Adevărul despre fărădelegile lui Traian Băsescu va ajunge pe masa președintelui SUA

Abuzurile din România trec Oceanul 

Scrisoare deschisă către preşedintele Barack Obama şi secretarul de stat John Kerry
Peste 82.000 de oameni AU SEMNAT petiţia "Abuzurile din România trec oceanul"
Peste 82.000 de oameni au semnat până în acest moment petiţia "Abuzurile din Romania trec oceanul".
Este cea mai semnată petiţie românească pe www.petitieonline.com


Antena 3 iniţiază astfel un demers fără precedent în istoria statului român. În numele celor care au spus NU regimului Traian  Băsescu, la Referendumul de anul trecut şi din dorinţa ca situaţia politică din România să fie corect percepută de partenerii externi, postul Antena 3 v-a trimite o scrisoare deschisă oficialilor americani.

Vrem să arătăm Statelor Unite şi Europei că cetăţenii acestei ţări stiu exact cine îi conduce şi ce se întâmplă în ţara lor.

Prin intermediul acestei petiţii, intitulată Abuzurile din România trec Oceanul, românii vor să spună NU felului în care este manipulată imaginea ţării în străinătate, de către regimul preşedintelui Traian Băsescu.


Pentru o corectă informare privind realităţile din România şi derapajele grave de la respectarea principiilor democratice şi a drepturilor fundamentale ale omului, mai mulţi cetăteni români au hotărat să-i adreseze o scrisoare deschisă.

Mihai Gâdea împreună cu Adrian Ursu, au luat decizia de a trimite această scrisoare deschisă preşedintelui american Barack Obama şi secretarului de stat John Kerry.

Dacă sunteţi de acord cu continutul acestei scrisori deschise şi dacă doriţi să fim cât mai mulţi cei care semnalăm abuzurile grave din societatea românească, vă puteți alătura acestui demers semnând această petiţie pe petitieonline.com.


Stimate Domnule Secretar de Stat,

Va adresăm această scrisoare deschisă  în numele a numeroși români preocupați atât de evoluția democratică a țării lor cât și de percepția externă a situației politice din România, dar și în  privința raporturilor dintre stat și cetățean prin prisma respectării  drepturilor fundamentale ale omului.

Ne manifestăm convingerea că sprijinul pe care Statele Unite ale Americii l-au acordat, pentru construcția în țara noastră a statului de drept puternic și favorabil fiecărui cetățean, se va manifesta în continuare cu aceeași deschidere și înțelegere obiectivă a realităților din România.
Tocmai de aceea nădăjduim că veți credita și punctul nostru de vedere bazat atât pe buna credință cât și pe o cunoastere corectă a contextului intern. România a intrat în ultimii 9 ani pe o pantă periculoasă, deviind de la cursul democratic autentic spre care năzuia.

Actualul șef al statului, președintele Traian Basescu, exponent al vechiului regim comunist – așa cum a și recunoscut de altfel - și bănuit pe baza unor indicii temeinice de legături cu fosta Securitate [aparatul represiv al lui Nicolae Ceaușescu], și-a construit un regim propriu, cu  manifestări despotice periculoase. Acest regim, consolidat alarmant în ultimii ani, se bazează pe aservirea totală a instituțiilor de forța și utilizarea serviciilor secrete, dar și a organelor de ordine publică sau chiar a structurilor fiscale pentru hăituirea sau chiar eliminarea adversarilor din viața publică ori pentru protejarea abuzivă a propriei clientele politice și financiare. Mult mai grava este însă exercitarea unei presiuni sufocante și a unui control abuziv direct asupra Justiției.

Aceste intervenții ale președintelui Băsescu au mers de la instalarea unor persoane compromise și deci ușor de manevrat în poziții cheie la conducerea Parchetelor sau a Instanței Supreme, până la transmiterea public sau în cadru restrâns a unor indicații către procurori privind felul în care să administreze anumite dosare. Nu au fost singurele pârghii ale puterii preluate și manipulate abuziv.

Li s-au adăugat rând pe rând altele, de la Consiliul Superior al Magistraturii până la  Curtea Constituțională. Grava încălcare a delimitării constituționale a puterilor în stat a mers de la suprapunerea grosolană peste atribuțiile Guvernului până la atentatele repetate la credibilitatea și rolul  Parlamentului sau atacurile furibunde la adresa presei, a jurnaliștilor, a dreptului fundamental la opinie și libera exprimare.

Regimul conceput și pus în funcțiune de Traian Băsescu a protejat în tot acest răstimp marea corupție de la vârful puterii politice, trimițând însă în judecată, adesea fără probe suficiente pentru a putea susține condamnarea, fie adversarii politici, fie oameni nevinovați și neimplicați politic, dar incapabili să se poată apăra în fața unui sistem judiciar construit pe abuz sau incompetență.

În fața acestor numeroase încercări de a subordona fiecare instituție a statului în parte, intelectuali, sindicate, asociații civice sau profesionale au ridicat vocea pentru a protesta și a se opune regimului autocratic. Ultima și cea mai surprinzătoare a fost asociația care îi reunește pe judecătorii din Romania, exasperați și ei de controlul politic instituit de președinte prin acoliții săi din Consiliul Superior al Magistraturii.

În speranța că mesajul nostru a fost corect înțeles, tot ca o preocupare de a stopa aceste tendințe extrem de periculoase pentru afectarea profundă a democrației din România, vă mulțumim pentru interesul și sprijinul manifestate permanent pentru respectarea virtuțiilor democratice și, mai presus de orice, a drepturilor și libertăților fundamentale ale omului.


Dacă doreşti să te alături acestei iniţiative, semnează petiţia pepetitieonline.com.

Sursa: antena3.ro



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cea mai mică bibliotecă din lume

Să ne cunoaştem istoria: Ce rol aveau BRĂŢĂRILE DACICE?

Impostorii lugojeni ai lui George Costin, înfiltraţi printre revoluţionari (II)