În România trăiesc 9 milioane de români la limita sărăciei

Guvernarea PDL si Traian Băsescu 

au adus poporul în pragul disperării

   Potrivit unei analize Econtext, România se plasează pe locul doi în Uniunea Europeană, în funcţie de procentajul persoanelor care trăiesc la limita sărăciei.
  Pe primul loc, cu cel mai ridicat procentaj de săraci se află bulgari. Astfel, 41,6% din populaţia Bulgariei trăieşte la limita sărăciei, ţara noastră clasându-se pe poziţia secundă, 41,4% din români zbătându-se să supravieţuiască cu resurse limitate. Acest procentaj arată că 4 din 10 persoane (doua din cinci) se află în sărăcie. Al treilea loc ete deţinut de Letonia (38,1% din totalul populaţiei), care este urmată de Lituania (33,4%), Ungaria (29,9%).

 Ce înseamnă să fii sărac

   Uniunea Europeană consideră o persoană ca fiind săracă  „dacă resursele sale sunt atât de insuficiente încât o împiedică să aibă un standard de viaţă considerat ca fiind acceptabil de societatea în care trăieşte”. În politica UE se utilizează o definiţie relativă pentru a măsura sărăcia. UE consideră că o persoană este săracă dacă are „un venit disponibil sub 60 % din venitul disponibil mediu naţional”.
Daca am raporta la bani, un român ar fi sărac dacă ar trăi cu circa 100 de euro pe lună. De unde rezultă că 8.700.000 de români supravieţuiesc de pe o zi pe alta. Venitul mediu lunar a fost in trimestrul trei din 2011 de 835 de lei de persoană, potrivit Institutului Naţional de Statistică.


România săracilor

    Din aceşti săraci, două milioane sunt pensionari. Dar din rândul săracilor fac parte şi intelectualii din România, printre saracii Europei.
În clasamentul actual, primele locuri în topul sărăciei sunt ocupate de fostele state comuniste din Europa Centrală şi de Est. În vest, situaţia este mult mai bună. Din garda veche a Europei, cei mai mulţi săraci se află în Grecia (27,7% din totalul populaţiei), Irlanda (25,7% în populaţie), Spania (25,5%), Portugalia (25,3%) şi Italia (24,5%). Clasa de mijloc

   Pe ultimul loc în acest top, cu cei mai puţini săraci, se poziţionează Cehia. Da, Cehia! În acest stat, doar 14,4% din populaţie este săracă. Explicaţia este simplă, Cehia are o clasă puternică de mijloc, care s-a format în ultimii ani. Un exemplu demn de urmat!
Sursa: http://www.econtext.ro. Sursa foto: indraznim.ro, blackopssecurity.blogspot.com, banisiafaceri.ro, incont.info.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

COLESTEROLUL - cea mai mare înșelătorie a secolului XX . Sfârșitul erei colesterolului. Medicii din România au îmbogățit farmaciștii cu așa zisă boală a colesterolului

Super Ofertă: Peste 15.000 de cărţi doar cu 299 lei

Cât adevăr se ascunde în strigătul de disperare a unui român? Un inspector antifraudă acuză PREȘEDINTELE ROMÂNIEI ȘI SEFUL SRI de constituire de GRUP INFRACȚIONAL ORGANIZAT