OPRIȚI JAFUL (II). România este o colonie mai exploatată decât țările africane



De ce România nu aplică legislația din Danemarca? De ce politicienii români sunt împotriva propriului popor? De ce DNA nu acționează în interesul poporului român? De ce românii votează oameni care sunt împotriva românilor?
Cum se impozitează petrolul în Danemarca?
Regim fiscal - Rezumat
Regimul fiscal aplicabil companiilor de explorare și producție de hidrocarburi (E & P) din Danemarca constă într-o combinație a impozitului pe profit (CIT) și a taxei pe hidrocarburi.
Începând cu 1 ianuarie 2014, toate licențele sunt acoperite de Capitolul 3A din Legea privind impozitarea hidrocarburilor.
Cu toate acestea, anumite reguli de tranziție se aplică licențierilor care înainte de 2014 au fost impozitați în conformitate cu așa-numitul "Capitol 3" în cadrul regimului fiscal anterior privind taxa pe hidrocarburi (norme privind taxele pe hidrocarburi aplicabile licențelor acordate înainte de 1 ianuarie 2004).
Principalele aspecte ale regimului fiscal pentru sectorul petrolului și gazului sunt următoarele:
• Redevențe - Nu există
• Bonusuri - Nu există
• Contract de partajare a producției (PSC) - Nu există
• Rata impozitului pe profit:
• rata obișnuită a impozitului pe profit - 23,5%
• Capitolul 2 - Rata impozitului pe profit pentru companiile mari - 25%
• Capitolul 3A Rata de impozitare a hidrocarburilor - 52%
• Impozitul pe chiriile resurselor - Nu există

Regim fiscal
Companiile rezidente daneze sunt supuse impozitului în conformitate cu un principiu de teritorialitate modificat, ceea ce înseamnă că veniturile și cheltuielile de la sediile permanente străine (PE) și de bunurile imobiliare din afara Danemarcei nu sunt incluse în venitul unei societăți rezidente daneze. Ca regulă generală, sucursalele companiilor străine cu sediul în Danemarca sunt impozitate exclusiv din veniturile din tranzacționare și din câștigurile de capital plătibile rezultate din cedarea activelor de tranzacționare situate în Danemarca și legate de o societate comercială.

Note:
1. Danemarca nu deține un regim PSC, cu excepția faptului că guvernul danez deține un interes de 20% în concesiunea unică din 1962.

Normele daneze privind impozitul pe hidrocarburi conțin, totuși, o definiție mai largă a contextului în care este creată o răspundere fiscală daneză pentru o companie sau pentru o persoană străină, în comparație cu cele pentru o companie obișnuită.
Persoanele străine și companiile care se angajează în studii de fezabilitate privind hidrocarburile, și în activități de explorare, producție de hidrocarburi și activități conexe, inclusiv în construcția conductelor, în serviciile de furnizare și în transportul hidrocarburilor pe nave sau pe conducte sunt supuse impozitării în Danemarca asupra veniturilor din perioada în care Activitatea lor începe în Danemarca.
Dacă Danemarca a încheiat un tratat de evitare a dublei impuneri cu țara în care compania străină este rezident fiscal, tratatul poate modifica obligația fiscală daneză.
Începând cu anul fiscal 2015 al declarării veniturilor, Legea privind taxele pe hidrocarburi stabilește o datorie fiscală pentru instituțiile și entitățile de stat, inclusiv Nordsøenheden (o firmă independentă de stat care are sarcina de a administra Nordsøfonden, compania de stat petrolieră și de gaz), chiar dacă acestea sunt impozabil Scutite de Legea impozitului pe profit din Danemarca.
Amendamentul modifică obligația fiscală pentru a include nu doar extracția, ci și activitatea conexă.
Regimul de impozitare danez aplicabil companiilor de hidrocarburi E & P și instituțiilor de stat constă într-o combinație de impozit pe CIT și taxe pe hidrocarburi.
Începând cu 1 ianuarie 2014, toate licențele sunt impozitate în conformitate cu capitolul 3A.
Cu toate acestea, anumite reguli de tranziție se aplică licențiatorilor care, înainte de 2014, au fost impozitați în conformitate cu capitolul 3 în cadrul vechii regimuri de impozitare a hidrocarburilor.
Sistemul danez de impozitare pe bază de hidrocarburi este un sistem cu două șiruri care combină impozitul pe profit (CIT) cu o rată standard de 25% (venit din capitolul 2) și un impozit special pentru hidrocarburi la o rată de 52% (venitul din capitolul 3A).
Rata totală de impozitare combinată pentru capitolele 2 și 3A este de 64%.
Veniturile acoperite de capitolele 2 și 3A includ vânzările de hidrocarburi pentru prima dată, câștigurile și pierderile din vânzarea licențelor, drepturile de explorare, câștigurile și pierderile rezultate din cedarea activelor utilizate în activități de E & P și veniturile financiare direct legate de activitățile de hidrocarburi.
Veniturile aferente studiilor de fezabilitate a hidrocarburilor, furnizarea de servicii pentru companiile E & P, construcția conductelor, serviciile de furnizare și transportul hidrocarburilor pe nave sau conducte nu sunt acoperite de capitolele 2 sau 3A, dar sunt supuse CIT-urilor obișnuite la 23,5%. Se aplică și instituțiilor și entităților de stat care, în mod normal, sunt scutite de impozit în temeiul Legii corporation daneze.
Venitul impozitat în temeiul capitolelor 2 și 3A se calculează în conformitate cu normele fiscale obișnuite aplicabile companiilor și sucursalelor daneze, cu ajustările prevăzute în Legea daneză privind taxa pe hidrocarburi. În general, ca urmare a ridicării taxei pe hidrocarburi (a se vedea subsecțiunea privind creșterea capitalului din secțiunea C de mai jos), impozitul pe hidrocarburi este perceput exclusiv pe o producție profitabilă de câmp petrolier. Capitolul 2 este permis ca o deducere în baza impozitului pentru impozitul pe hidrocarburi (Capitolul 3A).
Declarațiile fiscale separate trebuie depuse în fiecare an pentru fiecare flux de venit (de exemplu, pentru veniturile din capitolul 2 și capitolul 3A), iar toate societățile implicate în explorarea petrolului și a gazelor în Danemarca trebuie să depună o declarație fiscală daneză începând cu anul în care încep Activități de explorare.
Termenul de depunere este 1 mai al anului următor.

Sursa - fluierul.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cea mai mică bibliotecă din lume

Să ne cunoaştem istoria: Ce rol aveau BRĂŢĂRILE DACICE?

Impostorii lugojeni ai lui George Costin, înfiltraţi printre revoluţionari (II)