Mișcarea teroristă #rezist, prin încălcarea repetată a Constituției, poate fi scoasă în afara LEGII



Terorismul este o tactică de luptă neconvențională folosită pentru atingerea unor obiective politice. El se bazează pe acte de violență spectaculară acționate asupra unor populații neimplicate în mod direct în conflict dar cu potențial de presiune asupra conducerii, câteodată conducerea face acte de terorism asupra populației (stat , organizații, categorii sociale sau, împotriva unui grup de persoane civile) în sensul scontat de teroriști - producerea unui efect psihologic generalizat de panică și intimidare, augmentat de folosirea manipulativă a mediei, cu scopul atingerii unui obiectiv greu de realizat prin mijloace democratice sau convenționale.

Încă de la primele manifestări anti guvernamentale, pe fondul dreptului Guvernului României de a elabora legi, mișcarea #rezist în realitate demonstra că votul din decembrie anul trecut pentru o minoritate nu contează. Contează psihologia bolnavă a celor care au pierdut alegerile și care cred că pot încălca Constituția impunând din stradă modul cum un Guvern să conducă această țară.
Mișcarea teroristă #rezist încă de la început, în pofida reglementărilor legale, a refuzat să recunoască legea și să pretindă că au dreptul să facă orice în această țară. Mă refer la faptul că nu au făcut nicio o cerere pentru o demonstrație legală și practic au ocupat Piața Victoria și au transformat-o în proprietatea #rezist.
Modul cum  aleg să lupte pentru ca magistrați și în continuare să nu poată fi pedepsiți arată că mișcarea teroristă  #rezist încalcă Constituția României, care prin „Art. 16 – Egalitatea în drepturi (2) Nimeni nu este mai presus de lege.”

Cu câteva săptămâni în urmă se trăgea un semnal de alarmă, când la Sibiu s-au strâns peste 100 de reprezentanți ai unor ONG-uri, în mare parte plătite din bani noștri, pentru a pune la cale un plan de manipulare fără precedent a poporului privind independența magistraților care încalcă LEGEA.  

Deși suntem singura țară din UE care nu are prevederea legală împotriva magistraților care încalcă LEGEA și mai ales împotriva magistraților a căror decizii au fost condamnate la CEDO, mișcarea teroristă #rezist forțează să se continue această stare de demență pseudo judiciară.
Întrebarea pe care și-au pus-o mulți dintre noi:
Cine a suportat cheltuielile de cazare, masă şi transport în cele trei zile? Sau o altă întrebare: cine a suportat cheltuielile de cazare, masă şi transport în cele trei zile.

O coincidență, ONG-urile TERORISTE, care luptă împotriva ORDINII DE DREPT, s-au adunat  tocmai la Sibiu, unde este reşedinţa Preşedintelui.

Pînă cînd vom afla răspunsul la această întrebare, să vedem ce ONG-uri au reprezentat cei peste 100 de participanţi, aşa cum ne informează ziarul „Turnul sfatului” din Sibiu:
1. Aradul Civic (membră a rețelei civice naționale Contract România);
2. CIVICA Iași (membră a rețelei civice naționale Contract România);
3. CivicTech Romania;
4. Corupția ucide;
5. Evoluție În Instituție (#Insist) (membră a rețelei civice naționale Contract România);
6. Geeks for Democracy;
7. Inițiativa Craiova (membră a rețelei civice naționale Contract România);
8. Inițiativa România (membră a rețelei civice naționale Contract România);
9. Iniţiativa Timişoara (federație a 10 ONG-uri din Timișoara: Activ Civic, ACUM, Ariergarda, Asociația ARAS – filiala Timișoara, Asociația Culturală Diogene, Asociația SPICC, LGBTeam, Organizația Studenților din Universitatea Timișoara (OSUT), Pieces of Heaven, Yacht Club Timișoara) (membră a rețelei civice naționale Contract România);
10. Institutul pentru Politici Publice (membră a rețelei civice Contract România);
11. Oradea Civică (membră a rețelei civice naționale Contract România);
12. Platforma România 100;
13. Rădăuțiul civic;
14. #REZISTENȚA;
15. VeDem Just – Voci pentru Democraţie şi Justiţie.
După cum observăm, toate aceste ONG-uri fac parte din „reţeaua civică naţională CONTRACT ROMÂNIA”. Această „reţea” a luat fiinţă chiar în timpul protestelor din iarnă, la iniţiativa a opt dintre ONG-urile prezente în Piaţa Victoriei.
Întîlnirea de la Sibiu a consemnat trecerea la o nouă etapă de organizare, în care s-au pus la aceeaşi masă „Iniţiativa România” a Monicăi Macovei, „Contract România” girat de Klaus Iohannis, „Platforma România 100” a lui Dacian Cioloş, „Corupţia ucide” a lui Florin Bădiţă, precum şi alte surori mai mici ale acestora.
Între participanţi, observăm că sînt cîteva nume cunoscute care fac parte din ceea ce presa a denumit ca fiind „oamenii Monicăi Macovei”: Cristi Dănileţ, fost consilier personal al acesteia cînd era ministrul Justiţiei, Mihai Poliţeanu, cel care o şi căra în spate cînd se constituia partidul M10. Vă dați seama câtă ură au adunat cei doi teroriști când au văzut că românii nu au mai putut să fie ademeniți să le dea votul.
În lista ONG-urilor prezente este la loc de cinste şi „Corupţia ucide”, care îl avea ca fondator oficial pe Florin Bădiţă în cadrul protestelor de astă iarnă, nimeni altul decît cel care s-a remarcat prin cîteva acţiuni care au stîrnit indignarea bucureştenilor, cum a fost cea intitulată „La metrou, în chiloţi”:
Nu este o surpriză pentru nimeni că la această reuniune de la Sibiu a participat şi unul dintre miniştrii din Guvernul Cioloş. Este vorba despre Dragoș Pîslaru, fostul ministru al Muncii, cel care a fondat „Platforma România 100”, pentru care Klaus Iohannis a intenţionat să organizeze un referendum în vederea promovării Platformei ca program de guvernare.
De remarcat şi prezenţa la reuniune a unui ONG intrat de curînd în circulaţie ca apropiat al preşedintelui Iohannis. Este vorba despre „Geeks for Democracy”, prezent în mod surprinzător la acea „audienţă” ciudată de la Cotroceni imediat după ce ministrul Justiţei, Tudorel Toader, anunţase proiectul modificărilor Legilor Justiţiei!
De altfel, pentru cine mai crede în coincidenţe, crezînd că doar întîmpălător aceste ONG-uri s-au întîlnit tocmai la Sibiu, iată care au fost reprezentanţii celor 21 de asociaţii prezente în septembrie la „audienţa” de la Cotroceni, aşa cum relata AGERPRES: „Delegația din partea societății civile a fost formată din Alexandru Surcel – Inițiativa România, Cătălin Teniță – Geeks for Democracy, Elenina Nicuț – Inițiativa România, Mihai Polițeanu – Inițiativa România, Mihai Tudorică – #Rezistența, Violeta Alexandru – Institutul pentru Politici Publice”. Este de ajuns să puneţi faţă în faţă această listă şi cea a participanţilor de la reuniunea de la Sibiu şi veţi remarca similitudini spectaculoase!
În această toamnă şi iarnă, care se anunţă destul de fierbinţi pentru scena politică, se pare că aceste ONG-uri sorosite, aflate în siajul preşedintelui Klaus Iohannis, vor avea de jucat un rol foarte important, din moment ce se cheltuiesc sume uriaşe doar pentru o întîlnire preliminară de trei zile pentru 100 de participanţi!
În mod cert, se va mai vorbi despre aceste ONG-uri în perioada următoare, căci ele desenează exact acea structură de „societate civilă” despre care Klaus Iohannis a vorbit deseori, pe care o îndemna recent să reacţioneze chiar şi în stradă faţă de deciziile guvernului!
Concluzia
Autoritățile statului sunt slabe. Deși sunt motive legale ca mișcarea teroristă #rezist să fie scoasă în afara legii actuala putere tolerează și cangrena se mărește în fiecare zi. Nu știu până unde va merge acțiunile acestei mișcări și nu știu până unde va fi susținută de SUA, care se pare că face un experiment cu România.

Sursa: Cotidianul.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cea mai mică bibliotecă din lume

Să ne cunoaştem istoria: Ce rol aveau BRĂŢĂRILE DACICE?

Impostorii lugojeni ai lui George Costin, înfiltraţi printre revoluţionari (II)