Pe vremea lui Ceaușescu se vindea în magazine unt expirat de 2 ani


În ultima vreme, poate mai mult ca altădată, se face o campanie  deșănțată  în favoarea fostului regim, a lui Nicolae Ceaușescu. Cine are interesul să insiste cu o asemena aberație în plină campanie electorală? Foștii securiști din Poliția Politică a lui Nicolae Ceaușescu. După 1989, nestingheriți, foștii securiști și-au împărțit țara pe gubernii și au trecut la lichidarea întreprinderilor rentabile și la inițierea unor afaceri economice, mare parte din ele păguboase pentru țară. Nu vreau să amintesc despre firmele căpușă sau despre contractele păguboase pentru țară, vreau să arăt încă o dovadă că Securitatea trata poporul român ca pe niște sclavi.
În 1989 mâncarea se dădea la porție. Carnea și mezelurile, pentru care trebuia să stai la rând, se dădea câteva sute grame pentru o persoană care stă la coadă. Unele produse erau raționalizate, printre care și untul. Știți cât unt avea drept un roman pe lună? Incredibil. Un cubuleț cu latura de 3 cm. Atâta avea dreptul un român să cumpere și să mănânce unt  într-o lună.
Acest exemplu de rai comunist este lăudat cu o nesimțire fără margini.  Ce pare cel mai ciudat este faptul că singurii din Republica Socialistă România care știau că țara se afla într-o situație dificilă erau securiștii. Rapoartele lor despre tot ce se mișca în țara asta demonstrează că practic Securitatea controla țara. Și basmele despre rușii care au făcut revoluția vrea să arate că ei securiștii știau că va fi o Revoluție și din patriotism nu au spus la nimeni.
Cea mai mare gogomănie, dar să ne întoarcem la unt. Un raport secret, demonstrează un lucru înfiorător. Comuniștii au cumpărat din țările Pieței Comune 20.000 de tone de unt expirat de 2 ani, pentru a fi dat populației.
Insist să spun că singurul lucru la care se pricipeau cel mai bine securiștii era dezinformarea și manipularea. Spațiul mediatic era controlat de cenzură. Nu apărea nicio o carte dacă nu avea avizul unui politruc, de cele mai multe ori un ilegalist grosolan și fără carte. Nu exista spectacol fără avizul secretarului cu propaganda și exemplele pot continua.   
Să ne întoarcem la raportul securității.

“1988 – Notă a Direcției a II-a Departamentului Securității Statului cu privire la intenția Minsiterului Industriei Alimentare de a importa din țările Pieței Comune cantitatea de 20.000 de tone unt cu termen de garanție depășit.
SECRET
Exemplar unic
[261/N.B.
La data de 25 iulie a.c.
Nota a fost promovată
Conducerii departamentului,
Cu propunerea de a fi informat
Tov. CONSTANTIN DĂSCĂLESCU
- Prim-ministru al guvernului
Col. Indescifrabil

NOTĂ

Deținem date din care rezultă că la nivelul Ministerului Industriei Alimentare și al Întreprinderii de comerț exterior „PRODEXPORT” se intenționează perfectarea importului din țările Pieții Comune a 20 de mii tone unt cu termen de garanție depășit, pentru a fi livrat la consumul intern.
Potrivit aprecierii unor specialiști, untul respectiv are o vechime de peste 2 ani, dar norma STAS nr. 278 din 19774, emisă de Consiliul Național pentru Știință și Tehnologie în colaborare cu Institutul Român de Standartizare, stipulează că untul din lapte de vacă poate fi depozitat maximum 6 luni, la temperature de -15 la – 20 grade. În cazul depășirii termenului, livrările pentru consum sunt condiționate de analize riguroase efectuate de instituții specializate.
În raportul cu propunerea de realizare a importului nu menționează dacă partenerii externi acceptă să livreze anticipat probe – martor pentru analize în vederea apărării sănătății publice, iar pe de altă parte nu sunt specificate nici resursele de acoperire a efortului valutar peste prevederile de plan.

Nr. 93-992
Din 25 iulie 1988
A.C.N.S.A.. fond documentar, dosar nr. 13.858, vol. 4, f. 355”.

Notă: Raportul Securității este reprodus din cartea
“Amorsarea” Revoluției. România anilor 80 văzută prin ochii Securității, editor Florian Banu, Editura Cetatea de Scaun, Rârgoviște – 2012, p. 265 

Deși securiștii știau că untul expirat de peste 2 ani era un pericol pentru sănătatea românilor, șefii Departamentului de Securitate nu au mai înștiințat organele superioare de partid. Se temeau că până la urmă va ajunge la urechile lui Ceaușescu și acesta va declanșa un scandal și îi va urechea pe cei care au scăpat acest secret. Așa că untul a ajuns pe masa românilor și cu complictatea securiștilor și cine mai poate ști câți copii și câte femei s-au îmbolnăvit. Cât patriotism aveau cei din Poliția Politică? Așa înțeleg ei patriotismul, fiindcă securiștii erau privilegiați și aveau pe masă tot ce avea mai bun România în acel moment. 
Regimul comunist și dictatura personală a lui Nicolae Ceaușescu a tratat românii ca pe niște animale. Repet și iar repet, fără complicitatea securiștilor nu ar fi reușit. Securitatea a indus o teamă națională și a  transformat impulsul de frică în boală națională. Și principalii vinovați încearcă să se tranforme peste noapte în patrioți, denaturând adevărul și deformând realitatea.
Nu trebuie să uităm niciodată că securiștii, acești criminali apărați de lege, trăiesc printre noi și nu au interesul ca acest popor să trăiască mai bine. Un popor care este prosper nu mai poate fi manipulat, așa că se înțelege prea bine de ce frânează dezvoltarea și democratizarea țări.
  

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cea mai mică bibliotecă din lume

Să ne cunoaştem istoria: Ce rol aveau BRĂŢĂRILE DACICE?

Impostorii lugojeni ai lui George Costin, înfiltraţi printre revoluţionari (II)