Turcia: 50.000 de soldaţi, poliţişti, judecători, funcţionari publici şi profesori au fost demişi, suspendaţi sau reţinuţi


Erdogan un pericol pentru pacea din Orientul Mijlociu și pentru lumea întreagă

Din păcate, Bin Laden, Statul Islamic și Recep Tayyip Erdoğan sunt o creație a Statelor Unite, pentru a contracara atacurile musulmanilor jihadiști. Aceste entități teroriste au fost aprovizionate cu bani, arme și logistică și le-au permis să încalce drepturile omului, în sprijinul idei că scopul scuză mijloacele.
De Bin Laden și acțiunile lui teroriste împotriva unor cetățeni nevinovați s-a scris și s-au făcut filme. La fel și despre Statul Islamic și acțiunile teroriste în numele unui Alah crud și fără speranță pentru necredincioși.
Despre Erdogan și derapajele lui privind drepturile omului și democrația SUA a trecut cu vederea, la del ca și Uniunea Europeană. Mai mult SUA are o bază militară, cea mai puternică din zonă, care acum este pur și simplu ocupată de forțele preșdintelui turc.
Abuzurile dictatorului Erdogan au fost nenumărate, a băgat la pușcărie mai mulți jurnaliști în mai multe procese foarte contestate, a închis trusturi de presă în mod abuziv… dar ce nu a făcut, mai rămâne să facă lagăre de concentrare și de exterminare umană, la felc a predecesorul său Hitler, care purta și el o mustață obraznică.

Mai mulți analiști CNN consideră că în spatele așa zisei prietenii Americano-turce dictatorul turc pregătea să iasă din coaliție și prin canale secrete se apropia de Iran și de Rusia.
O declarație a Ministerului rus al Apărării dată  la sfârşitul anului trecut, dezvălue cele TREI trasee folosite pentru introducerea petrolului ISIS pe teritoriul turc.

Ruta vestică ducea către porturile turceşti de la Mediterană, cea nordică spre rafinăria Batman iar cea estică la baza uriaşă de transbordare din oraşul turcesc Cizre.

Ministerul rus al Apărării l-a acuzat direct pe președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, că profită, împreună cu familia sa, de pe urma contrabandei cu petrol, făcută de organizația teroristă Statul Islamic.

Oficialii ruşi au prezentat apoi o serie de imagini surprinse cu ajutorul sateliţilor în care apar numeroane cisterne sau camioane care trec granița din Siria spre Turcia.

În sprijinul acuzațiilor aduse de Rusia vine și doborârea avionului rusesc SU-24 de forțele aerine turce. Avionul a fost doborât pentru a proteja rutele de contrabandă cu petrol de la Statul Islamic.  Potrivit lui Putin, Turcia este principalul consumator de petrol al Statului Islamic, iar preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan şi familia sa sunt implicaţi în afaceri cu gruparea jihadistă.
Și  ministrul adjunct rus al apărării, Anatoli Antonov a declarat:  ”clasa politică de la conducerea Turciei, inclusiv președintele Erdogan și familia acestuia”, sunt implicați în comerțul ilegal cu petrol al grupării teroriste Statul Islamic.
Antonov a făcut referire în special la ginerele lui Erdogan, Berat Albayrak (37 ani), care a condus mult timp grupul Calik Holding, specializat în energie, și la unul din fiii președintelui turc, Bilal, care deține mai multe firme de lucrări publice și de transport maritim.  Sursa: evz.ro

Celebrul site de dezvăluiri WikiLeaks a publicat mai multe emailuri, după ce mai multe conturi de email guvernamentale au fost sparte de hackeri.
Circa 300.000 de emailuri de pe serverul intern al AKP, partidul preşedintelui Erdogan au fost publicate.

Gândirea fascistă nu se referă numai la Erdogan, și primarul din Istanbul, Kadir Topbaş, are aceleași idei extremist. Pentru puciști va construe un "cimitir al trădătorilor", întrucât niciun cimitir din oraş nu permite îngroparea celor care au participat la tentativa de lovitură de stat.
"Toţi cei care vor vizita locul îi vor blestema şi ei nu vor putea să doarmă liniştiţi în mormintele lor", a mai spus primarul.
Abuzurile s-au extins și asupra a două personae, care au fost arestate pentru că au salutat pe reţelele de socializare tentativa de puci din 15 iulie.
Ministerul Apărării îi anchetează pe toţi judecătorii și procurorii militari şi a suspendat 262 dintre ei.
Aproximativ 50.000 de soldaţi, poliţişti, judecători, funcţionari publici şi profesori au fost demişi, suspendaţi sau reţinuţi, după tentativa de lovitură de stat, provocând o intensificare a tensiunilor în Turcia, o ţară cu 80 de milioane de locuitori, vecină cu Siria şi un aliat important al Occidentului împotriva ISIS.
Autorităţile de la Ankara au inculpat oficial 99 de generali acuzaţi de implicare în tentativa de puci. Alţi 14 generali se află în detenţie. În Turcia sunt circa 360 de generali.
Consiliul Superior pentru Educație din Turcia le-a interzis tuturor cadrelor universitare să călătorească în străinătate până la noi ordine.
Directoratul pe probleme religioase a decis că imamii nu vor accepta funeralii religioase pentru soldații care au participat la tentativa de lovitură de stat. Interdicţia nu se aplică şi celor care au fost constrânşi să ia parte la acţiune.
Se pare că în jur de 14 nave militare turceşti, aflate în misiune în Marea Neagră şi Marea Egee, "lipsesc", potrivit unor informaţii. Comandanţii acestora, se presupune, nu doresc să revină în port, fie pentru că au sprijinit tentativa de puci, fie pentru că se tem de epurările care se desfăşoară în Turcia. Conform unor informaţii din presă, unele nave s-ar îndrepta spre porturi greceşti, unde membrii echipajelor ar urma să ceară azil.
În ceea ce privește pe amiralul Veysel Kosele, şeful forţelor navale din Turcia nu se mai știe nimic. Sursa: euractiv.ro


Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cea mai mică bibliotecă din lume

Să ne cunoaştem istoria: Ce rol aveau BRĂŢĂRILE DACICE?

Impostorii lugojeni ai lui George Costin, înfiltraţi printre revoluţionari (II)