Dacian Cioloş, un nume direct legat de experimente cu substanţe cancerigene pe agricultura românească


În urmă cu cinci ani, se vorbea în termeni de maximă îngrijorare despre implementarea Codex Alimentarius, în România. Românii deveneau primii cetăţeni ai lumii pe care se testau efectele unui compus chimic pe bază de Initium, un ingredient activ din noua clasă a substantelor chimice impuse de ,,Codex Alimentarius”.
O parte a oamenilor de ştiinţă trăgeau serioase semnale de alarmă, susţinând că acest compus este extrem de nociv, fiind unul dintre factorii care favorizeaza apariţia cancerului. Produsele furnizate de către o companie germană deja erau folosite pentru culturile de struguri, cartofi, roşii, castraveţi şi ceapă.
La momentul 2010, senatorul argeşean, Şerban Valeca, primea un răspuns uluitor de la Ministerul Sănătăţii, pe care îl interpela pe această temă: da, românii sunt primii cetăţeni ai planetei pe care se testează o astfel de substanţă chimică, dar oamenii trebuie să stea fără frică, pentru că a mai fost testat, în prealabil, pe şobolani şi iepuri! Abia după ce testul va fi făcut pe români şi se vor trage concluziile, ar fi urmat ca îngrăşămintele pe bază de substanţe presupuse a fi cancerigene să fie omologate în  Olanda, Germania, Franţa, SUA, Canada şi Marea Britanie.
Toate acestea se întâmplau după ce Decian Cioloş primea postul de comisar pentru Agricultură. Ca un fel de mulţumire, parcă, pentru înalta demnitate, Cioloş a acceptat ca România să fie prima ţară din lume care face experimente periculoase pe proprii cetăţeni!
Acest Dacian Cioloş este noul premier al României. Am scris despre acest lucru în numeroase rânduri acum cinci ani, dar zic să revin cu un scurt remember, că românii uită repede...
Ana Jianu
Sursa:
Dacian Cioloş, un nume direct legat de experimente cu substanţe cancerigene pe agricultura 
românească

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cea mai mică bibliotecă din lume

Să ne cunoaştem istoria: Ce rol aveau BRĂŢĂRILE DACICE?

Impostorii lugojeni ai lui George Costin, înfiltraţi printre revoluţionari (II)