorită gravităţii excepţionale a faptelor de care a fost acuzat, ţinând cont de legislaţia din acea vreme, numai susţinerea din partea Securităţii poate explica faptul ca TRAIAN BĂSESCU a fost sancţionat doar administrativ, şi nu a suportat şi rigorile legii. El a fost chiar menţinut ca angajat al NAVROM Constanţa, fără să mai primească însă nici o însărcinare până la Revoluţie.

Imediat dupa Revoluţie, TRAIAN BĂSESCU a fost numit Director General al Inspectoratului de Stat al Navigaţiei Civile din Ministerul Transporturilor.


17 aprilie 2010

Romania, cel mai mare datornic al FMI.
"La 1 aprilie 2010, Fondul Monetar International avea in derulare 21 de acorduri de imprumuturi stand-by, in valoare totala 64 miliarde de euro. Valoarea datoriei Romaniei catre FMI era la 1 aprilie 2010 de 9,32 miliarde de euro. Practic, din suma totala imprumutata de Fondul Monetar International, 15% a mers catre tara noastra, devenind astfel cel mai mare datornic al acestui organism financiar. Pe locul doi in topul celor mai mari datornici FMI se afla Ungaria, cu o datorie la 1 aprilie de 8,61 miliarde de euro. Locul trei este ocupat de Ucraina, ce are de platit 7,9 mld. euro, dintr-un credit stand-by total de 12,41 mld. euro. (sursa 9am).
Dacă la finele anului 1989, România nu avea datorii externe, un record demn de Guiness Book, acum în aprilie 2010 am ajuns să avem cea mai mare datorie la FMI - Fondul Monetar Internaţional, care adunată la întreaga datorie acumulată din 1990 şi până în prezent se ajunge la suma "astronomică" de 78 de miliarde de euro. Aceşti bani au fost folosiţi nechibzuit de toţi aceia care ne-au condus în perioada post-revoluţionară. Dacă o parte din aceşti bani ar fi finanţat agricultura, acum România şi-ar fi primit iarăşi titlul de "Grânarul Europei". Însă, politicienii noştri incapabili să gestioneze economia, mai degrabă au băgat, prin toate metodele, mulţi mulţi bani în propriile buzunare. Criza a fost determinată de hoţie, care a adus practic economia la faliment şi culmea a făcut să crească numărul miliardarilor. PDL, aflată cum la putere printr-o manevră a lui Traian Băsescu, prin tot ce face susţine pe cei cu mulţi bani şi lovesc fără milă în marea majoritate a populaţiei, care trăiesc la limita subzistenţei. Cota unică de impozitare de 16% demonstrează acest lucru şi stopează dezvoltarea economică. Deşi la prima vedere, cota unică de impozitare de 16% ar trebui să bulucească investitorii, din cauza fiscalităţii exagerate, investitorii reali fug de România ca dracul de tămâie.

27 februarie 2010

Banca Naţională are profit. Nimic deosebit că cea mai importantă bancă are profit. Numai că profitul acestei bănci nu poate fi folosit în ajutorul guvernului, poate fi doar cheltuit. Şi ce s-a gândit guvernatorul băncii: să cumpere jeep-uri de milioane de euro, că altfel banilor din profit trebuie să le dea foc. Adică în plină criză, Banca Naţională stă şi se uită cum suferă cea mai mare parte dintre români şi nu poate să întindă o mână de ajutor. Nu o lasă legea. Dar legile cine le-a făcut? Şi în această situaţie ca în multe altele, absurdul este mânat dincolo de latura bunului simţ. În plus, guvernatorul băncii Mugur Isărescu, plantat în fruntea băncii a prins rădăcinii şi crede că este deasupra legii şi deasupra acestui popor batjocorit de politicieni şi de miliardarii de carton. Dacă tot veni vorba de Banca Naţională, de multă vreme mă roade modul cum această bancă stabileşte cursul valutar de la o zi la alta şi asta o face arbitrar, fără să dea socoteală şi fără să respecte principiile unei economii de piaţă. Valoarea banilor noştri sunt stabiliţi de nişte conţopişti, fără responsabilitate. Cine poate crede că o monedă se poate devaloriza în 24 de ore sau poate creşte. Ceea ce mă face să gândesc este faptul că în spatele Băncii Naţionale se află grupuri de interese, care manevrează mulţi bani. Când aceste grupuri vând valută pe piaţa, Banca Naţională scade valoarea leului, iar când cumpără creşte valoarea leului şi tot aşa, până când ingineria financiară va ieşi la iveală. Asta da afacere şi mai ales sub acoperirea instituţiilor statului. Vorba românului, de când lumea: "Peştele de la cap se împute!".


7 februarie 2010

De douăzeci de ani fac politică şi de cele mai multe ori fără să vreau. Ca ziarist fac politică cum deschid gura, iar cei din jurul meu, mai uşor de manipulat, cred că sunt angajat de o parte sau de alta. Ei greşesc, pentru că eu mă gândesc că în Decembrie 1989 ne-am câştigat dreptul să spunem ceea ce gândim, dar din păcate nu toţi au evoluat şi pe plan politic şi clădesc democraţia cu ură. Cum nu am acceptat nici pe vremea împuşcatului ca cineva să-mi dirijeze gândurile, nu accept nici acum, chiar dacă vremurile s-au schimbat şi oamenii au devenit cu mult mai reticenţi faţă de adevăr şi mai ales faţă de dreptatea socială.
Există un vechi proverb chinezesc: "Fiecare popor are conducătorul pe care îl merită!" şi aplicarea lui ca un acţibild la realitatea românească mă face să tremur la ideea că prin Traian Băsescu şi clica lui ne vom reîntoarce iarăşi de unde am plecat.
Nu pot să cred că un popor care a trecut printr-o dictatură comunistă mai poate fi manipulat cu atâta uşurinţă, mai poate fi manevrat cu atâta indolenţă. Nu pot să cred că până la urmă ulita securitate, ce-şi trage seva din KGB, a reuşit să pună un preşedinte care are vădite intenţii de a restaura dictatura în România.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cea mai mică bibliotecă din lume

Să ne cunoaştem istoria: Ce rol aveau BRĂŢĂRILE DACICE?

Impostorii lugojeni ai lui George Costin, înfiltraţi printre revoluţionari (II)