Oameni cu Super Puteri


Din perspectiva felului în care au fost creați, oamenii sunt, cu toții, la fel. Desigur, în limitele unor limite relativ tolerante: însă, niciun om nu poate, de pildă, sări de 10 ori mai sus decat altul. Suntem mici variațiuni ale unui tipar unic. Cei mai mulți dintre noi. Pentru că, cercetând, vom constata cu stupoare că există câțiva indivizi, extrem de rari, care tind să se abată surprinzător de mult de la “matriță”, într-o direcție sau alta. Nu este vorba despre oameni cu patru mâini și cu două capete sau de indivizi cu un al șaselea simț, ci de persoane ale căror simțuri și capacități tipic umane se manifestă la un nivel, uneori“supereroic”, alteori doar neobișnuit, comparabil cu cel din lumea animală sau din fanteziile noastre.


Vedere cu Raze X. Natasha Demkina este o femeie din Rusia care are capacitatea de a vedea în corpurile oamenilor. La fel ca un aparat cu raze X ea este capabilă să detecteze problemele în interiorul oamenilor și să pună diagnostic.
Natasha a fost un copil normal până la vârsta de zece ani, conform declaratiei mamei sale. La această vârstă abilitățile ei au început să se manifeste.
“Eram acasă cu mama mea și deodată am avut o viziune. Am putut vedea interiorul corpului mamei mele și am început să-i spun despre organele pe care le văd. Acum, trebuie să trec de la viziunea mea regulată la ceea ce eu numesc viziune medicală. Pentru o fracțiune de secundă, văd o imagine colorată în interiorul persoanei și apoi încep să o analizez. “, spune Demkina.

 Magnetul Uman. Liew Thow Lin este un om din Malaezia care poate lipi obiecte metalice de corpul său. Deși oamenii de știință nu pot detecta nimic în legatură cu magnetismul corpului său el este capabil să țină și de a echilibra o sumă unică de obiecte metalice pe pielea lui.
Un alt caz de “magnetism uman” este  Miroslaw Magola - "Omul Magnetic". El sfidează legile gravitației printr-o abilitate manifestată, în cazul său, cu o forță extraordinară. Aplicând capacitățile lui psihokinetice obiectelor din jur, Miroslaw poate ridica de la sol, prin simpla atingere, obiecte din aproape orice material, de la tacâmuri metalice, până la plăci de marmură, păstrându-le atașate de trupul său oricât timp dorește. Totul, prin puterea minții - spune el.
Puterile mentale ale lui Magola sunt atât de dezvoltate, încât bărbatul poate face salturi în timp ce are un obiect fixat de cap, fără ca acesta sa cadă. Deși capacitățile enumerate sunt sigurele pentru care polonezul are dovezi documentate, el susține că mai este capabil și de telekinezie, având capabilitatea de a mișca obiecte cu mintea, de a le manipula în aer, chiar, rotindu-le sau agitându-le.

Super memorie umană.  Daniel Temmet este capabil să memoreze cantități incredibile de informații. De exemplu, el a fost capabil să recite Pi până la 22514 de cifre în cinci ore și nouă minute la 14 martie 2004.
 Cei mai multi savantii nu sunt în măsură să explice modul în care ei realizează abilitățile lor uimitoare, dar Daniel este diferit. El explică faptul că în mintea lui fiecare număr întreg de până la 10.000 are propria textură unică, culoare, formă. Aceste lucruri l-au ajutat să-și amintească vizual lucruri mult mai ușor ca orice persoana medie.
 În experiența sa imaginea vizuală a lui 289 este foarte urât, 333 este deosebit de atractiv, iar pi este frumos. Poate că acesta este modul în care frecvența numerelor și numerologia lucreaza cu lumea logică.

 Omul care Nu dorme. Imaginați-vă ce ar fi viața dacă nu ați avea nevoie să dormiți? Știu că am pierde o mulțime de vise amuzante, dar gândiți-vă ce am putea realiza? Ei bine, Al Herpin era un om care știa acest lucru.
 Al Herpin avea un tip rar de insomnie în care el nu avea nevoie să doarmă. La un moment dat în viața, a fost aparent treaz peste 10 ani. Acest lucru a atras atenția profesioniștilor din domeniul medical care au investigat în profunzime.
Ei nu au gasit nici un pat, sau loc de dormit, în casa lui Al Herpin. El susținea că mergea la locul de muncă și apoi venea acasa si citea în scaunul sau balansoar, până când era momentul de a merge la locul de muncă a doua zi. El s-a dovedit a fi în stare bună de sănătate și, de asemenea, a trăit până la vârstă de 94 de ani.

 Poliglotul. Este estimat că o persoană medie pe pământ are capacitatea de a vorbi 1,69 limbi. Harold Williams, pe de altă parte, a fost în măsură să vorbească 58 de limbi diferite.
Harold a fost un copil normal până la vârsta de 7 ani, când descrie că ar fi avut o “Explozie în creier”. După aceea el a învățat latina, care este rădăcină a mai multor limbi, și nu se mai putea sătura.
Si-a petrecut viața călătorind în întreaga lume, regiune cu regiune, învățând tot ce a stat în puterea sa.

Ochi de vultur (20 x mai acut decât un om normal). Veronica Seider deține recordul mondial pentru capacitatea de a putea vedea cel mai mic obiect fără asistența tehnologiei.
În 1972 la Universitatea din Stuttgart, în Germania de Vest,s-a raportat că unul dintre elevii lor; Veronica Seider are o acuitate vizuală de 20 de ori mai bună decât o persoană normală. De exemplu, ea putea identifica persoanele la mai mult de o milă distanță (1.6 km). Orice om normal ar fi avut nevoie de un binoclu pentru a putea realiza acest lucru.

Toleranță ridicată la durere. Desigur am auzit de persoane care folosesc meditație pentru a ușura durerile nașterii, dar Tim Cridland a decis să folosească toleranța sa ridicată pentru durere ca un mijloc de performanță și de divertisment.
“Nu este nimic anormal despre mine din punct de vedere fizic. Tot ce am făcut, m-am antrenat să fac. Aș spune că ceea ce fac este de a demonstra un fel de exemple extreme de ceea ce se poate face cu mintea ta și combinand aceasta cu corpul tau. Ai putea lua aceleași tehnici pe care le folosesc pentru a depăși durerea și să le utilizezi în propria viață pentru a vă inspira sa perseverati împotriva durerilor din viață de care toții trebuie să se ocupe .”Tim Cridland

  Comunicând cu Animale.  Kevin Richardson este un sud-african animal behaviorist, care a fost acceptat în mai multe grupuri de lei și clanuri de hiene.
El a rupt aproape orice regulă de siguranță din carte și spune că se concentrează mai mult pe intuiție decât cunoștințele tradiționale atunci când vine vorba de interacțiunile sale cu aceste animale sălbatice.
Imaginați-vă o lume în care am trăi cu toții în armonie cu animalele din jurul nostru.

Abilități senzoriale și de recunoaștere Muzicală.  Arthur Lintgen este un fizician american, care se poate uita la vyniluri (vechile discuri musicale) și să recunoască melodia. El spune că este în stare să se uite la șanțurile și să recunoască melodia înregistrată. El poate spune, de asemenea, în cazul în care piesa este în derulare daca volumul este tare sau încet bazat pe capacitatea sa de a se concentra pe cele mai mici detalii ale discului.

Calculator uman.  Shakuntala Devi a fost o femeie născută în India, cu abilitatea naturală de a calcula numere de dincolo de capacitățile umane normale. Chiar și la vârsta fragedă de 6 și fără o pregătire formală demonstra abilitatile ei de a calcula și memora în cadrul Universității din Mysore.
 A fost testată de mai multe ori și a fost în stare să facă toate aceste calcule în cap. De exemplu, atunci când ea a fost testată la Universitatea din California, Berkley, unde i s-a cerut să se calculeze cu precizie rădăcina cubica din 61,629,875, și a șaptea rădăcină a lui 170,859,375 trecand testul cu brio.
 
Memorie fotografică. Stephen Wiltshire este un artist arhitectural britanic care se poate uita la un peisaj o dată iar apoi sa-l deseneze cu o perfectă acuratețe
“El desenează frecvent orașe întregi din memorie, bazat pe scurte plimbari duble cu elicopterul. De exemplu, a produs un desen detaliat a patru kilometri pătrați din Londra, după o singură plimbare cu elicopterul deasupra acestui oraș. Desenul sau de 6 metri ce reprezinta aproape 500 kilometri patrati din New York City este bazat pe o singură plimbare cu elicopterul de douăzeci de minute “-Wikipedia.

 Alergatori pe distantă mare (160 km, doar pentru distracție). Există un grup de nativi din nord-vestul Mexicului numiți oamenii Tarahumara cunoscuti pentru capacitatea lor de a alerga distanțe foarte lungi. Cuvântul în Tarahumara care reprezintă denumirea lor este Rarámuri, ceea ce înseamnă “alergători, pe jos” sau “cei care aleargă repede”.
Au raportat că pot alerga 200 mile (320 km) într-o sesiune, de obicei pe o perioadă de două zile.
Acesta nu este singurul caz de oameni capabili să alerge distanțe nebunesti de lungi. Există un om numit Dean Karnazes care a alergat 350 mile (560 km) în 80 ore și 44 minute fără de somn în 2005.

 Iceman. Wim Hof este un om jurul varstei  de 50 de ani, care a împins limitele frigului peste tot în lume. În ultimii 35 ani s-au confruntat cu tot felul de provocări și deține 20 de Guinness World Records.
El a urcat pe Muntele Kilimanjaro și Muntele Everest, în pantaloni scurți, a bătut toate recordurile de înot în apă cu gheață, și a alergat o jumătate de maraton în deșert, fără să bea apă.
Wim foloseste o tehnica de meditatie de respiratie pe care o face astfel încât el nu simte frigul în același fel ca noi. El susține că și-a îmbunătățit sistemul imunitar și că nu suferă de niciun efect secundar din cauza băilor de gheată.

Super Reflexele omului. Isao Machii este un maestru japonez de iaido care are cele mai rapide reflexe din lume. El deține mai multe recorduri mondiale pentru abilitățile sale rapide de mânuire a sabiei. El a surpsin lumea științifică când a tăiat cu sabia o bilă trasă cu pistolul.

Băiatul care vede fără ochi. Ben Underwood s-a autoinițiat în tainele ecolocației pentru a se mișca prin lumea din jurul său. Ecolocația este ceea ce liliecii și delfinii folosesc pentru a-și găsi drumul prin întuneric, respectiv prin apă. Emit un sunet, așteaptă ca ecoul să se întoarcă și îl folosesc pentru a descifra, în funcție de direcție și durata, poziția, dimensiunea și distanța la care se află un obiect. Surprinzător, și oamenii pot folosi ecolocația. Ea le este accesibilă în special celor orbi, deoarece durează foarte mult timp să stăpânești și să ascuți senzitivitatea față de sunetul reflectat. Dar este o tehnică și se învață, nu o abilitate înnăscută.
Pentru a naviga cu ajutorul ecolocatiei, o persoana crează, voit, un sunet (cel mai frecvent lovește încet cu bastonul) și determină, în funcție de ecoul creat, unde sunt poziționate obiectele în jurul său. Cei bine inițiați pot spune adesea unde se află un obiect, cât este de mare și ce densitate are. Este și cazul lui Ben Underwood, din SUA, decedat la vârsta de 17 ani, care și-a pierdut ambii ochi din cauza unui cancer de retină, la vârsta de numai trei ani, și care se folosea de ecolocație în viața de zi cu zi până în momentul decesului.

Femeia care nu poate uita. "Calendarul uman" - aceasta este denumirea pe care câțiva oameni i-au dat-o femeii care l-a contactat pe neurobiologul Universității Californiene Irvin (UCI) Jim McGaugh, cu șase ani în urmă, și i-a spus "Am o problemă. Îmi amintesc prea mult". Aceasta este extraordinară poveste a lui A.J., o femeie maritată, în vârstă de 40 de ani, care își amintește absolut... totul! McGaugh și colegii săi de la UCI, Larry Cahill și Elizabeth Parker, au studiat excepționalul caz al persoanei cu memorie "permanența, incontrolabilă și automată".
Dacă cineva alege aleator o dată din ultimii 25 de ani și o întreaba pe A.J. ce-i poate spune despre ea, aceasta va oferi imediat detalii elaborate și verificabile despre ceea ce i s-a întâmplat în ziua respectiva și dacă au existat evenimente importante pe teme care o interesează. Printre altele, femeia care nu uită niciodată nimic, își amintește și a câta zi din săptămâna era respectiva dată precum și condițiile meteo din acea zi. Femeia este atât de neobișnuită pentru oamenii de știință care au studiat-o încât cei de la UCI au inventat un nume special pentru "boala" ei: sindrom hipertimestic.

Femeia care poate râde cu 110 decibeli. Este vorba despre Kittarat Wongsomboon, o femeie în vârstă de 55 de ani din Thailanda, care poate să râdă cu un volum maxim de 110 decibeli. Pe 5 iulie 2008, Jittarat a participat la Concursul Ras Ripley's International, în stațiunea thailandeză Pattaya și a câștigat bizara competiție râzând continuu, timp de 12 minute și 26 de secunde, ocazie cu care a atins un volum de 110 decibeli.

Călugării care generează energie calorică din trupuri. Experții au studiat cazul calugărilor budiști din Tibet timp de mai bine de 20 de ani, încercând să înțeleagă cum reușesc aceștia să facă lucrurile uluitoare de care sunt capabili. Printr-o tehnică de meditație numită Tum-mo, tibetanii își pot încetini metabolismul cu 64%. Pentru a face o comparație edificatoare, metabolismul unui organism normal scade cu 10% până la 15% în timpul somnului. Însă, mult mai spectaculos decât acest lucru, calugării budiști își pot spori temperatura degetelor de la mâini și de la picioare cu până la 17 grade. Absolut nimeni nu știe exact cum.

Barbatul care aplaudă gălăgios ca un elicopter. Un chinez în vârstă de 70 de ani, care își poate lovi palmele una de cealaltă aproape la fel de zgomotos ca rotorul unui elicopter, speră să intre în Cartea Recordurilor. Septuagenarul Zhang Quan, din orașul Chongqing, a fost monitorizat, în timp ce aplauda, de oficialii instituției locale de protecție a mediului și liniștii publice. Se pare că aplauzele bătrânului emit 107 decibeli de zgomot, cu doar trei decibeli mai puțin decât elicele unui elicotper. Reprezentanții biroului pentru liniște publică susțin că Zhang poate fi amendat și chiar arestat pentru poluare fonică, dacă aplaudă prea des.

Bărbatul care mănâncă orice.  Nu este o metaforă, acest om poate consuma și digera metal, sticlă și chiar materiale toxice și otrăvitoare. "Căptușeala" stomacului lui Michel Lotito este de două ori mai groasă decât aceea a unui om normal, o dereglare rară asupra căreia majoritatea doctorilor cad de acord că ar fi de natură intrauterină. Chiar și așa, nimeni nu poate spune cu certitudine de ce Lotito nu suferă de pe urma efectelor firești ale dietei sale, nici chiar atunci când consumă materiale considerate otrăvitoare.
Bărbatul mănâncă aproximativ un kilogram de materiale diferite zilnic, a caror ingerare o procede prin consumarea de ulei mineral. De asemenea, în timp ce înghite diversele obiecte, bea cantități considerabile de apă. Dincolo de grosimea anormală a stomacului, se pare că și acidul gastric al lui Lotito este neobișnuit de puternic, permițându-i să digere o porție de... gustări metalice. Omul a intrat în cartea Guinness a recordurilor după ce a devorat un avion. A fost nevoie de doi ani pentru a-l mânca - evenimentul s-a produs între 1978 și 1980.
Sursa: intunel.com, descopera.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cea mai mică bibliotecă din lume

Să ne cunoaştem istoria: Ce rol aveau BRĂŢĂRILE DACICE?

Impostorii lugojeni ai lui George Costin, înfiltraţi printre revoluţionari (II)