Și încă odată NU Mihai Răzvan Ungureanu - trădător de țară


Mihai Răzvan Ungureanu are dosar dosit la Parchetul General.
Înstrăinarea  Patrimoniului Gojdu în favoarea Ungariei înseamnă TRĂDARE  DE  ȚARĂ!
Promovând un TRĂDĂTOR președintele României devine complicele lui MRU!

Numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu ca șef al SIE accentuează idea că președintele Klaus Iohannis este un președinte ales și agreat de serviciile secrete din România, care își trag seva și principiile din fosta Securitate, poliția politică a lui Nicolae Ceaușescu.
Când spun asta mă refer la un echilibrul dintre puteri, pe care nici Băsescu nu l-a încălcat. După numirea unui liberal la șefia SRI, ar fi fost normal numirea unui PSD-ist la șefia SIE, însă Klaus Iohannis îl doare în cot de echilibru între forțele politice.
În cazul de față mai există o teorie care circulă în mass-media, aceea că numirea lui MRU va sparge coaliția și generalul izmenelor, Gabriel Oprea, va balansa puterea spre liberali, așa cum a mai făcut-o odată, când PDL a ajuns la putere deși a pierdut alegerile în 2008. În opinia mea, Gabriel Oprea și UNPR sunt la fel de vinovați de dezastrul guvernării PDL ca și Traian Băsescu și Emil Boc, împreună cu gașca de lideri acestei guvernări.

În fond UNPR nu va reuși niciodată să candideze unic pe listele electorale, fiindcă nu va depăși pragul pentru a intra în parlament. Și mă face să cred că UNPR-ul a fost creat artificial de serviciile secrete pentru a juca același rol pe care îl joacă UDMR și în conformitate cu direcțiile serviciilor secrete să penduleze când la o guvernare de stânga, când la o guvernare de dreapta.

Acveastă numire a controversatului MRU, numit de presă “premierul unguent”, sau “premierul vita cobe” demonstrează infantilismul președintelui României; un profesoraș din provincie, ajuns într-o anumită conjunctură șeful statului. Serviciile secrete au manipulat și dezinformat diaspora românească și tineretul naiv din România declanșând conflicte între păturile sociale din țara noastră. Dar nimeni nu și-a pus următoarea problemă, câți dintre românii din diasporă au statut de legalitate în țările respective?
Sunt împotriva votului din afara țării pentru că este imposibil să verifici legalitatea votului și mai ales este imposibil ca anumite fraude să le poți pedepsi. Iar votul prin corespondență poate fi fraudat și atunci mai vine întrebarea: Oare votul din diaspora românească  nu este o falsă problemă?

Dar să revenim la NU – MRU.    
În Cotidianul s-a publicat o analiză pertinentă, care arată cum Klaus Iohannis este repetent la Constituția României, și asta poate fi un motiv serios pentru suspendarea președintelui din funcție.
“Oricine aude că Mihai Răzvan Ungureanu a fost numit şef la SIE se întreabă pe ce lume a trăit pînă acum preşedintele Klaus Iohannis, căci, în România, simpla rostire a numelui MRU îi ridică oricui părul în cap! Kobe, soţia - OMV, Gojdu, unguente – iată cîteva cuvinte-cheie care spun totul despre ce înseamnă MRU!
Prima chestiune controversată este faptul că preşedintele a trimis DIRECT la Parlament propunerea sa ca Mihai Răzvan Ungureanu să fie director SIE, avînd în vedere prevederile Legii 1/1998, care precizează foarte clar la art. 6, al. 1 că propunerea trebuie făcută de Preşedinte CĂTRE Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, iar CSAT face numirea.

 “Un alt lucru important, președintele nu ține cont de imaginea publică a lui Mihai Răzvan Ungureanu, făcută praf chiar de la numirea ca prim-ministru în primăvara anului 2012. De altfel, acesta a fost adevăratul motiv pentru care Guvernul MRU a şi fost răsturnat prin Moţiune de cenzură după numai cîteva săptămîni!”
MRU este un exemplu tipic de fost comunist, care a ajuns în cele mai înalte funcții ale statului în diverse conjucturii politice, cu sprijinul Securității până în 1989 și după cu urmașii acestei instituții criminale.
Cum a putut să uite Klaus Iohannis că MRU  “încă din 1985, cînd, la Congresul al XIII-lea, a fost ales membru supleant al Comitetului Central al UTC, condus de Nicu Ceauşescu!” Care sunt interesele din spatele numirii și cine i-a dat ordin să facă această numire a unui personaj controversat și fără caracter.
În același articol se analizează opera marelui om de stat MRU.  “Cu excepţia lui Răzvan Theodorescu şi a Zoei Petre, care-l consideră pe Mihai Răzvan Ungureanu un intelectual de excepţie, opinia publică din ţară şi străinătate cunoaşte deja „opera” acestuia, pe care am prezentat-o amănunţit în articolul din cotidianul.ro, care poate fi citit pe adresa: http://goo.gl/Hk6s3U

“Pe scurt, aşa cum citim chiar în CV-ul său, MRU este autorul următoarelor volume:
• "Documente statistice privitoare la oraşul laşi (1755-1828)", 2 vol. (laşi, 1997), în colaborare cu prof.univ. Ioan Caproşu;
• "Marea Arhondologie a boierilor Moldovei" (laşi, 1998);
• "Convertire şi integrare în societatea românească la începutul epocii moderne" (Iaşi, 2004);
• "Rumänien (România)" în colaborare cu Thede Kahl şi Michael Metzeltin (Viena, Münster, 2006);
• "Întotdeauna loial. Note diplomatice pentru o Românie modernă" (Bucureşti, 2008).
În primul, „Documente statistice privitoare la oraşul laşi (1755-1828)”, Ungureanu nu scrie nici măcar un singur cuvînt, deşi semnează ca autor alături de prof. Ioan Caproşu! Cartea nu conţine decît documente ale epocii, la fel ca şi al doilea volum, „Marea Arhondologie a boierilor Moldovei”! Pe baza acestor volume, în care singura contribuţie a lui MRU este înscrierea numelui său pe copertă, a devenit asistent universitar!
Volumul „Convertire şi integrare în societatea românească la începutul epocii moderne” este teza de doctorat a lui MRU. „Aranjamentele” pentru buna primire a cărţii au ieşit la iveală chiar din lectura unei cronici semnate de Dinu Bălan, care scria: „tema, incitantă şi relativ nouă în istoriografia românească, asigură, pe lângă elementele menţionate deja, premisa necesară unei lecturi agreabile şi utile”. Dar absolut aceleaşi cuvinte le foloseşte Dinu Bălan şi cînd recenzează cartea Ligiei Livadă-Cadeschi, despre care scrie: „tema, incitantă şi relativ nouă în istoriografia românească, asigură, pe lângă elementele menţionate deja, premisa necesară unei lecturi agreabile şi utile”!!! Deci, cariera „intelectualului” Ungureanu a început cu falsificări ridicole.

Volumul „Rumänien (România)” este o antologie de texte semnate de zeci de autori, finanţată de ICR, iar volumul „Întotdeauna loial. Note diplomatice pentru o Românie modernă” este o culegere de interviuri, mici cuvîntări la diverse ocazii etc. Şi cam asta este toată „opera cărturarului” Mihai Răzvan Ungureanu!

Conflict de interese: MRU era şef al SIE, soţia angajat la OMV Austria
Chiar Declaraţia de avere a lui MRU arată că în perioada cît a fost şef la SIE, dar şi în scurtul timp cît a fost prim-ministru, soţia sa, Camelia Ungureanu, era în acelaşi timp medic anestezist la Fundeni, dar şi „consultant medical” la OMV Viena, primind anual 84.000 euro!”

“Pe aceste considerente, Mugur Ciuvică, preşedintele Grupului de Investigaţii Politice (GIP), a depus încă din 2012 o plîngere penală împotriva lui Mihai Răzvan Ungureanu, dar o soluţie de la Parchetul General încă nu a fost dată publicităţii! Aşadar, se poate spune, conform cutumei din ultima vreme a DNA, că MRU are un dosar penal!”

Înstrăinarea  Patrimoniului Gojdu în favoarea Ungariei înseamnă TRĂDAREA DE ȚARĂ!
Promovând un TRĂDĂTOR președintele României devine complicele lui MRU.
Ca și șef la SIE între 2007 și 2012, dar și în timpul celor trei săptămâni de premier a ieşit la iveală achiziţiile și lăcomia acestui parvenit.

Iată cîteva: „50 de tuburi de unguent rectal, 10 tuburi de cremă vaginală, comprimate de ginkgo biloba ori granule homeopate, viagra” (la SIE) şi „Plasturi mici tratament pentru băşici, Deodorant stick sans alcool Armani Code by Giorgio Armani, Lip Care with propolis organic beeswax and olive oil, Deodorant roll-on Neo by Givenchy, Eau florale Petale de rose lotion naturelle, Antiperspirant deodorant roll-on - Clinique skin supplies for men, Cremă Apivita Men's care Antiwrinkle anti-fatigue, Givenchy pour homme blue label aftershave, Cremă de faţă Clinique skin supplies for men maximum hydrator, Cremă Bepanthene Plus, Baneocin unguent de la Sandoz, BioRepair Zahncreme, Spray Forest Essentials - Stress Reliever, Spray Forest Essentials - Sound Sleep, Apă de urechi Odol Extra Fresh, Deodorant Armani Code by Giorgio Armani, Parfum Lolita Lempika, Deodorant - Neo - by Givency, Deodorant roll-on Neo by Givency, Voltaren Emulgel, Parfum Lalique White, Givenchy pour homme blue label, eau de toilette vaporisateur spray, Parfum Roadster by Cartier, Parfum Givenchy Play, Parfum Fahrenheit by Dior, Loţiune de corp L'Occitane Lait corporele Verveine, Gel de duş L'Occitane Gel douche Verveine, Cremă de mâini Apivita Hand Care, Cremă de mâini Clinique Stop sign Hand repair , Parfum Mont Blanc Hommo Exceptionnel eau de toilette” (pe lista de protocol a Guvernului)”!

“Imaginea publică a lui Mihai Răzvan Ungureanu este întregită de prezenţa lui alături de Traian Băsescu la Referendumul din 2012, cînd, alături de Monica Macovei şi Mihail Neamţu a fost unul dintre cei mai activi susţinători ai teoriei „loviturii de stat” pe care ar fi dat-o chiar cei din PNL, partidul în care MRU este acum vicepreşedinte!”
 Oare ce zic liberalii din fostul PNL care, în 2012, au fost vîrful de lance al încercării de a-l trimite acasă pe Traian Băsescu încă de atunci? Nu cumva Klaus Iohannis îi consideră şi azi, ca şi Monica Macovei sau MRU, autorii „loviturii de stat”? Dacă MRU va reveni la conducerea SIE, singurii care se vor bucura nespus sînt cei din reţeaua de agenţi care s-au remarcat prin articolele din presa străină din timpul Referendumului, nominalizaţi de noi în de-acum celebra „Condicuţă cu agenţi”!
Sursa:  cotidianul.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cea mai mică bibliotecă din lume

Să ne cunoaştem istoria: Ce rol aveau BRĂŢĂRILE DACICE?

Impostorii lugojeni ai lui George Costin, înfiltraţi printre revoluţionari (II)