Teroriștii printre noi. UNGURII au pus BOMBE de Ziua Națională la Târgu Secuiesc!


Hai să facem un exercițiu de imaginație. Ce s-ar fi întâmplat dacă un român ar fi încercat un atentat cu bombă în Ungaria? Ar fi un scandal de zile mari. UE ar fi luat partea Ungariei și toate ziarele din lumea întreagă ar fi condamnat un neam întreg pentru fapta unuia. Și atunci de ce tăcem și suportăm cum ungurii ne împroașcă cu noroi și își bat joc de noi în țara noastră.

Lucrurile au mers prea departe. De ce autoritățile tac și permit milițiile maghiare să se antreneze în România? De ce permit oamenilor politici și primului ministru ungar să vină la noi în țară și să ne jignească poporul? De ce permit ca unguyrii să aibă mai multe drepturi decât românii?
De Ziua României la Târgu Secuiesc a fost dejucat un atac terorist. Bomba artizanală urma să fie detonată prin intermediul unui telefon  și a unei carte noi.
Bomba, construită de un extremist maghiar, urma să fie detonată în timpul parade militare.
Potrivit procurorilor DIICOT, membrii grupării extremiste HVIM au pregătit din timp atentatul pe care urmau să îl pună în aplicare de Ziua Naţioanlă a României, în Târgul Secuiesc.
Beke Istvan a fost desemnat să se ocupe de construirea dispozitivului. Acesta plănuia un sistem prin care să se aprindă cel puţin 3-4 petarde simultan.
Bomba urma să fie amplasată într-un coş de gunoi din centrul oraşului, exact pe traseul de deplasare al paradei militare.
În casa extremistului maghiar au fost găsite materiale explozive, dispozitive militare pentru vedere pe timp de noapte, un amplificator de imagine, dar şi dispozitive de iniţiere şi temporizare a impulsurilor electronice.


Mişcarea de Tineret 64 de Comitate

Cine sunt extremiştii maghiari ai Mişcării de Tineret 64 de Comitate, care au încercat să detoneze o bombă la Târgu Secuiesc de 1 decembrie 2015?
Mişcarea de Tineret 64 de Comitate este o organizaţie extremistă care militează pentru refacerea Ungariei Mari.
Bazele formaţiunii Mişcarea de Tineret 64 de Comitate au fost puse de  Toroczkai Laszlo, la Szeged (Ungaria), în 2001. Numele provine de la cele 64 de comitate în care era împărţită Ungaria înainte de Tratatul de la Trianon. În data de 16 mai 2001 a avut loc prezentarea oficială a organizaţiei, care are ca motto: „Credinţă, loialitate, curaj“.  Mişcarea de Tineret 64 de Comitate nu este organizată juridic în România. În 2008, iniţiatorii mişcării din România (Peter Waum, Lokodi Ferenc, Tokos Szabolcs, Szabo Nandor şi Frafft-Szabo Istvan) au cerut Judecătoriei Odorheiu Secuiesc aprobarea înfiinţării HVIM România, însă ulterior şi-au retras cererea.
Cine sunt membrii Mişcării Tinerilor din cele  64 de Comitate. Vor să apere drepturile maghiarilor din România În statutul depus la instanţă, iniţiatorii Mişcării Tinerilor din cele 64 de Comitate din România au afirmat, potrivit Rise Project, că asociaţia urmează să de ocupe de mai multe activităţi: „apărarea drepturilor comunităţilor minoritare maghiare atât în faţa autorităţilor române, cât şi în faţa forurilor internaţionale”, „valorificarea drepturilor de autodeterminare a maghiarilor din Ardeal” şi „prezentarea nelegiuirilor care au fost cauzate ca urmare a încheierii Tratatului de Pace de la Versailles, la sfârşitul Primului Război Mondial“.   Extremiştii maghiari au încercat, de-a lungul anilor, să recruteze noi membri şi pe teritoriul României. „Noi nu luptăm doar în spaţiul virtual, steagul libertăţii noastre flutură din nou. Vino cu noi pe tărâmul acţiunii“ - aceasta era chemarea lansată de maghiarii care militau pentru refacerea Ungariei Mari.  
În urma acţiunilor desfăşurate pe teritoriul ţării noastre, preşedintele formaţiunii, Zagyva Gyorgy Gyula, a fost declarat, în 2014, indezirabil de autorităţile române. Un an mai târziu, extremistul maghiar a câştigat procesul cu statul român şi a revenit în România, pentru a consolida mişcarea.
Cine sunt extremiştii Mişcării de Tineret 64 de Comitate. Oamenii-problemă ai organizaţiei Serviciul Român de Informaţii (SRI) a alcătuit o listă a extremiştilor maghiari, membri ai Mişcării de Tineret 64 de Comitate, care reprezentau un real pericol pentru siguranţa naţională. Printre aceştia se numără Toroczkai Laszlo, Zagyva Gyorgy Gyula, dar şi Csibi Barna, cel care a devenit celebru după ce a spânzurat o păpuşă cu chipul lui Avram Iancu.  
Membrii mişcării s-au implicat, în ultimii ani, chiar şi în activităţi politice. Bunăoară, Waum Peter a candidat la Consiliul Local Odorheiu Secuiesc, Szabo Nandor, la Târgu Mureş, iar Tokos Szabolcs a candidat la Primăria Odorheiu Secuiesc.  
Extremiştii maghiari din România, în campanie electorală pentru Jobbik Membrii Mişcării de Tineret 64 de Comitate din România nu s-au limitat, însă, la a derula activităţi de ordin politic în interiorul graniţelo României.  Potrivit Rise Project, aceştia au participat şi la campania electorală a partidului extremist Jobbik din Ungaria. Asta, în ciuda faptului că reprezentanţii organizaţiei îşi susţin ferm independenţa politică.  
Replica extremiştilor maghiari, după incidentele din 1 Decembrie: Ne acuză pentru nişte artificii! În urma atentatului terorist dejucat la Târgu Secuiesc din 1 decembrie, a fost reţinut un bărbat, membru al formaţiunii extremiste Mişcarea de Tineret 64 de Comitate.
Potrivit DIICOT,  în urma percheziţiilor ce au fost făcute în acest caz şi la un poligon de antrenament airsoft de lângă Covasna au fost găsite materiale pirotehnice şi electronice care asamblate au capacitatea de producere a unor dezastre şi care sunt interzise pentru deţinere. Mai exact, au fost descoperite 400 materiale pirotehnice de categoria III şi categoria II, dispozitive electronice de iniţiere temporizare a impulsurilor electronice, precum şi dispozitive militare pentru vedere pe timp de noapte şi amplificator de imagine, de asemenea interzise pentru deţinere.  
În cursul zilei de 30 noiembrie, a fost percheziţionată locuinţa preşedintelui Mişcării de Tineret 64 de Comitate din Târgu Secuiesc. În plus, în timpul percheziţiilor de ieri, au fost confiscate un calculator şi laptopul personal al preşedintelui Mişcării din Târgu Secuiesc.
Sursa: adevarul.ro, antena3.ro, nationalisti.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cea mai mică bibliotecă din lume

Să ne cunoaştem istoria: Ce rol aveau BRĂŢĂRILE DACICE?

Impostorii lugojeni ai lui George Costin, înfiltraţi printre revoluţionari (II)