O conspirație împotriva României: Asasinii economici


"Sunt două metode de a cuceri şi de a înrobi o naţiune. Una este prin sabie. A doua este prin îndatorare.“  John Adams

În volumul său de memorii, intitulat "Confesiunile unui asasin economic" (Confessions of an Economic Hit Man), economistul american John Perkins dezvăluie din interior, cu un curaj unic, structurile guvernamental - corporatiste care domină lumea globală. Fost el însuşi un "asasin economic" de succes, îşi face mea culpa cu adâncă sinceritate, descriind cu mare talent "imperiul" pe care coorporaţiile l-au instaurat pe glob.
Misiunea lui era aceea de a ruina ţările lumii a treia pentru a asigura interesele marilor corporaţii americane.

De fapt, cine sunt asasinii economici (AE)? Răspunsul este cutremurător: "Asasinii economici sunt profesionişti extrem de bine plătiţi, care escrochează ţări din întreaga lume, pentru sume ajungând la trilioane de dolari. Ei direcţionează bani de la Banca Mondială, de la Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), precum şi de la alte organizaţii de «ajutorare» străine, către seifurile corporaţiilor gigant şi către buzunarele acelor câtorva familii de bogătaşi care controlează resursele naturale ale planetei"( John Perkins).
După cel de-al Doilea Război Mondial asasinii economici au reuşit să creeze primul imperiu cu adevărat mondial. S-a realizat acest lucru fără armată, contrar modului în care au procedat alte imperii de-a lungul istoriei, s-a folosit doar, într-un mod foarte abil, pârghiile economice.

Asasinii economici sunt angajații marilor coorporații și caută o țară cu resurse, cum ar fi petrol şi apoi aranjează un împrumut uriaş acelei ţări de la Banca Mondială, F.M.I. sau de la una din celelalte organizaţii care face parte din sistem.
În realitate, cum s-a întâmplat cu împrumutul luat de la F.M.I. de  Guvernul Boc, banii împrumutați nu ajung cu adevărat în țara care se împrumută. Banii ajung la marile corporaţii pentru a construi proiecte de infrastructură în țara care se împrumută. Centrale electrice, parcuri industriale, porturi, autostrăzi... lucruri de care să beneficieze în viitor marile corporaţii şi câţiva oameni bogaţi din acea ţară.

Împrumutul nu aduce prosperitate și nu ajută majoritatea oamenilor deloc. Întreaga ţară rămâne cu o datorie foarte mare. Este o datorie atât de mare încât nu pot să o plătească şi asta face parte din plan, să nu poată să o plătească.
Modelul folosit în Grecia și Argentina este folosit și în România. În cele două țări, asasinii economici au spus autorităților: "Ascultaţi, aţi pierdut mulţi bani, nu vă puteţi plăti datoriile aşa că vindeţi petrolul foarte ieftin la companiile noastre petroliere și lăsaţi-ne să construim o bază militară la voi în ţară... Trimiteţi trupe şi susţineţi-le pe ale noastre într-un loc cum ar fi... Irak sau votaţi-ne la următoarele alegeri ONU."

Următorul pas, făcut din păcate și în România a fost impunerea privatizărilor în domeniul producerii și distribuirii energiei electrice, a sistemului de apă potabilă și canalizare și vinderea acestora  corporaţiilor din SUA şi altor corporaţii multinaţionale. Așa acționează FMI şi Banca Mondială și îndatorează o ţară astfel încât nu pot să o plătească. Apoi ei se oferă să refinanţeze datoria şi trebuie că ţara să plătească o dobândă şi mai mare. Și în scurt timp se va întâmpla ca și în Grecia și Argentina.

Apoi urmează alte condiționări, vânzarea resurselor, a serviciilor sociale, apoi obligarea privatizării companiilor companiile de utilitate public și nuse opresc aici ajungând la sistemele educaţionale, penale, de asigurări etc.
În timp ce majoritatea nu este conştientă de această realitate, băncile în colaborare cu guvernele şi corporaţiile continuă să-şi perfecţioneze şi să-şi extindă tacticile de luptă economică dând naştere la noi baze, cum ar fi Banca Mondială, Fondul Monetar Internaţional şi inventează un nou tip de soldat: Naşterea asasinului economic.

Foarte mulți analiști economici cred că aderarea la Uniunea Europeană se va dovedi a fi o greşeală istorică uriaşă pentru România, pentru că în realitate UE în foarte multe privințe amintește de sistemul comunist înlăturat în decembrie 1989.
Analiștii respectivi cred că este o greşeală foarte mare, iar clasa politică din România și birocraţii sunt practic cumpăraţi cu bani, foarte mulţi bani.

Coorporația: “ O corporaţie este un grup de oameni care lucrează împreună, dar care sunt conduşi de lipsa de conştiinţă şi de setea pentru profit cu orice preţ, indiferent de împrejurările sociale în care acţionează şi de mediul înconjurător pe care-l distrug în numele dezvoltării. Forţa lor a luat amploare după anii '70 ai secolului trecut, când singura lor "responsabilitate" a început să fie profitul. E absurd! Avem nevoie să schimbăm lipsa de conştiinţă a corporaţiilor, să le obligăm să servească lumea, ţările sărace, pe americanii care nu au ce pune pe masă la micul dejun, şi care sunt, conform statisticilor oficiale, circa 12 milioane. Acestor entităţi fără suflet trebuie să le dăm, de la noi, puţin suflet. Nu putem nega că aceste corporaţii sunt esenţiale pentru economia lumii actuale. Însă trebuie să creeze mai multe slujbe şi mai bine plătite, să creeze noi tehnologii, să cureţe zonele poluate în cursul exploatărilor sălbatice ale resurselor, să distribuie o parte din bogăţie şi pe orizontală, pentru cei care mor de foame (24.000 de oameni mor zilnic, în întreaga lume). Vorbind de schim¬bare, de întoarcerea la o dezvoltare durabilă, de o lume a responsabilităţii în faţa viitorului, nu spun să ne întoarcem în peşteri, în bordeie, dar avem nevoie să respectăm mai mult această planetă.”

Un exemplu este firma Bechtel care a venit prin căi obscure România.  Bechtel a venit şi la noi să construiască o autostradă de 450 de kilometri, cu 2,5 miliarde de euro. Până la urmă, contractul a căzut, a construit numai 52 de km, a încasat 1,3 miliarde şi a dispărut.
Asta fac corporaţiile în întreaga lume. Ele se cred deasupra legii. Şi chiar sunt deasupra legii, pentru că au puterea să schimbe legile dintr-un stat sau altul şi au puterea să corupă guverne, preşedinţi şi regi.

România a ajuns în atenția asasinilor economici fiindcă este încă țară bogată în resurse minerale, aur, argint, petrol. O agenţie guvernamentală, ANRM, a concesionat deja peste 6000 de perimetre de exploatare unor companii străine.

În acest moment corporaţiile sunt peste tot. Peruanii, bolivienii, indonezienii, românii şi ceilalţi trebuie să-şi pună aceleaşi întrebări. Răspunsul e doar unul: dezvoltarea durabilă, bazată pe protecţia mediului, pe crearea de slujbe curate şi pe câştiguri egale de ambele părţi, atât deţinătorul resurselor, cât şi investitorul. Producţia trebuie împărţită, nu expediată aproa-pe integral în străinătate. Nu poate veni o corporaţie junior, precum Roşia Montană Gold Corporation, despre care am auzit vorbindu-se în mediile de afaceri, să-şi ia partea leului, de 80% din acţiuni, lăsând statul român, adică lăsându-i pe români numai cu 20% din afacere. Asta este o vânzare pe nimic a resur-selor României, ceea ce nu trebuie acceptat. Românii trebuie să fie încrezători în forţa şi valoarea lor ca popor european, impunând corporaţiilor să procedeze corect în activitatea lor productivă. Altminteri, România va ajunge ca Statele Unite, care sunt foarte strict controlate de corporaţii. S-a spus că aceste corporaţii au învins comunismul, dar putem adăuga: corporaţiile au învins şi democraţia! În SUA, nu mai există de-mocraţie.

Corporaţia Chevron, o coorporație criminal,  încurajată de guvern să foreze în căutarea gazelor de şist, ignorând opoziţia localnicilor, merge mai departe până îşi va atinge toate obiectivele. În Ecuador, Chevron a făcut lucruri teribile, a creat  haos, a poluat terenurile, a refuzat să cureţe, să ecologizeze. În urma exploatării nemiloase, oamenii suferă şi mor, dar Chevron ignoră toate acestea, pentru că lucrează pe principiul mafiei.

“Rolul pervers jucat în trădarea și vânzarea României către "finanța internațională" de către regimurile care s-au succedat la putere în România, se apropie de finalul anticipat. Apogeul înstrăinărilor a inceput cu Traian Băsescu, prin exterminarea FLOTEI românești  și se încheie tot cu sprijinul acestui infractor prin angajarea forțată în așa zisele "centuri de siguranță" și amanetarea spre vânzare  a tot ce mai poate produce profit către asasinii financiari adânc înfipți în jugulara României. Printre țintele șacalilor internaționali se numără: energia, resursele naturale, transporturi și infrastructura de orice fel, terenurile agricole fertile, care prin ordonanța Colhozului bruxelez vor fi vândute, începând cu 2014,  la preț de ofertă și pe comisioane grase care vor alimenta conturile iresponsabililor de la putere, unor sateliți ai corporațiilor  care controlează piața alimentară mondială, cu precădere colosul MONSANTO, regele organismelor modificate genetic, o sursă legală de răspândire a cancerului pe planetă și totodată asasinul micilor producători .”
Un rol mai pregnant al societății civile ar putea salva România. 

Sursa: formula-as.ro, Nicepps.ro, www.cotidianul.ro, mariusmina.blogspot.ro, certitudinea.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cea mai mică bibliotecă din lume

Să ne cunoaştem istoria: Ce rol aveau BRĂŢĂRILE DACICE?

Impostorii lugojeni ai lui George Costin, înfiltraţi printre revoluţionari (II)