Organizația LORD '89 îi cere premierului să-i demaște pe falșii revoluționari

Membrii organizației LORD '89 i-au scris miercuri, 7 ianuarie 2015, premierului Victor Ponta, solicitându-i între altele să facă publice dosarele revoluționarilor și să nu permită perpetuarea unor falși protagoniști ai evenimentelor de acum 25 de ani.
"Vă solicităm solemn, în numele Revoluției Române, să nu cedați presiunilor, indiferent din ce zonă și cât de insidioase ar fi acestea. Revoluția nu poate fi furată, privatizată sau vândută, nu este o marfă sau o instituție, ci un bun istoric, al unui întreg popor, un act înfăptuit de oameni pentru oameni, cu curaj, spirit de sacrificiu și dârzenie, în numele unor idealuri și drepturi sfinte, cu încrederea că un neam cu frică de Dumnezeu și respect față de adevăr nu își va contesta eroii și nu va permite fabricarea și perpetuarea unor falși protagoniști ai evenimentelor. Nu permiteți, domnule prim-ministru, ca și în România copiii Revoluției care a dus la căderea dictaturii Ceaușescu și a bastioanelor ei de la Timișoara, Lugoj, București, Sibiu, ori alte orașe martirizate, să devină hrana celor care doresc să o confiște, să o denatureze până la caricatură și infracțiune", susține documentul transmis AGERPRES.
Potrivit revoluționarilor, premierul a declanșat "o operațiune așteptată de ani de zile": controlul activității structurii guvernamentale care de peste două decenii s-a ocupat de soarta revoluționarilor.
"Acest Secretariat de Stat devenise, într-o anumită împrejurare, alături de complici cunoscuți ori încă nedescoperiți, o adevărată "fabrică de diplome de revoluționar". Astăzi, această instituție e condusă de un om onest, ale cărui merite în declanșarea și înfăptuirea Revoluției Române, la Timișoara, sunt incontestabile și prin a cărui numire în funcția de secretar de stat, ați reușit să păstrați vie memoria simbolului Revoluției Române. După cum era de așteptat, dată fiind situația în care s-a ajuns prin impostură și fals material, cinstea și intenția de a face curățenie e huiduită și contestată de unii, mai ales de cei care ar trebui să explice mai clar ce, cum și pentru cine au făcut ceva acum 25 de ani. Poate că e timpul ca tocmai acești contestatari extrem de vocali, unii cu un trecut îndoielnic, dacă nu chiar vinovat, să fie primii verificați, ei înșiși și documentele prin care au girat calitatea de revoluționar a altora. Cerem ca toate dosarele de revoluționar să fie nu doar verificate, ci și făcute publice", susține LORD '89.
Revoluționarii susțin că au deplină încredere în justiția română, "astfel ca zarva pe care o provoacă diversionist profitorii Revoluției se va stinge o dată pentru totdeauna".
"Dați curs acțiunii de înfăptuire a dreptății și echității, legale și morale, de care avem cu toții nevoie pentru a ne putea privi fără teamă unii pe alții! (...) Ne aflăm în situația dezonorantă de a fi priviți cu suspiciune de milioane de români, datorită imposturii endemice care a creat din nimic mii și mii de merite și titluri, a falsificat din dezonorante interese personale și de grup realitățile unui moment de grație al destinului acestui popor, aruncând în deriziune valori și idealuri pentru care s-a luptat și s-a murit. După faptele din Decembrie 1989, care ar fi trebuit încununate cu titlul de adevăr istoric, tradus în gratitudinea unei țări scăpate din lanțurile autocrației, au urmat vorbele unei mulțimi de oameni care nu au avut și nu au nimic de a face cu ce s-a petrecut în realitate, sau care, mai rău, ascund vinovății grave față de realitatea lui Decembrie 1989. Acești oameni încearcă să perpetueze produsul imaginației murdare, lăcomiei și cinismului lor, în pofida onestității, verticalității și respectului pentru curățenia istoriei reale a unei țări demne de respect și a poporului ei prea mult victimizat din pricina profitorilor faptelor sale eroice", se mai arată în scrisoarea adresată premierului de organizația LORD '89.
Sursa: agerpres.ro
Comunicat de presă - L.O.R.D.'89
L.O.R.D.'89, constituită din asociații de revoluționari legal înființate până la data de 30 dec. 1992, asociații care n-au fost constituite în scopuri politice, dar care au ca obiective apărarea, respectarea și promovarea idealurilor pentru care au luptat în acel decembrie '89, declară următoarele:
Nu acceptăm ca niște autoproclamați reprezentanți ai Revoluției române, acționând din interese personale, să vorbească în numele întregii mișcări revoluționare.
Acționând astfel, aceștia denigrează mișcarea revoluționară inducând în eroare, atât autoritățile statului, cât și opinia publică, aceste personaje încearcă să schimbe istoria și semnificația momentelor care au redat libertatea și demnitatea poporului român.
De asemenea, L.O.R.D.'89 susține în continuare procesul de eliminare al pseudo-revoluționarilor și se delimitează de toate acțiunile organizate de pretinși lideri ai revoluționarilor — subordonați politic—, care manipulează agitațiile publice în scopuri politice și personale, organizând diferite manifestări și mitinguri, doar pentru a crea confuzie și a compromite imaginea adevăraților revoluționari.
Având convingerea că soluția repunerii în drepturi, respectiv, a reluării plății indemnizațiilor reparatorii pentru revoluționari nu este servită de acest gen de manifestări care nu au altă urmare decât dezbinarea mișcării revoluționare și compromiterea în fața opiniei publice a celor care, cu jertfă și sacrificii supreme, au instaurat libertatea și democrația în România, L.O.R.D.'89 dezavuează hotărât aceste așa zise acțiuni de protest care nu sunt altceva decât mitinguri demagogice cu vădită finalitate politică.
Totodată, ne manifestăm încrederea și susținerea necondiționată față de domnul Adrian SANDA, Secretar de Stat al Secretariatului de Stat pentru Recunoașterea Meritelor Luptătorilor Împotriva Regimului Comunist Instaurat în România în perioada 1945-1989, în demersurile aflate în curs, pentru reluarea plății indemnizațiilor.

Mai mult, dorim să precizăm ca situația critică prin care trece astăzi mișcarea revoluționară se datorează acestor personaje nereprezentative pentru mișcarea revoluționară, care nu apăra idealurile pentru care am luptat în acel decembrie '89, ci apară doar interese de grup și se fac vinovați de haosul creat, prin emiterea arbitrară a unui număr mare de certificate de revoluționar.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cea mai mică bibliotecă din lume

Să ne cunoaştem istoria: Ce rol aveau BRĂŢĂRILE DACICE?

Impostorii lugojeni ai lui George Costin, înfiltraţi printre revoluţionari (II)