Revoluţionarii din Timişoara au cerut demisia premierului Ponta

 
 Foto: Timişoara, Piaţa Operei, 1989

Aproximativ 50 de revoluţionari au cerut demisia premierului Victor Ponta, fiind nemulţumiţi că nu le-au fost reîntregite indemnizaţiile. Liderii revoluţionarilor, care au luat cuvântul în plenul şedinţei festive de comemorare a victimelor Revoluţiei Române din 1989, de la Timişoara, au cerut autorităţilor locale, primarului Nicolae Robu şi prefectului Eugen Dogariu, prezenţi în sală, să oprească "politica de exterminare a revoluţionarilor". Aceştia au cerut să fie excluşi acei "revoluţionari falşi", iar indemnizaţiile primite de cei rămaşi pe liste să fie reîntregite, potrivit MEDIAFAX.
"Noi nu am cerut această lege, dar ştiţi cum e, dacă dai unui copil o jucărie, e mai greu să o iei după aia. Oamenii şi-au făcut planuri, iar acum sunt exterminaţi (…) Măi, Victoraş - iepuraş, ai grijă ce faci", a cerut unul dintre liderii revoluţionarilor, Tudorin Burlacu.
"Domnul Ponta, primul-ministru, a uitat un lucru, iarna cad două lucruri: zăpada şi Guvernul", a spus un alt lider al revoluţionarilor, în timp ce revoluţionarii aflaţi în sală au strigat "Demisia!".
Manifestările dedicate Revoluţiei din Decembrie 1989 de la Timişoara vor continua, duminică, la ora 19.30, când pe treptele Catedralei Mitropolitane vor fi aprinse candele în memoria victimelor Revoluţiei.
Un al doilea marş de comemorare va avea loc, luni, în 17 decembrie când Timişoara se va afla în doliu, conform unei dispoziţii a primarului Nicolae Robu. Luni, toate instituţiile din municipiu vor cobori în bernă drapelul Romaniei, în memoria victimelor.
Tot luni, în jurul orelor 14.00, va avea loc slujba de pomenire a eroilor martiri şi parastasul, la Cimitirul Eroilor, unde vor fi depuse coroane de flori. Seara, de la ora 19.00, este programat un moment de reculegere cu lumânîri pe treptele Catedralei Mitropolitane.

Orasul Iasi nu va fi proclamat "initiator al Revolutiei din 1989" - a decis Senatul

Mass Media a trecut cu vederea propunerea ca Timişoara să nu mai fie primul oraş liber din România, După 23 de ani s-a inventat un alt oraş, ca locul de unde a început Revoluţia din decembrie 1989.La acest proiect au aderat George Costin (arestat) şi Teodor Mărieş (posibil mâine arestat). Acesti doi gropari ai Revoluţiei din Decembrie 1989 au gândit să mutiplice numărul de revoluţionari până în data de 14, numai că Timişoara a avut noroc că majoritatea din Senat a fost USL, că dacă era PDL şi trupa, acum la 23 de ani de la revolu'ia din Decembrie 1989 am fi sărbătorit sub sigla "al doilea oraş liber". Numai faptul că câţiva senatori au avut curajul să propună o asemenea aberaţie demonstrează că în Parlamentul României s-au infiltrat securişti, care cum bine se ştie, luptă împotriva românilor prin orice mijloace.   
Pe bune, senatorii au respins, luni 12 iunie 2012, o propunere legislativă privind declararea municipiului Iaşi "Oraş Iniţiator al Revoluţiei din decembrie 1989". Iniţiatorii propun declararea municipiul Iaşi "Oraş Iniţiator al revoluţiei Române din decembrie 1989", în semn de cinstire şi recunoştinţă pentru eroismul manifestat în lupta pentru victoria Revoluţiei române din decembrie 1989, pentru acţiunile antidictatoriale declanşate la 14 decembrie 1989 de către ieşenii constituiti în Frontul Popular Român.
Ce au făcut ieşenii atât de grozav că faptele lor au stat ascunse timp de 23 de ani.
Iniţiatorii precizează, în expunerea de motive, că în zilele premergătoare datei de 14 decembrie 1989, un grup de ieşeni curajoşi au împânzit oraşul cu manifeste care cereau populaţiei să vină în Piaţa Unirii, din centrul localităţii pentru a "protesta împotriva" regimului comunist, dizidenţii anunţând formarea Frontului Popular Roman, formaţiune anticeauşistă.
O minciună mai mare nu se poate. Dacă ar fi fost aşa regimul Ceauşescu şi-ar fi concentrat trupele de represiune în Iaşi. Şi o altă dovadă, în Iaşi nu s-a declarat starea de necesitate, fiindcă nu a fost absolut nimic decât o gâlceavă între beţivi.
Ei mai arată că, în seara zilei de 13 decembrie, organizatorii şi susţinătorii fervenţi ai schimbării regimului comunist au fost arestaţi de forţele de represiune ale lui Ceauşescu, manifestaţia fiind înăbuşită din faşă.
Nu există nicio o dovadă că a fost aresta vreo persoană la Iaşi. toate sunt vorbe scoase după 23 de ani. Ce vorbe se vor auzi după 100 de ani?
Senatorul PNL Raymond Luca, presedinte al Comisiei parlamentare a revolutionarilor din decembrie 1989, a arătat că acţiunea protestatarilor din Iaşi nu a influenţat desfăşurarea revoluţiei din România, nici 15 decembrie, în Iaşi, nici 17-20, când Tmişoara era deja oraş liber. "Nu există nicio incidenţă, nici un grad de influenţare pe care acţiunea acelor oameni curajosi l-a avut pentru perioada revoluţionară din România", a arătat Raymond Luca.


E o blasfemie să negi importanţa timişorenilor la victoria Revoluţiei din decembrie 1989. Două tipuri de cetăţeni sunt împotriva Revoluţiei şi arevoluţionarilor care au înfăptuit-o: securişti, ciuma României şi cetăţenii care nu sunt români, nişte avenituri nenorocite care îşi bat joc de simbolul libertăţii noastre - Timişoara, primul oraş liber de comunism. Ar trebui dată o lege specială prin care să se interzică cu desăvârşirea atingerea faţă de acest titlu. Numai cei care au participat pot spune cum au trăit câteva zile singuri în faţa organelor de represiune şi nimeni, dinc tre cei care au dormit acasă nu au dreptul să conteste sau să-i judece pe cei care au luptat pentru libertatea noastră.
                                                               Sursa: 9am.com; tion.ro; ziare.com

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cea mai mică bibliotecă din lume

Să ne cunoaştem istoria: Ce rol aveau BRĂŢĂRILE DACICE?

Impostorii lugojeni ai lui George Costin, înfiltraţi printre revoluţionari (II)