RUȘINE! Astăzi parlamentarii dau lege pentru câți câini trebuie să aibă un cioban, iar mâine de ce nu… de câte ori să-ți regulezi nevasta


Parlamentul a stabilit la câți caini au dreptul ciobanii. Legea "3, 2, 1 dulăi" a fost amânată de Guvern printr-o Ordonanță de Urgență.  Această lege hilară arată ignoranța parlamentarilor sau de ce nu prostia lor. Nu numai că a fost votată fără să clipească, dar mai arată că toate legile sau aproape toate au fost votate în bășcălie. Cum să dai o lege așa de proastă? Motivul invocat  era  că dulăii distrug vânatul. Să râdem un pic. Dacă câinii ciobănești distrug vânatul cum de nu mănâcă oile și mieii? Simplu. Dulăii ciobănești sunt învățați de mici să mănânce zer și mâncare gătită, iar dacă un câine poftește carne este omorât pe loc.
În timp ce ciobanii sunt terorizaţi de animalele sălbatice care le sfâşie turmele de oi, parlamentarii numără câinii de la stâne. Aşadar, parlamentarii au terminat toate celelalte legi atât de importante pentru români şi, mai nou, se bagă şi-n treaba ciobanilor! Aceştia “au pricocit” o lege prin care, să te cruceşti, nu alta (?!) se reglementează numărul de câini pe care îi poate avea un cioban la stână astfel: dacă e amplasată la şes, nu mai mult de unul, în timp ce pentru stânele de la deal sunt permişi doi câini, iar turmele de la munte pot fi păzite de cel mult trei câini. Cine încalcă legea riscă amenzi de până la 1.500 de lei. Ciobanii se întreabă şi cum vor face cu câinii pe care trebuie să-i omoare?

Crescătorii de animale au demonstrat în fața Guvernului și mai multe intervenții mediatice a convins executivul să amâne aplicarea Legii până în aprilie 2016. Între timp dacă parlamentarii se înduplecă prevederile cu numărul dulărilor poate fi modificată, dacă nu, din mai, anul acesta,  ciobanii trebui să-și împuște câinii care depășesc numărul legal.
O altă  aberație se referă că pășunatul face parte din Legea vânătorii și a protecției fondului cinegetic, când în realitate aparține de legi agricole, care reglementează creșterea animalelor. 
Amenzile prevăzute de această lege proastă sunt între 500 și 1500 de lei, iar cei care ar trebui să le aplice după ce numără câinii la stână sunt angajații fondurilor de vânătoare. Cine îi verifică pe aceștia?
Legea practic interzice dreptul la proprietate și impune ciobanului să dețină cel mult trei câini la turmă. În plus interzice să pășuneze animalele pe propriile terenuri agricole după data de 6 decembrie, până la finele lunii aprilie.
Ministrul Agriculturii a confirmat, conform Agrointel, că legea îi dezavantajează clar pe ciobani, care riscă să se trezeacă cu turmele decimate de lupi.
Până una alta această lege este o dovadă că avem parlamentari idioți. Pardon! Am vrut să spun cretini! Apropo! Aleși au uitat să includă în lege și măgarii… sau poate că și-au dat seama că măgarii sunt în parlament.

 Sursa: stirileprotv.ro, libertatea.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cea mai mică bibliotecă din lume

Să ne cunoaştem istoria: Ce rol aveau BRĂŢĂRILE DACICE?

Impostorii lugojeni ai lui George Costin, înfiltraţi printre revoluţionari (II)