Politicieni și nu numai, care refuză să fie personaje pozitive: Elena Udrea



Arestarea Elenei Udrea ne dă speranța că până la urmă marinarul infractor va fi tras la răspundere pentru tot ce a făcut împotriva poporului român. Mai înseamnă și faptul că Elena a pățit la fel ca toți cei care l-au susținut pe Traian Băsescu. S-a folosit de ei ca de o hârtie igienică și când nu a mai avut nevoie i-a aruncat la gunoi.

Elena, muza din Pleșcoi   

Ascensiune politică a Elenei Udrea a ajuns la final. Arestarea junei parlamentare era de așteptat, ținând cont că l-a atacat pe generalul Coldea, omul de încredere a lui Traian Băsescu. Pe cine va denunța și cât de credibile sunt acestea vom vedea. Cert este faptul că Elena Udrea a fost o persoană coruptă, a furat din banul public și a făcut pipi pe legile acestei țări. Atât de mult l-a copiat pe Traian Băsescu încât la un momentdat s-a identificat cu acesta. Fiecare vorbă aruncată în spațiul mediatic era o minciună.

Ce spun jurnaliștii englezi despre corupta Elena Udrea?

 Sursa: dailymail.co.uk
Jurnaliștii de la Daily Mail au considerat important subiectul arestării Elenei Udrea.
Elena Udrea, fost ministru și candidat la preșidenție a fost arestată preventive pentru 30 de zile pentru spălare de bani și traffic de influență. Procurorii au mai adăugat și infracțiunea de mită pentru "Gala Bute". O altă infracțiune este aceea de licențiere ilegală de software în școlile din România.
Referitor la  "Gala Bute" jurnaliștii au consemnat că Elena Udrea  a cerut pentru o mită 370.000 de lire sterline, pentru a se obține contracte preferențiale în timpul organizărea evenimentului de promovare a campionul de box, românul Lucian Bute.

Elena Udrea, în vârstă de 41 de ani, a câștigat notorietate datorită relației ei strânsă cu Traian Băsescu, președintele din România între 2004-2014.
Deși avea funcții importante în stat, a participat la mai multe pictoriale controversate și este recunoscut faptul că are haine scumpe si cumpără poșete foarte scumpte.
Acuzații Elenei Udrea față de generalul Florian Coldea, director interimar al serviciului Român de Informații nu au putut fi dovedite. O comisie parlamentară a organizat o audiere pentru generalul Coldea, dar nu a găsit nici o dovadă că pretențiile ei sunt adevărate.
Elena Udrea a fost ministru al turismului între 2008 și 2009 și, de asemenea, ministrul al dezvoltării regionale și turismului între 2009 și 2012. În ultimul său post, ea administrat un buget anual de 2.37 miliarde de lire sterline, cel mai mare buget ministerial din istoria României.
Sursa: antena3.ro


Biografia „romanţată” a Elenei Udrea, blonda lu’ Pleşcoi

Elena Udrea, blonda lu’ Pleşcoi

Fiica unui ţigan romanizat din Pleşcoi, şofer de autobuz (angajat la Întreprinderea Judeţeană de Transport Local Buzău, pe autobuzele 6 şi 7), decedat în martie 2009 si înhumat pe şest la Ghencea, Elena Udrea a avut o carieră nesperată în „moravurile” politicii dâmboviţene. Tatăl, Dumitru, după unii, după alte surse, Gheorghe, era originar din Pietrosu. Într-o zi, acesta a făcut o cursă lungă-lungă, până în comuna lui Nicolae Labiş, Mălini (jud. Suceava). Acolo a întâlnit-o pe Maria Veliceasa (născută in 1951), femeie de serviciu la Dispensarul din localitate.  Cei doi s-au căsătorit, iar la 26 decembrie 1973 s-a născut un copil de sex feminin, care avea să primească două nume: Elena şi Gabriela. Faptul că este de etnie romă a fost certificat de Mădălin Voicu, care a declarat, invitat fiind la una din emisiunile lui Mihai Morar, că: “Mă abţin, pentru că Elena Udrea este o co-etnică de-a mea. Nu vreau să spun mai multe, dar ştiu ce vorbesc, pentru că le cunosc “pedigree-ul” tuturor. Sunt sigur de ce spun”, a declarat artistul si omul politic de origine romă.

Pubertatea şi „alergatul cailor”

Bunicul din partea mamei, Vasile Veliceasa, a fost un beţiv, care avea ca avere 2 bordeie si ceva teren din care vindea câte o bucată când rămânea fără bani. Căsătorit de 2 ori, a avut 8 copii: 4 i-a ţinut in bătătură (Ioniţă, Paraschiva, Garoafa şi Gheorghe) iar pe ceilalţi 4 i-a dat la căminul pentru copii fără posibilităţi (Costică, Pavel,Viorica şi Maria, viitoare mamă a paraşutei). Familia Udrea a locuit în Pleşcoi, apoi in gazdă la Buzău începând cu 1979 când Gabriela avea 6 ani, în casa unei femei pe nume Mariana Dragomir, contabilă la ADAS. Soţul acestei femei lucra pe acelaşi autobuz, cu schimbul, cu Mitică Udrea. Tot acolo s-a angajat si Maria ca taxatoare de bilete pe autobuz (cum era pe atunci). Atunci când Elena Gabriela Udrea era în clasa a VI-a (la școala nr. 16), familia s-a mutat la o altă adresă in Buzău. În ultimele clase de liceu (făcut la B.P.Hasdeu, intre 1988-1992) , fata a început să-şi “alerge caii”, devenind, efectiv, prostituată. În mod concret, ea “presta” la o matroană pe nume Petruţa, care ţinea un bordel clandestin, în două apartamente, pe aceeaşi scară (unul lângă altul), dintr-un bloc cu 4etaje, situat în Cartierul Micro V din Buzău. “Tanti” Petruţa îi făcea “lipeala” şi cu clienţi din Bucureşti, unde “eleva” Găbiţa se ducea cu trenul, dar se întorcea cu limuzina, plină de bani şi atenţii. Miliţia de Moravuri din Buzău o avea în evidenţă.

Ciocănitoarea Woodrea şi “catindatul” Predoiu


La şcoală, Ciocănitoarea Woodrea mergea târâș-grăpiș, fiind aproape repetentă. După ce s-a mutat cu familia de la Pleşcoi  la Buzău, la vârsta de 6 ani, Elena Udrea şi-a petrecut verile în satul Pietrosul (comuna Costești), situat pe Valea Buzăului, la bunicul din partea tatălui (Gheorghe Udrea, zis Cantoneru), unde acesta avea o moştenire de familie. Aici l-a cunoscut pe Cătălin Predoiu, care, şi el venea, în timpul verii, la bunici, care locuiau la capătul uliţei, în acelaşi sat. Mai mare cu cca. 6 ani decât ea, Cătălin Predoiu i-a devenit bun prieten. Legătura lor a fost una trainică (se pare că tălâmbul ăsta, cu gură de babă, a fost primul ei amant), ulterior, “împerecherea” stând la baza ascensiunii politice a “independentului” Predoiu. Prietenia din copilărie şi adolescenţă dintre Elena Udrea şi Cătălin Predoiu este necunoscută publicului larg, care nu a priceput, nici până astăzi, cum acest Neica-Nimeni a câştigat încrederea dictachiorului Traian Băsescu şi a rămas ministru în mai multe variante de guvern, cu sau fără partid la spate. Acest mutulică a introdus-o în cercurile “bune” ale tinerilor din Buzău şi a sfătuit-o să dea admitere la liceul pe care îl absolvise el, cu 2 ani mai devreme (B.P.Haşdeu), secţia limbi (?!) străine. Unul dintre prietenii lui Cătălin Predoiu, poreclit Papuc, a fost cel care a prezentat-o pe Gabriela (aşa cum o ştiau colegii de clasă şi anturajul pe Elena Udrea) celebrei matroane locale “Tanti Petruţa”. “Tanti  Petruţa” a fost cea care a propulsat-o mai departe, în cercurile prostituţiei din Bucureşti, aceasta fiind în legătură cu unul dintre faimoşii “peşti” ai Capitalei anilor ’90, Ion Răget, poreclit Prinţişoru’.”Tanti Petruţa” îi furniza, la comandă, Prinţişorului, pe bază de comision,”prospătură” pentru străinii cazaţi la Intercontinental, în marea lor majoritate arabi şi turci, care se dădeau investitori străini aflaţi în prospectarea pieţei. Prietena şi partenera Nimfei din Pleşcoi, Beatrice Comăniceanu, l-a cunoscut, şi ea, foarte bine, pe putregaiul Răget, pe care l-a şi apărat în instanţă, cam prin anul 2002, când acesta a primit câțiva ani cu suspendare (apoi, borfaşul a fugit în Spania). În paralel, Elena Udrea şi prietena ei, Beatrice Comăniceanu, mergeau “la produs ” şi în zona căminelor studenţeşti de la Grozăveşti. Acolo e un restaurant-bordel, al arabului Nassar (cumnat cu parlamentara PSD, Rodica Nassar), unde  se culcau, pe bani, mai ales cu studenţi medicinişti (tot arabi).

Prinţişor cu Cocoş

Generalul Cornel Baltă ştie totul despre “cartea de muncă” a Elenei Udrea. Prinţişoru’ a fost cel care i-a făcut Elenei Udrea cunoştinţă cu țiganul Dorin Cocoş, un obscur bişniţar, care aducea marfă din Turcia şi o vindea în bazar. E adevărat ce spune în presă”avocata” Beatrice Comăniceanu, că l-au cunoscut pe Cocoş într-un club, dar probabil că acolo era şi “şeful” lor, Răget. În tot ceea ce face, de cel puţin 15 ani încoace, Elena Udrea se serveşte de practicile de “magie neagră” ale cunoscutei vrăjitoare Cati, de la Mărăcineni, bună prietenă cu mama Elenei Udrea (aproape de Pleşcoiul natal al tatălui ei). Se pare că aşa le-a sucit minţile lui Dorin Cocoş şi Traian Băsescu. Prin farmece şi magie neagră, făcută de vrăjitoare, Cocoş a luat-o de nevastă pe curviştină, deşi ştia ce “specializare” are Găbiţa şi ce muncă prestează în schema de afaceri a Prinţişorului. “Dispeceratul” reţelei de prostituţie pe care o patrona, în Bucureşti, Ion Răget, se afla pe Str. Ştefan Furtună nr. 9, la etajul 2 al unui bloc vechi (vizavi de Muzeul Militar şi aproape de Gara de Nord – de altfel, aproape toată strada e un fel de Crucea de Piatră). Acolo se duceau prostituatele, inclusiv Elena Udrea, să-şi primească banii şi viitoarele comenzi şi să regleze şi alte chestiuni. Iată numai câțiva dintre membrii (sau simpatizanţii) PDL care i-au făcut “bucuria” Ciocănitoarei Woodrea: Traian Băsescu, Cezar Preda, Cristian Poteraş, Florin Popescu, Gabriel Oprea, Cătălin Predoiu, consilierul ei, Ştefan Şuşai ş.a.

Studii universitare la restaurantul Trei Cocoşi

“Cariera” pleşcoiancei s-a declanşat odată cu solicitarea lui Cocoş către Oprea, de a-i aranja intrarea. Acum ea fără studii, sugace amărâtă de la ţară, şi vorbind cu parteneru’ lui de afaceri Gabriel Oprea, ce zice Cocoş? „Băi, Oprea, tu ai relaţii peste tot, eu sunt un ţigan amărât, bag-o bă şi tu in politică.” „Bă. da n-are studii.” „Lasă bă,că avem bani.” Si uite aşa îi făuriră o diplomă în drept, la rapid, la universitatea Dimitrie Cantemir, intre 1992-1996, iar ulterior Oprea, ca director la Colegiul Naţional de Apărare (2000-2001 şi “profesor” din 2001), i-a băgat şi vreo 2 diplome de acolo. Mai precis, a “urmat” cursurile Colegiului Naţional de Apărare, pe care le-a terminat cu o lucrare pe tema intereselor NATO în zona Mării Negre şi Caucaz. Ce cunoștințe are in geopolitică, numai săracii arabi supţi o mai ştiu. Si uite aşa îi făcură un CV, mai cu bube, dar universitar. Toată tărăşenia pleacă de la restaurantul Trei Cocoşi. Dacă verificaţi, Gabriel Oprea a fost partener cu Cocoş, dar pentru că trebuia să devină prefectul capitalei (intre 2002-2003) a trebuit să iasă din afaceri. Aşa se leagă diplomele Ciocănitoarei Woodrea cu funcţiile lui Gabriel Oprea . În 1997, i-a deschis Cocoş si un butic de avocatură, şpaga fiind la data respectivă de cca. 20.000 euro, dar pentru asta ar trebui luaţi la bani mărunţi şefii de la Baroul Bucureşti, ei ştiu mai bine. Prin urmare, in “biografie” apare ca avocat titular al Cabinetului Individual de Avocatură “Udrea Elena Gabriela” din Bucureşti – că de, geniul pleşcoian trebuia să presteze (ca de altfel şi chiloţarul Gabi fixativ, ajuns din căpitan de chiloţi-izmene la hotelul Agat, unde făcea trafic cu calcan, fix general de justiție). In plus, deoarece acum era plină de ştiinţă juridică cum era odinioară plină de altceva, a fost puţin între iunie 2004 şi februarie 2005 consilier în cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti, preşedinte al Comisiei Juridice şi de Disciplină, din partea PNL – unde presta la data respectivă (WTF??!!).

Cu paraşuta prin politichia românească

În politică a împins-o Virgil Asztalos Măgureanu, care a dirijat-o pe paraşută către PSD, prin Cozmin Guşă. Apoi, a fost teleghidată către PNL, prin Varujan Vosganian. În 2002 a intrat în Partidul Naţional Liberal, iar în iunie 2004 a devenit consilier municipal din partea PNL. Pe 21 octombrie 2005 a demisionat din PNL, iar la 12 februarie 2006 se înscrie în PD – si începe ascensiunea fulminantă, sub atenta oblăduire a primului marinar al ţării. La PD, şi implicit la Traian Băsescu, a ajuns prin intermediul Mioarei Mantale. Lumea vorbeşte că această nimfomană din Pleşcoi s-ar fi tăvălit şi cu următorii: Varujan Vosganian, Paul Păcuraru, Sebastian Vlădescu, S.O. Vântu, C.P. Tăriceanu, Dinu Patriciu, Theodor Stolojan. Până în octombrie 2005, a fost consilier de stat la Administraţia Prezidenţială, şef al Cancelariei prezidenţiale (evident, datorita adâncii “competenţe” politico-juridice), funcţie deţinută acum de Cătălin Avramescu. În toamna anului 2005, ea a demisionat din funcţia deţinută la Preşedinţie, invocând atacurile “profund nedrepte” îndreptate asupra sa şi a altor persoane care susţin lupta anticorupţie, precum şi faptul că nu doreşte ca prin insinuările la adresa sa să devină “o vulnerabilitate a demersurilor preşedintelui”.

Vizite nocturne la Cotroceni

Deşi nu mai era consilier prezidenţial, făcea vizite nocturne la Cotroceni, aşa cum a dezvăluit Jurnalul Naţional, Preşedinţia şi SPP, refuzând să explice scopul acestor vizite. Conform unor surse din Palatul Cotroceni, citate de presă, Elena Udrea intra foarte des în sediul administraţiei prezidenţiale, după ce şi-a dat demisia din funcţia de şef al Cancelariei prezidenţiale. Sursele amintite susţin că, timp de un an, ea şi-a păstrat chiar şi biroul din vecinătatea cabinetului lui Traian Băsescu. În 13 aprilie 2005 apare în Academia Caţavencu un interviu în care Elena Udrea este întrebată dacă este iubita lui Traian Băsescu. Răspunsul ei a fost: “Ştiţi de când aştept întrebarea asta? La întrebarea asta pot să vă răspund peste zece ani?”. Astfel, întrebată despre vizitele nocturne, a răspuns sec: “Nu comentez”. Întrebat şi el de ce maşina Elenei Udrea intră noaptea la Palat, Traian Băsescu a spus la fel de sec: “Spuneţi o minciună. Confundaţi o maşină cu o femeie. Eu n-aş face confuzia asta”. Apoi a argumentat că a venit să alimenteze, că era combustibilul mai ieftin! În 30 noiembrie 2008, Elena Udrea a fost aleasă deputat. Restul e istorie. O istorie a ruşinii naţionale.

În loc de epilog

Aşteptăm cu nerăbdare s-o vedem candidând la preşedinţia României. Astfel, poate va ajunge acolo unde n-au ajuns alte două prostituate celebre – Elena Lupescu şi Elena Ceaușescu.
                                                                                                                Cristina Marcus

Sursa: gazetalubuzoianu.wordpress.com


Elena Udrea - biografia unui infractor

Elena Gabriela Udrea s-a născut la  26 decembrie 1973, în Buzău. Elena a copilărit în cartierul Micro V, din Buzău, într-o familie de muncitori, tatăl șofer, iar mama taxatoare la societatea de transport public local. A locuit împreună cu părinții, în satul Pietrosu, Buzău până la vârsta de 5 ani. A urmat clasele I - VIII  la Școala nr.16 dinBuzău, după care a urmat cursurile liceale la Liceul Teoretic „Bogdan Petriceicu Hasdeu”, din aceeași localitate, cu profil filologie absolvind în 1992.
După liceu, Elena Udrea a urmat cursurile Facultății de Științe Juridice și Administrative, specializarea Drept, în cadrul Universității ”Dimitrie Cantemir” din București, obținând diploma de licență în 1996, iar din 1997 a fost avocat la propriul său cabinet individual de avocatură. După anul 2005, urmează o serie de cursuri în domeniul apărării și securității naționale la Universitatea Națională de Apărare „Carol I”. Este vorba de Colegiul Național de Apărare, Colegiul de Management al Resurselor Apărării, Educațional și al Achizițiilor și de un Masterat în Securitate și Apărare Națională la aceeași instituție de învățământ.

Din 1997, Elena Udrea a fost avocat la propriul său cabinet individual de avocatură. Pe perioadele în care a deținut funcții de demnitate publică, aceasta și-a întrerupt activitatea în avocatură. În perioada 2003-2004, a reprezentat RA-APPS în mai multe procese, dar în 2008 a decis să returneze onorariul încasat de la regie, după ce în spațiul public au apărut discuții legate de suma încasată. La sfârșitul anului 2005, a fost avocatul președintelui Traian Băsescu în legătură cu plângerea penală formulată la adresa acestuia privind achiziționarea unui imobil din strada Mihăileanu, obținând achitarea acestuia.
Elena Udrea s-a căsătorit în 26 decembrie 2003, la Consulatul român din New York, cu Dorin Cocoș, un om de afaceri autohton. Dacă înainte de intrarea soției sale în politică era necunoscut publicului larg, Dorin Cocoș a devenit brusc, după 2005, un om de afaceri controversat și a fost etichetat aparținând grupurilor de interese „Golden Blitz” și „Bittner-Petrache”. Printre afacerile controversate ale soțului Elenei Udrea s-au numărat un contract de concesiune a parcărilor din centrul capitalei sau eliberarea de certificate medicale pentru muncitorii români care erau dornici să plece la muncă în străinătate.

La data de 10 iunie 2013, a divorțat la un notar public.
În anul 2004, Elena Udrea devine membru PNL și candidează pe lista Alianței ”Dreptate și Adevăr” pentru un loc în Consiliul General al Municipiului București. Ajunge consilier general în echipa primarului general reales Traian Băsescu și devine președinte al Comisiei Juridice și de Disciplină a CGMB. Ocupă această funcție câteva luni, după care demisionează pentru a-l urma pe fostul primar la Cotroceni.

După ce Traian Băsescu a devenit președintele României în 2004, Elena Udrea a fost numită în funcția de Consilier de Stat, șefa Cancelariei Președintelui, ocupând această poziție în perioada februarie 2005 – octombrie 2005. În această funcție a ieșit negativ în evidență într-o emisiune televizată, când prezentatorul Robert Turcescu i-a întins o capcană, cerându-i opinia asupra unei declarații a președintelui Norvegiei asupra aderării României și Bulgariei la Uniunea Europeană. Spre surprinderea Elenei Udrea, i-a fost dezvăluit după ce a răspuns că Norvegia nu este membră a UE și nu e condusă de un președinte. Demisionează din funcție în urma unei campanii de presă care viza incompatibilitatea cu afacerile soțului său. Legat de demisie, Udrea a spus că nu vrea să îi creeze o vulnerabilitate președintelui în lupta împotriva marii corupții.
În octombrie 2005 demisionează din PNL.

A devenit membru al Partidului Democrat (PD) (ulterior Partidul Democrat Liberal (PDL)) în februarie 2006, an în care mai mulți liberali, cum ar fi Theodor Stolojan, Valeriu Stoica și Gheorghe Flutur au părăsit PNL sau au fost excluși din partid. În decembrie 2006, la constituirea PLD, este aleasă în funcția de secretar executiv al partidului. Rămâne în anturajul președintelui și îl contrează adesea pe premierul de la acea vreme, Călin Popescu-Tăriceanu, președintele PNL. În 2007 îl acuză pe Tăriceanu că i-ar fi cerut președintelui să intervină în fața procurorului general pentru Dinu Patriciu, declanșând scandalul ”Bilețelul”.

În noiembrie 2008 devine deputat PDL în Colegiul 25 București, întrunind 43,4% din voturi și cel mai mare număr de voturi exprimate în favoarea unui deputat PD-L în capitală. Cel mai important angajament electoral al Elenei Udrea vizează construcția primului tronson nou de metrou din ultimii 20 de ani, care ar urma să facă legătura între Universitate și Drumul Taberei. Proiectul a fost licitat, atribuit, lucrările de construcție au început în 2011 și se vor finaliza în 2014. Proiectul cuprinde lucrările corespunzătoare construirii celor 10 stații . Lungimea liniei de metrou din această zonă este de 6,2 km și va deservi peste 300.000 de locuitori ai capitalei.

În decembrie 2008 a fost numită Ministru al Turismului în Guvernul condus de Emil Boc. În 2009, Elena Udrea a convins un mare tour-operator, grupul german TUI, să revină în România, după ce părăsise această piață în 2006. În același an, România a devenit membru al Consiliului Executiv al OMT.
Tot în 2009, România primește trei trofee "Mărul de Aur" de la Federația Internațională a Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism (FIJET) pentru Zona Ecoturistică Mărginimea Sibiului, Rezervația Biosferei Delta Dunării, dar și pentru o companie de transport aerian românească, drept recunoaștere a eforturilor deosebite pentru promovarea turismului și creșterea nivelului acestei industrii.

Cincizeci de proiecte derulate de consilii județene și locale, care fac parte din programele naționale de investiții în infrastructrura turistică, respectiv „Schi în România", „Dezvoltarea turismului balnear", „Dezvoltarea turismului în Delta Dunării și pe Litoral", „Dezvoltarea infrastructurii în zona montană înaltă", primesc finanțare de la ministerul condus de Elena Udrea.
Pentru încurajarea consumului de turism intern, Ministerul Turismului a avut, în 2009, două campanii de promovare a Litoralului și Bucovinei ca destinații pentru petrecerea vacanțelor dePaște și de 1 Mai, campanii în urma cărora s-au realizat încasări de circa 8 milioane de euro.
Pe plan extern, Ministreul Turismului a promovat România pe CNN, Euronews și Eurosport, prin clipuri cuprinzând recomandări în acest sens ale celor trei mari sportivi romani Nadia Comăneci, Ilie Năstase și Gheorghe Hagi.
În același an, Ministerul Turismului a achiziționat servicile de creație a brandului turistic național, servicii finanțate de Uniunea Europeană.

În toamna anului 2009, înainte de campania electorală oficială pentru alegerile prezidențiale, o comisie de anchetă parlamentară a investigat modul în care Ministerul Turismului a gestionat banii de promovare turistică și de investiții în infrastructura turistică. Comisia a acuzat-o pe Elena Udrea de abuz în serviciu, neglijență în serviciu, instigare la infracțiunea de abuz contra interesului public și conflict de interese și sesizează Parchetul în acest sens. Parchetul constată însă că sesizarea comisiei nu este întemeiată și nu reține niciun capăt de acuzare la adresa ministrului. Elena Udrea a contestat componența și procedurile comisiei și a afirmat că aceasta a fost înființată cu scop politic, urmărind compromiterea adversarilor politici ai PNL și PSD.

În octombrie-decembrie 2009, Elena Udrea este și Ministru interimar al Mediului, după ce guvernul din care a făcut parte a pierdut susținerea majorității parlamentare după plecarea PSD, inclusiv a Ministrului Mediului, Nicolae Nemirschi, din executiv.
Udrea a deschis accesul hotelierilor de pe litoral la fonduri prin programul Casa Verde, finanțat din Fondul de Mediu, pentru surse alternative ecologice de energie termică.


În decembrie 2009, Elena Udrea a devenit Ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului prin fuziunea dintre Ministerul Dezvoltării Regionale și Locuinței cu Ministerul Turismului. În mandatul său, au fost subordonate ministerului și alte instituții, cum ar fi Inspectoratul de Stat în Construcții și Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Și-a încheiat încheie mandatul în februarie 2012.

În perioada iulie-noiembrie 2010 a deținut funcția de președinte interimar al PDL București, iar în noiembrie a devenit președinte ales al aceleiași organizații. Elena Udrea a preluat conducerea celei mai mari organizații a PDL în timp ce Sorin Oprescu (fost membru PSD) era primar general, pe fondul erodării încrederii electoratului față de partid din cauza măsurilor de austeritate ale Guvernului Boc.
Elena Udrea a încercat să propună o reformă administrativă a municipiului București, prezentând o reglementare pe acestă temă, și anume o Legea a Capitalei. Actul normativ viza existența unui buget unic, agregat, al municipiului București, acordarea de competențe exclusive Primăriei Generale în probleme de urbanism, dar și regândirea structurii și rolului sectoarelor, respectiv a relației acestora cu Primăria Generală a MunicipiuluiBucurești. Proiectul s-a lovit de opoziția dură a primarilor de sector. Elena Udrea a abandonat proiectul în vara anului 2011, la șase luni de când îl prezentase.
Candidatul PDL la funcția de primar general al municipiului București la alegerile din 2012 a stârnit controverse, Udrea susținându-l pe omul de afaceri controversat Silviu Prigoană, care a obținut doar 17,12% din voturi.
În urma reultatelor înregistrate la alegerile locale din 2012, Elena Udrea a demisionat din funcția de președinte PDL București.

La Congresul PD-L din mai 2011, a fost aleasă în funcția de vicepreședinte al partidului. La congres, Elena Udrea a fost susținătoare a moțiunii câștigătoare și a președintelui PD-L reconfirmat în funcție, Emil Boc. Alături de premierul din acea vreme, Udrea și-a asumat, prin poziții publice explicite, măsurile de austeritate impuse de guvern și acceptate de partid pentru depășirea perioadei dificile de criză, în integralitatea lor.
După alegerile locale din 2012, a demisionat, odată cu colegii ei, din conducerea PDL.

La alegerile legislative din 2012, a candidat în colegiul uninominal nr. 4 din circumscripția Neamț, ce cuprinde municipiul Roman și comuna Ion Creangă.[10][11] A obținut 42% din voturi, și a câștigat funcția de deputat prin redistribuirea mandatelor (deși contracandidatul său din partea USL, Liviu Brătescu a obținut cu aproape o mie de voturi mai mult decât ea, dar mai puțin de 50%).[12][13]

La data de 12 februarie 2013 a anunțat că va candida pentru funcția de președinte PDL, în condițiile în care până atunci își anunțase candidatura doar Vasile Blaga.[14] Într-un interviu ulterior, președintele Traian Băsescu l-a atacat pe Vasile Blaga, exprimându-și îndoială că acesta ar fi „prezidențiabil”.[15] Poziția președintelui a fost interpretată a fi favorabilă candidaturii lui Udrea,[16][17][18][19] deși afirmațiile lui Băsescu nu fuseseră lipsite de echivoc, iar întrebat explicit înaintea interviului pe cine preferă între Blaga și Udrea, președintele răspunsese râzând că îl preferă pe Emil Boc.[20][21] Tot în interviu, întrebat dacă Udrea are profilul unui președinte de partid, Băsescu a răspuns: „Poate să și-l creeze. Nu spun că are un profil perfect (…) de președinte de partid. Dar Elena Udrea a crescut enorm. Și eu sunt convins că după experiența Roman (referire la colegiul în care candidase Udrea în decembrie 2012, n.n.) Elena Udrea va deveni un politician de forță”.
La data de 23 martie 2013 a avut loc Convenția Națională PD-L pentru alegerea conducerii partidului. Vasile Blaga a câștigat funcția de președinte PDL cu 2344 voturi, Elena Udrea obținând 2014 voturi, iar Monica Macovei 209 voturi. Elena Udrea a depus contestație, dar Comisia a respins-o.

Pe 30 ianuarie 2014, Elena Udrea s-a alăturat noului partid de dreapta susținut de Traian Băsescu, Partidul Mișcarea Populară (PMP).
În data de 7 iunie 2014, Elena Udrea a fost aleasă cu o largă majoritate președinte al PMP. Ea l-a învins pe contracandidatul Daniel Funeriu, obținând 742 din 950 de voturi.

În 2014 și-a depus candidatura pentru alegerile prezidențiale din 2 noiembrie. Ocupă poziția a șasea pe buletinul de vot.[24]
Conform rezultatelor finale ale alegerilor pentru preșidenția României din noiembrie 2014, candidata Udrea, Elena Gabriela a obținut în primul tur de scrutin (organizat în ziua de duminică, 2 noiembrie 2014) un număr de 493.376 voturi din numărul total de 9.723.232, terminând pe locul 4 din 14, cumulând circa 5,20% din toate voturile exprimate și validate.

În februarie 2015 Direcția Națională Anticorupție (DNA) a cerut aviz de la Parlament pentru urmărirea penală a deputatului Elena Udrea în dosarul Gala Bute în care este suspectată de fapte de corupție.[25][26] În urma avizului oferit de către Parlament , Elena Udrea a fost arestată pentru 24 de ore, după expirarea celor 24 de ore decizia a fost prelungită pentru 30 de zile.
Sursa: ro.wikipedia.org

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cea mai mică bibliotecă din lume

Să ne cunoaştem istoria: Ce rol aveau BRĂŢĂRILE DACICE?

Impostorii lugojeni ai lui George Costin, înfiltraţi printre revoluţionari (II)