Discreditarea României la postul TV Sky News. Să fie o înscenare plănuită de guvernul britanic pentru a hătui românii din Marea Britanie?


Se pare că britanicii, acum că sunt pe cale să părăsească UE, au un nod în gât față de români, chiar dacă aceștia muncesc legal. Ura lui Churchil, care ne-a abandonat bolșevismului rusesc, s-a perpetuat și acum este tot mai la vizibilă.
Nu cred că un jurnalist britanic, renumit în breasla lui, a înscenat de capu lui un reportaj despre traficanții de arme din România. Cu siguranță că guvernul britanic stă în spatele acestei denigrări și înscenări. De ce spun asta? Marea Britanie are nevoie să scoată un țap ispășitor pentru votul poporului de a ieși din Uniunea Europeană. Și cine este mai potrivit să fie considerat total vinovat decât o țărișoară din Europa de est.
Nimeni nu s-a gândit, nici jurnalistul șmecher de la Sky News și nici postul respectiv că autoritățile române se vor mobiliza și în scurt timp vor dezvălui manevra mârșavă a englezilor.

Aşa-zişii traficanţi de arme care pentru bani le-ar da mitraliere chiar şi teroriştilor au fost depistaţi de procurorii DIICOT şi duşi la audieri. Anchetatorii au descoperit şi armele pe care le-au filmat jurnaliştii postului britanic Sky News atunci când au făcut reportajul despre „traficanţii români le vând arme tuturor celor care doresc”. Erau deţinute legal de protagoniştii reportajului.
În ciuda evidențelor postul britanic Sky News precizează că jurnalistul Stuart Ramsay şi echipa sa au realizat un reportaj „temeinic” pe teama traficului de arme din România, iar Sky News susţine pe deplin materialul difuzat.
Procurorul-şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat că se confirmă că totul a fost un scenariu pus la cale de către jurnaliştii britanici.  
"Până la această oră , se confirmă un scenariu pus la cale de jurnalistii britanici", a  afirmat seful DIICOT.  

Surse judiciare au precizat că intermediarul dintre jurnaliştii britanici şi cei care apar în filmarea acestora ar fi Szanto Aurelian Mihai, un freelancer român în vârstă de 40 de ani care s-ar fi stabilit în Anglia în urmă cu şapte ani. El lucrează tot în presă la un alt post de televiziune.  El le-a spus anchetatorilor că totul ar fi un scenariu pus la cale de jurnaliştii britanici, românii care apar în imagini fiind plătiţi şi instruiţi în legătură cu replicile pe care să le spună. Mai mult, acestora li s-ar fi spus şi ce haine să poarte pentru reportaj.  
Concret, românul, stabilit în Marea Britanie, ar fi fost contactat de jurnaliştii de la Sky News pentru a realiza un reportaj despre traficul de arme din România. Intermediarul ar fi fost de acord contra sumei de 1.000 de euro. Ulterior, acesta a contactat în România o rudă şi i-a spus că trebuie să joace un rol într-un material filmat de Sky News, să pretindă că sunt traficanţi de arme.  

De altfel, românul a povestit poliţiştilor din Bistriţa că scenariul despre cum urma să se desfăşoare reportajul a fost stabilit la Londra de către jurnaliştii Sky News şi că filmarea s-ar fi făcut între Reghin şi Bistriţa.


Procurorii care au verificat „investigaţia” spun că armele prezentate în film sunt arme de vânătoare şi că toţi cei care apar în video deţin permis de port armă. În urma percheziţiilor au fost găsite toate armele, iar acestea sunt deţinute legal. Armele au fost aduse la DIICOT, iar potrivit procurorilor erau deţinute legal.  
Bărbatul care a intermediat întâlnirea cu jurnaliştii de la Sky News este deja audiat la DIICOT, sursele judiciare precizând că acesta ar fi recunoscut faptele.
De altfel, anchetatorii au găsit toate armele filmate în reportajul jurnaliştilor Sky News, acestea fiind arme de vânătoare. Procurorii au date că jurnaliştii englezi ştiau că este o înscenare şi i-au plătit pe români să se lase filmaţi.  
Totodată, surse judiciare au mai precizat că filmarea a fost realizată între Reghin şi Bistriţa, iar cei trei traficanţi ar fi primit 2.000 de euro de la Sky News.
Pe unul dintre vânători îl cheamă Pantics Levente şi este manager la Vodafone în Bistriţa, iar pe intermediar Aurelian Szanto, un bistriţean care trăieşte în Birmingham. Locuinţele lor ar fi fost deja percheziţionate, iar câţiva dintre ei au fost deja duşi la audieri.

În contextul în care serviciile de securitate britanice au avertizat în legătură cu riscul comiterii în Marea Britanie a unor atentate precum cele de la Paris, jurnaliștii Sky News au aflat de la bandele de criminalitate organizată est-europene că în ultimii doi ani cererea primită din Europa pentru armament a explodat și că aceste bande vor furniza arme oricui.
Pistolul-mitralieră AK-47 este cea mai cerută armă, una rar folosită de infractorii obișnuiți, după cum au mărturisit traficanții de arme contactați de jurnaliștii britanici.
După luni de negocieri, Sky News a fost ghidată spre o zonă îndepărtată din România pentru o întâlnire cu membrii unei bande de traficanți pregătiți să arate de ce ofertă dispun.
"Verificăm veridicitatea celor apărute în media astăzi. Sunt multe necunoscute, sunt multe nepotriviri. Pare puțin ciudat că traficanții de arme s-au lăsat fotografiați de jurnaliștii britanici și mai ales că lasă de înțeles că traficanții știu că sunt jurnaliști", a declarat, Daniel Horodniceanu, Procurorul-șef al DIICOT, pentru AGERPRES.

Nu s-a dovedit nicăieri în vestul Europei unde au existat atentate, spre deosebire de România, că armamentul ar proveni vreodată din estul Europei
"Cu un ochi de nespecialist, am văzut armamentul prezentat de jurnaliștii britanici și, la o primă vedere, iarăși repet cu un ochi de nespecialist, nu par a fi arme de război. Par arme de vânătoare. În al doilea rând, este de invidiat norocul unor jurnaliști care filmează efectiv cu camera în față trei traficanți mascați, despre care spun în principiu că le-au preluat telefoanele și le-au încuiat în mașină, deși inițial nu aveau semnal la telefon. Nu excludem niciuna dintre variante. Am luat legătura cu partenerii noștri instituționali, atât din serviciile de informații, cât și din Poliție. Ne vom face treaba în ceea ce privește această chestiune, dar nu excludem nici o tentativă de discreditare. Nu s-a dovedit nicăieri în vestul Europei unde au existat atentate, spre deosebire de România, că armamentul ar proveni vreodată din estul Europei", a afirmat Horodniceanu.


SURSA: Marea înscenare Sky News cu traficanţi de arme români a costat 2.000 de euro. Ce spune unul dintre „traficanţii” de arme


Alte surse: jurnalul.ro, agerpres.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cea mai mică bibliotecă din lume

Să ne cunoaştem istoria: Ce rol aveau BRĂŢĂRILE DACICE?

Impostorii lugojeni ai lui George Costin, înfiltraţi printre revoluţionari (II)