Diaconescu a prostit poporul cu TV (tembelizorul)

Ciocoiul de la OTV - I



“Ceauşescu, pardon, Diaconescu şi poporul!”

Cine este Dan Diaconescu?

Dan Diaconescu este anchetat de procurori pentru cel puţin trei fapte  de şantaj şi probabil că acest lucru nu deranjează pe fripturiştii de la noi. Probabil că nici averea colosală pe care a mărit-o an de an. “Zestrea imobiliară a lui Diaconescu a fost mărită în 2007, cu ajutorul Primăriei din Sinaia, care i-a concesionat fără licitaţie un teren pentru extinderea casei de vacanţă pe care o are acolo. Valoarea concesiunii suprafeţei de 70 de metri pătraţi era  de doar 2.800 de euro „pe toată durata construcţiei”, într-un an în care metrul pătrat de teren se vindea la Sinaia şi cu 2.000 de euro.”(Sursa: http://www.romanialibera.ro).

De unde are banii?

Când toate marile firme au făcut un pas înapoi, culmea, Dan Diaconescu cu o televiziune de mâna a patra, ultima din cele din România, reuşeşte să se îmbogăţească peste noapte. El a afirmat public că şi-a făcut averea din  salariul său lunar de 100.000 de euro primit de la OTV. Unele voci susţin că şi-a făcut averea prin şantaj.  Dan Diaconescu este anchetat de procurorii anticorupţie pentru trei fapte de şantaj, pe care le-ar fi săvârşit prin colaboratorii săi Doru Pârv, Mihai Ghezea şi Silviu Alupei.

OTV o televiziune de şantaj?

Într-unul din cele trei cauze, Dan Diaconescu este acuzat că a şantajat şi pretins de la un primar arădean suma de 200.000 euro. Şantajul a fost făcut prin colaboratorul cel mai apropiat Doru Pârv. Pentru această învinuire cei doi au fost arestaţi preventiv. Coincidenţă, în acest episod este implicat şi Denis Diaconescu, vărul patronului OTV, care a dat declaraţii în favoarea primarului şantajat. În alt caz, Dan Diaconescu este acuzat că împreună cu Mihai Ghezea (un mare şmecher de Bucureşti, care a condus cotidianul “Atac la persoană”), l-ar fi şantajat pe omul de afaceri Petre Paul Ţârdea, căruia i-ar fi cerut 100.000 de euro. Cu toate că cei doi au negat fapta, la dosar există însă  zeci de convorbiri telefonice interceptate, care  ar proba “clar” această faptă. Un alt caz, este şantajarea societăţii Ursus-Breweries, producătoarea  berii „Redds”. Pentru că nu a primit un contract de publicitate, OTV a lansat o campanie împotriva berii Redds derulată pe parcursul anului 2009, campanie pentru care televiziunea lui Dan Diaconescu  a fost amendată de CNA  cu suma de 30.000 de lei. Până în prezent mai mulţi angajaţi de la OTV au fost puşi sub acuzare.

Ca să scape, au distrus arhiva

La prima percheziţie făcută la sediul OTV poliţiştii au găsit mii de casete, arhivate pe ani, pe luni, zile.La a doua percheziţie, făcută la scurt timp, arhiva dispăruse. Directoarea Diana Voiculescu a motivat că au avut inundaţii şi că au aruncat arhiva. În încăpere însă nu erau urme de inundaţii.

 Avere de 33.425.000 euro

Potrivit site-ului http://www.kissnews.ro, Dan Diaconerscu are o avere de 33.425.000 €! A pornit de jos, dintr-o familie modestă din Caracal şi a reuşit să facă avere dintr-un post de televiziune situat în buricul Bucureştiului!  Iată averea evaluată de acelaşi site: - Casă pe malul mării la Constanţa - 250 000 de euro; - Casă pe Valea Prahovei, Sinaia - 250.000 de euro; - Casă în Primăverii, Bucureşti - 500 000 de euro; - Iaht - 500 000 de euro; - Rolls Royce Phantom - 385.000 de euro; - Rolls Royce Drophed - 340.000 de euro; - Bentley Flying Spur - 200 000 de euro; - Bloc Băneasa, 6 etaje - 1 000 000 de euro; - Televiziunea OTV - 30 000 000 euro (cea mai recentă ofertă făcută).

500 de euro ca să apari la OTV

Potrivit ziarului “Evenimentul zilei”: “paradigma vieţii lui Dan Diaconescu: prea mulţi bani pentru o garsonieră TV atât de mică. De unde? Din publicitate sau şantaj?”.  Jurnaliştii de la acest cotidian au aflat că “emisiunile se vindeau cu 250-500 de euro jumătatea de oră”. Şi această dezvăluire arată o altă faţă a lui Dan Diaconescu. Cine dădea banii apărea la tv şi nu importa cine eşti şi ce ai făcut. Aici fac o legătură cu George Costin, arestat la Piteşti pentru revoluţionarii impostori.
De mai multe ori OTv-ul l-a lăsat să împroaşte cu noroi ba pe unii, ba pe alţii şi cu siguranţă că există covorbiri telefonice la DNA, care să ateste legătura dintre cei doi. Şi câte şi mai câte emisiuni cu subiecte de trei lei, care au ajuns să capete o conotaţie grotească prin care a manipulate pe cei care astăzi I se alătură.  

Cine sunt ciocoii?

Limbajul de lemn, cică, împotriva ciocoilor uselişti şi pedelişti, prinde la popor. Şi nu pot să nu mă gândesc că dacă a făcut atâta avere cu un post de “tembeliziune”, câtă avere va face la conducerea unei ţări, având de partea sa o parte de electorat,  îndobitocit şi dornic de scandal. Diaconescu nu vine cu soluţii clare ci vine cu o dorinţă simplă să scăpăm de ciocoi ca să vină alţi şi mai răi. În altă ordine de idei, noi românii am fost obişnuiţi să alegem tot ce este mai rău. Aşa l-am ales cu mic cu mare pe tătucul Traian Băsescu, deşi pe umerii lui sunt acuzaţii grave, că ar fi ofiţer de securitate, că a furat flota României, că a furat şi nişte case şi altele. Faptul că Dan Diaconescu este cercetat penal în mai multe cauze, pentru unii cetăţenii asta înseamnă că e deştept. Din cauza PDL-ului valorile s-au răsturnat şi după 22 de ani de democraţie originală, la noi încă mai prinde manipularea şi mârlănia.


Ce cred eu?

Cred că Partidul Poporului, care şi-a adăugat şi numele celebrului dezinformator TV Dan Diaconescu este în realitate un refugiu pentru magnaţii din PDL. Cu siguranţă partidul lui Emil Boc, cel mai prost prim ministru al tuturor timpurilor, se duce la vale, şi au pregătit din timp unde să fugă. La începutul acestui an s-a jucat farsa cu “închiderea tembeliziunii OTV”, ca să apară în ochii poporului ca un martir, ca un prigonit, ca un oropsit, ca un sărac cu peste 30 de milioane de euro. Şi toate acestea şi minciuna cu Oltchim-ul au fost anume puse în faţa electoratului, ca să-l ademenească.

Concluzii

O să vedem la alegerile din 9 decembrie 2012 cât de mult au prins minciunile şi moaca de infractor a lui Dan Diaconescu, căruia i se potriveşte sintagmna: “A minţit poporul cu televizorul!”.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cea mai mică bibliotecă din lume

Să ne cunoaştem istoria: Ce rol aveau BRĂŢĂRILE DACICE?

Impostorii lugojeni ai lui George Costin, înfiltraţi printre revoluţionari (II)