Iar și iar terorismul musulman. Masacrul din Londra are un bilanț tragic de cinci morți și 50 de răniți. Teroristul musulman Khalid Masood are o istorie îngrozitoare de crime violente


În urma carnagiului de pe podul Westminster, au rămas sute de lumânări aprinse, buchete de flori și lacrimile colegilor și rudelor victimelor.

Teroristul s-a născut în Marea Britanie și a fost educat în această țară. După ce a devenit musulman s-a transformat într-un terorist periculos.
Musulmanul terorist, Khalid Masood, de 52 de ani, s-a nascut Adrian Ajao în Kent, Marea Britanie, dar și-a schimbat numele după ce s-a convertit mai târziu la Islam.
Acesta a locuit de-a lungul vieții în mai multe orașe, petrecându-și prima parte a vieții alături de mama sa și doi frați vitregi în localitatea Tunbridge Wells, Anglia.

Teroristul este tata a trei copii și acțiunile lui pot fi explicate numai prin natura religiei musulmane la care a aderat cu bună știință.
Presa din insula britanică a scos la iveală că teroristul musulman are mai multe antecedente violente. În anul 2000, atacatorul Khalid Masood a tăiat un bărbat pe față cu un cuțit, după o dispută cu "accente rasiale", scrie The Telegraph.
Într-un alt atac, trei ani mai târziu, a înjunghiat un bărbat în nas înainte să călătorească în Arabia Saudită.
Deși a ajuns la un moment dat în atentia serviciilor secrete britanice, renumita  MI5, autoritățile nu l-au mai considerat apoi o amenințare.
Înainte de atacul din Londra, Masood a petrecut noaptea într-un hotel ieftin din Brighton, după care a închiriat o mașină, a condus până la Londra și a folosit-o ca armă pentru a ucide pietonii de pe podul Westminster.
La o zi după masacrul de pe podul Westminster, străzile au continuat să fie la fel de pline de turiști. Podul Westminster a fost redeschis publicului dupa amiaza, însă zona unde se afla London Eye sau Muzeul madame Tussauds, a rămas închisă.


Bilanţul atacului terorist de la Londra a ajuns la cinci morţi, incluzându-l pe atacator, în urma decesului unui bărbat în vârstă de 75 de ani care era internat în spital în stare gravă, relatează agenţia de ştiri Reuters. Alte trei persoane au fost ucise de atacator în cursul atentatului - agentul de poliţie Keith Palmer, în vârstă de 48 de ani, Kurt Cochran, un turist în vârstă de 54 de ani din SUA, şi Aysha Frade, o profesoară de 43 de ani din Spania. Alte cel puţin 30 de persoane au fost rănite în atacul revendicat de reţeaua teroristă Stat Islamic, inclusiv doi cetăţeni români.
Khalid Masood, autorul atacului, a fost împuşcat mortal de forţele de ordine după ce a lovit intenţionat cu un vehicul zeci de persoane pe Podul Westminster din Londra, iar apoi l-a înjunghiat mortal pe agentul de poliţie Keith Palmer.


Reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat joi atacul care a avut loc miercuri în apropierea clădirii Parlamentului britanic din Londra, potrivit agenţiei de ştiri Amaq.
Sursa: stirileprotv.ro, mediafax.ro, dailymail.co.uk

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cea mai mică bibliotecă din lume

Să ne cunoaştem istoria: Ce rol aveau BRĂŢĂRILE DACICE?

Impostorii lugojeni ai lui George Costin, înfiltraţi printre revoluţionari (II)