Atenție români - Direcția Națională Aanticorupție și Serviciul Român de Informații sunt scăpate de sub orice control civil


Călin Popescu Tăriceanu: “În cazul în care demersul pe care îl solicit va demonstra că Traian Băsescu a spus adevărul, Președintele României va trebui să-și asume responsabilitatea demiterii șefilor celor două instituții, pentru a readuce România la normalitate, o Românie în care drepturile cetățenilor și libertățile lor nu sunt la discreția procurorului-șef al DNA, Laura Kovesi, și a adjunctului SRI, Florian Coldea”.

"Traian Băsescu, rupt de realitate, plin de ură și de băutură, după zece ani dă lecții de guvernare, amenință justiția și serviciile secrete și dosarele lui se închid pe rând.
Fostul președinte își promovează cu nerușinare și nesimțire ideile lui despre statul de drept transformat în stat nedrept pe timpul mandatelor sale.
În cei zece ani de dominie a securistului Traian Băsescu România a decăzut și a ajuns pe mâna corupților. Dar ce poți să ceri de la Băsescu, un idiot ce latră între două sticle de whiskey și promite că de va ajunge iar la putere va lăsa în urma lui numai lacrimi.
Basescu vrea iar să păcălească omul de rând, lanseaza mesaje total opuse celor livrate odinioara, din postura de președinte. Cea mai flagrantă schimbare de macaz operată de Băsescu vizează Justiția.
După ce ne-a căpiat ani de-a rândul cu obligația patriotică și cetățenească de a ocroti Justiția chiar și atunci când o dă în bară, Traian Basescu nu mai prididește să tune el însuși împotriva procurorilor și magistraților care s-au năpustit ca ulii asupra lui și a fratelui său, asupra prietenei Udrea și a altor oameni de casă ai fostului regim. Și uite așa au ajuns șefele DNA și ICCJ, din prea-lăudatele de pe vremuri, să fie acuzate astăzi de hăituirea politicienilor, de minciună, de ”servicii” făcute președintelui Iohannis (hopa, așa o fi moda pe la Cotroceni?!), de forțarea limitelor legale în exercitarea funcțiilor si de transformarea procesului judiciar într-un ”circ mediatic”. Cum însă doar Justiția este personajul legat la ochi din toată această scenetă, ne întrebăm cum de nu vedea președintele Basescu toate aceste nereguli și excese și atunci când trona la Cotroceni. Orice ar zice el acuma, istoria circului judiciaro-politic dâmbovițean a început pe vremea lui, nu odată cu descalecatul lui Klaus Iohannis la Cotroceni. Cum tot o realitate este că Băsescu însuși a încălcat, ca președinte, toate liniile roșii posibile. Și-a fortat limitele prerogativelor, și-a pus oamenii în ce functii a vrut, și-a hingherit adversarii. Ba nici acum nu se poate spune că a depus armele, ci dimpotrivă. Incapabil să priceapă că România nu se mai învârte după degetul său, Băsescu încearcă să pună mâna pe orice pârghie de putere locală se poate, cu ajutorul consilierilor PMP. Din ”animalul politic” de pe vremuri, Traian Basescu a ajuns un perfect lup moralist. Unul care vede paiele din ochii oricui, dar nu simte ditamai bârna din ochiul său. Oare de ce nu-i mai țin acum isonul Berceanu, Videanu și ceilalți din gașca lui?"  Sursa: enational.ro


PARLAMENTUL ROMÂNIEI
SENAT
Comunicat de presă

Cu câteva zile în urmă, fostul Președinte Traian Băsescu a făcut o serie de afirmații care pun sub semnul întrebării tot ceea ce credeam că am reușit să construim în România pe baza valorilor democrației și a statului de drept. Ieri, fostul Președinte a reiterat și întărit aceleași idei.
De mai bine de un an de zile, sunt unul dintre cei mai critici politicieni în privința abuzurilor, care au transformat DNA și lupta anticorupție într-un instrument politic împotriva adversarilor incomozi, și în privința amestecului ilegal al SRI în Justiție și, mai nou, în activitatea ANAF. În perspectiva celor spuse pe 24 iulie de fostul Președinte al României, criticile mele apar ca o palidă reflectare a realității.
Afirmațiile lui Traian Băsescu,  potrivit cărora România s-a transformat într-un stat mafiot, au fost lipsite de orice echivoc, ele descriind o situație inacceptabilă, în care DNA si SRI sunt scăpate de sub orice control civil, au acaparat și exercită puterea într-un mod nelegitim în locul instituțiilor democratice alese de cetățeni.
Acest comunicat de presă s-ar fi putut intitula ”Apel către președintele Iohannis”. În condițiile în care Comisia de supraveghere a activității SRI din Parlament este total ineficientă și nu dispunem de niciun alt instrument juridic, fac un apel public la Președintele României să-și folosească întreaga autoritate și toate pârghiile de care dispune, pentru  a verifica la nivel instituțional veridicitatea gravelor afirmații făcute de fostul Președinte al României.
Am așteptat câteva zile, înainte să dau publicității acest comunicat, în speranța că președintele Iohannis va lua o poziție fermă, va iniția un demers fără vreun impuls din exteriorul Administrației Prezidențiale. Așa era normal să facă pentru ca oamenii să cunoască adevărul și pentru apărarea reputației Statului român și a instituțiilor sale în cazul în care fostul Președinte al României a mistificat realitatea prin cele declarate. Din păcate, președintele Iohannis a rămas pasiv, așa cum s-a întâmplat și în alte situații, când ar fi trebuit să acționeze. Continuarea acestei pasivități  ar confirma tacit realitatea înfățișată de Traian Băsescu și ar reprezenta o complicitate la perpetuarea condiției României de stat mafiot.
În cazul în care demersul pe care îl solicit va demonstra că Traian Băsescu a spus adevărul, Președintele României va trebui să-și asume responsabilitatea demiterii șefilor celor două instituții, pentru a readuce România la normalitate, o Românie în care drepturile cetățenilor și libertățile lor nu sunt la discreția procurorului-șef al DNA, Laura Kovesi, și a adjunctului SRI, Florian Coldea.

Călin Popescu Tăriceanu,
Președintele Senatului României

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cea mai mică bibliotecă din lume

Să ne cunoaştem istoria: Ce rol aveau BRĂŢĂRILE DACICE?

Impostorii lugojeni ai lui George Costin, înfiltraţi printre revoluţionari (II)