ROMÂNIA ȘI MAI MARE... Vrem autonomie peste Ținutul Crișanei până la Tisa!


Unde e granița etnică românească la vest?

Ungurii tot urlă și miorlăie, plângând după teritoriile pe care le-au pierdut din cauza Trianon-ului. Până la urmă cine a pierdut în urma Trianon-ului? Unde e granița etnică românească la vest?
Celor care militează inconștienți pentru "autonomia" sau federalizarea României le trebuie reamintite anumite informații și pentru asta o să folosim chiar date statistice STRICT de proveniență maghiară.
Românii și alte etnii de pe teritoriul actual al Ungariei au suferit o maghiarizare forțată agresivă. Cum a evoluat maghiarizarea de la eliberarea Panoniei de sub turci de către austrieci?

În 1715 în actuala Budapesta, pe atunci Offen, erau recenzați 55,6% germanii și doar 19,4% unguri și maghiarizați (cam 25% erau slavii și românii), ca în 1891 să mai rămână doar 23,7% germani în timp ce ungurii și maghiarizații să atingă aproape 46,1%!
Astăzi România s-a trezit vulnerabilă din cauza legislației prost concepută și a corupției și este pusă în situația de a restitui in integrum proprietăți, clădiri sau terenuri pentru care statul român oricum a plătit despăgubiri în tone de aur, în anii '30 ai secolului trecut.
Cu alte cuvinte România iese în pagubă de două sau chiar de trei ori, dacă stăm să ne gândim că taxele folosite pentru a ridica multe dintre clădirile din Transilvania erau plătite de către pătura socială inferioară, adică de țărani și mici meșteșugari sau comercianți, care în marea lor majoritate erau români, nobilimea din cele trei națiuni privilegiate fiind scutită de taxe.
Multe din așa zisele restituiri din Transilvania s-au făcut prin fraude grosolane și practic România este furată metru cu metru pătrat în fiecare zi. Dar dacă tot militeaza liderii maghiarilor din România pentru restituirea imobilelor in integrum pentru comunitatea maghiară de ce nu cer același lucru și pentru românii a căror biserici au fost confiscate în Ungaria?
E vorba de cel putin 192 de biserici românești confiscate în Ungaria și de multe alte imobile și proprietăți care nu au mai fost niciodata retrocedate sau acordate despăgubiri proprietarilor de drept sau moștenitorilor acestora. În România dacă vă vine să credeți au venit unii cetățeni unguri să ceară proprietăți sau imobile ca moștenire pe baza unor acte din secolul XVI!?


În cartea "NAȚIONALISMUL RASIAL UNGURESC - Documente " (Dr. Johann Weidlein Schondorf , Germania, 1961) partea a II-a "Războiul de exterminare a germanilor din Ungaria" autorul citează articolul lui Gyulla Illyes (nn-poet, prozator) - "Ancheta despre Șvabi" din ziarul "Nyugat" (1933): "Transdanubia se află în pericol, toată lumea știe asta aici (în Branau).
Ce se întâmplă dacă Transdanubia, într-o zi, se separă de Ungaria? Poate că mica bucată care rămâne între Dunăre şi Tisa să mai rămâna maghiara? Va avea dreptul de a exista, va fi în valoare, pentru a obţine acest lucru între naţiuni? Separarea regiunii Keil (nn-Suabiei turcesti) este o mare pierdere. Se pune piciorul pe râul Drava şi se razbate în acest fel până în fața Pestei, realizând jumătate din calea de a avea graniţa cu judeţul Weisseburg (nn-judet la est de taul Balta - Balaton).
Împotriva ciumei nu trebuie să ne temem, pentru că acest oraş (nn- Branau capitala Suabiei turcesti, oras german, încă nemaghiarizat complet în 1933) a fost, probabil, capitala ţării (nn-Suabiei Turcesti) dar niciodată a poporului ... ". Temerile acestui scriitor ungar sunt grăitoare prin ele însele și nu mai trebuiesc comentate. 

Dacă am proceda exact ca ungurii ar trebui să cerem autonomia pentru o treime din teritoriul Ungariei. La schimb cu autonomia așa zisului Ținut Secuiesc vrem autonomie pentru Ținutul Crișanei până la Tisa!
Dacă ungurii au găsit de cuviință și statul imbecil, corupt și mafiot român a încuviințat să "retrocedeze" proprietăți sau imobile pe baza unor acte sau documente din secolul XVI, de ce nu am cere și noi ce este al nostru din Ungaria?
Românii au dreptul și ei să ceara înapoi bisericile și celelalte proprietăți furate și deznaționalizate de statul maghiar! Vreți enclavă ungurească în România? Atunci vrem ca România să se intindă, așa cum ar trebui, până la Tisa!


Sursa: itc-cluj.ro, glasul-moldovei.blogspot.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cea mai mică bibliotecă din lume

Să ne cunoaştem istoria: Ce rol aveau BRĂŢĂRILE DACICE?

Impostorii lugojeni ai lui George Costin, înfiltraţi printre revoluţionari (II)