Cum au jefuit Tismăneanu, Stanomir şi Neamţu Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc


Ziuanews a intrat în posesia unui raporta al Corpului de Control al premierului Victor Ponta referitor la situaţia IICCMER. Raportul prezintă lista cheltuielilor efectuate cu încălcarea dispoziţiilor legale de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc. O parte din aceşti bani au ajuns şi la Vladimir Tismăneanu:
1. Cheltuieli în suma totata de 33.500 de lei pentru editarea, tipărirea şi distribuirea unui număr de patru cărţi, cu încălcarea procedurii operaţionale privind proiectele editoriale, respectiv fără aprobarea Comitetului director i a Consiliului Ştiinţific.
2. Cheltuieli în suma de 4500 de lei pentru efectuarea de către o persoană fizică a serviciilor de corectare a unui manuscris în limba franceză reprezentând teza de doctorat al lui Raluca Grosescu, susţinută la Paris. Manuscrisul era deja corectat. Plata a fost aprobată de preşedintele Ioan Stanomir, fiind abuz în serviciu contra intereselor publice.
3. preşedintele Stanomir a aprobat deplasări în străinătate la evenimente care nu au legătură cu activitatea curentă a institutului: Oţoiu Damiana la Bruxelles la Reuniunea Internaţională a Proprietăţii Imobiliare şi apoi la Budapesta la Conferinţă Structuri Sociale în curs de constituire şi Nouă Antropologie (3000 de lei ambele deplasări decontate).
4. Preşedintele Stanomir a aprobat deplasări în străinătate fără a ţine cont de oportunitatea şi necesiatea efectuării acestora: Damiana Oţoiu la Arhivele Institutului Hoover pentru solicitarea de informaţii privind modalităţile şi costurile copierii unor documente (5.600 lei); Bogdan Iacob, secretar ştiinţific, la Washington, pentru definitivarea unor proiecte IICCMER (4700 lei); Mihail Neamţu, director ştiinţific, în SUA la dezbaterea despre "Mineriade, violenţă stradală şi rezistenţă civică" (5000 lei). De asemenea, nu au fost întocmit forme legal pentru alte 29 de deplasări, dinre care 9 vizează deplasări ale lui Mihail Neamţu în valoare de 35.500 de lei.
5. În perioada 1.03.2010 - 31.05.2012 au fost plătite cheltuieli cu telefonia mobilă în valoare de 183.230 de lei. Preşedintelui Consiliului Ştiinţific Vladimir Tismăneanu, deşi între acesta şi institut nu au existat raporturi juridice de muncă şi de serviciu, i-au fost decontate cheltuieli cu telefonia mobilă în valoare de 43.155 de lei (în medie 1700 de lei/ luna). Fapta este un abuz în serviciu conra intereselor publice.

6. În perioada 2010-2011 s-a cheltuit suma de 105.000 de lei pentru organizara şi desfăşurarea şedinţelor anuale ale Consiliului Ştiinţific fără a exită baza legală care să permită efectuarea de cheltuieli de cazare, masă şi transport, fapta fiind un abuz în serviciu contra intreselor publice.

SURSA - Cum au jefuit Tismăneanu, Stanomir şi Neamţu Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cea mai mică bibliotecă din lume

Să ne cunoaştem istoria: Ce rol aveau BRĂŢĂRILE DACICE?

Impostorii lugojeni ai lui George Costin, înfiltraţi printre revoluţionari (II)