Gabriel Liiceanu a fost “detașat” de Securitate pe lângă Noica. Gabriel Liiceanu ar fi furat texte ca un pungaș și a plagiat sute de pagini. Gabriel Liiceanu a primit cadou editura Humanitas (fosta Politica) de la stat, cu tot cu patrimoniu…



CATALOGAT DE SORIN OVIDIU VÂNTU DREPT “TICĂLOS, IPOCRIT ŞI IDIOT” DEOARECE “DĂ DOVADĂ DE O TOTALĂ NECUNOAȘTERE A VALORILOR PE CARE SUSȚINE CĂ LE PROMOVEAZĂ”, FILOZOFUL GABRIEL LIICEANU STÂRNEŞTE UN NOU SCANDAL. DUPĂ CE RECENT A FOST ACUZAT CĂ A ÎNCĂLCAT PREVEDERILE CODULUI PENAL (ART. 368 – INSTIGAREA PUBLICĂ, ART. 369 – INCITAREA LA URĂ SAU DISCRIMINARE, ART. 397 – ACŢIUNI ÎMPOTRIVA ORDINII CONSTITUŢIONALE) PRIN PUBLICAREA UNUI TEXT INTITULAT „NO, HAI!” (CU TRIMITERE LA AVRAM IANCU) MENIT A ÎNCURAJA ANARHIA CREATĂ DE GRUPURILE #REZIST, #INSIST ŞI #CORUPŢIA UCIDE (FINANŢATE DE GEORGE SOROS), ACUM LIICEANU L-A ATACAT PE REALIZATORUL TVR IONUŢ CRISTACHE, CARE MODEREAZĂ EMISIUNEA “ROMÂNIA 9”. „FILOSOFUL” L-A ACUZAT PE REALIZATORUL TVR ÎNTR-UN TEXT PUBLICAT PE CONTRIBUTORS.RO  CA EMISIUNE SA ESTE „PROIECT TV COMPACT CU CREMA INFRACTORILOR”.  REPLICA LUI IONUȚ CRISTACHE NU A ÎNTÂRZIAT ÎNSĂ SĂ APARĂ. INTR-UN TEXT EXTREM DE ELEGANT PUBLICAT PE PAGINA SA DE FACEBOOK, JURNALISTUL DEMOLEAZĂ „MITUL MARELUI FILOSOF” ASISTAT DE STAT DIN 1990 ÎNCOACE.

„Ies și eu la semnal dupa câteva zile de liniște, n-apuc bine să-mi deschid telefonul că nu se mai oprește din sunat: <>” , “Ce-ai facut, nene, l-ai supărat pe Liiceanu”! Și tot așa până am apucat și eu să deschid linkul acestei postări. Așadar, domnul Liiceanu coace de doua săptămâni o scriitură despre mine. Nu cred să existe ceva mai onorant.
Și o înjurătură din partea domniei sale am considerat-o întotdeauna o binecuvântare și, deși s-a produs, tot nu-mi vine a crede!
Cărui fapt i se datorează onoarea?  Unei banale emisiuni pe care subsemnatul o realizează!
Mai axact, de când liberalul Dan Radu Rușanu a venit la #Romania9 (Domnu’ Liiceanu, #insist că știu că vă place sloganul, domnul Rușanu este achitat, după ce a stat abuziv 6 luni în arest, ACHITAT DEFINITIV) și a relatat cum domnul Liiceanu a venit cu mâna întinsă să-i fie șterse niște datorii Humanitas, prin 2002, că “era un act de cultură” ce făcea domnia sa și că nu mai avea de unde să plătească și dările către stat, că cultura costă, cum ar spune un alt filosof în viață, din zona Strehaia!
Asta a fost tot! 3 minute mari și late. Sau dușate și cremuite, ca-n scrisorile domnului Liiceanu!
Lezat, nu de adevăr, căci ar fi putut sa contracareze în instanță afirmațiile lui Dan Radu Rușanu, s-a gândit să omoare mesagerul!
Voi realizați că domnul Liiceanu nu a mai avut sărbători, nu a mai avut Crăciun dupa acea emisie? I-a încolțit în minte ideea textului și două săptămâni nu a mai fost om. A stat la lumina lămpii, a scris, a șters, a rescris, i-a dat, în cele din urmă, o aură gravă și abisală textului ca într-un final tragic să încropească o lumească și abruptă “flegmă”. Un “scuipat”de toată frumusețea, în a doua zi de Crăciun!
Voi realizați că există oameni care nu au nimic sfânt în ființa lor?

Domnul Liiceanu mai insinuează câteva lucruri prin povestioara domniei sale, cum că aș fi “detașat” la TVR!

Domnule Liiceanu, așa să fie, prin absurd, dar chiar și așa, eu, la 30 de ani, încă mai am timp să mă împac cu mine însumi, dumneavoastră…

Eu nu am plecat niciodată urechea la faptul ca ați fi fost “detașat” pe lângă Noica, la faptul că ați fi furat texte ca un pungaș și că ați fi plagiat sute de pagini, la faptul că ați fi primit editura Humanitas (fosta Politică) de la stat, cu tot cu patrimoniu, la faptul că i s-au șters datorii de milioane editurii Humanitas, indiferent de culoarea politică a guvernului în funcție, rod al unor intense și susținute campanii de trafic de influență, la faptul că ați fost intelectualul preferat al lui Băsescu, intelectualul-butonieră al acestuia, la faptul că vă plac luxul, opulența, atențiile politicienilor (avionul trimis special de Băsescu pentru a va aduce pe dvs. și pe alții la Vila de Protocol de la Neptun…)
Si ca tot am ajuns la Basescu, va mai aduceti aminte de aceste cuvinte: “Timp de zece ani cât ați fost, sunteți președintele României, nu ați făcut decât să ne așezați pe drumul pe care noi, cei care credem care e binele în chip matur al României, trebuia să ne așezăm. Și pentru asta vă mulțumim”).
Ar fi trebuit să o fac și recuperez acum! Așa arată opul celui mai guraliv intelectual din câți a dat țara asta!

V-ați făcut chip cioplit la bătrânețe, domnule Liicheanu!

De fapt asta ați căutat toată viața: un stăpân!

L-ați avut pe Ceaușescu, pt. ca nu v-ați revoltat!

L-ați avut pe Băsescu și v-a plăcut! Acum suferiți că nu mai aveți!

Că nu vă mai “omagiază” nimeni inteligența!

Simt că nu vă este ușor.

Președintele Iohannis a recuperat tot ce a reprezentat sistemul Băsescu, nu i-a recuperat, însă, și intelectualii. S-o spunem direct, nu v-a recuperat pe dumnevoastră și asta vă doare!
Dar vedeți domnule Liiceanu, nu toată lumea își caută stăpân. Eu, spre deosebire de dvs, îi pot înjura liber și pe Dragnea și pe Tăriceanu, și pe Iohannis și pe Kovesi și, în principiu, pe cine vreau eu! În schimb, dumneavoastă nu puteți. Nu vă aparțineți! Îi puteți înjura doar pe primii doi. La schimb, trebuie să-i iubiți pe Kovesi sau pe Iohannis sau pe cine va mai stăpâni pe aici că așa vă este obiceiul.
Închei prin a vă spune domnule Liiceanu că Televiziunea Română, Televiziunea Publică este mai liberă și mai deschisă ca oricând. Este și a mea, și a dvs., și a tuturor. Nu a câtorva, ca pe vremea “băsismului”, cand răsfățații regimului, ca dumneavoastră, făceau liste cu invitați permiși și invitați interziși, în care se fabricau știri (pentru a servi cauzei) și se omorau subiecte (pentru a nu deranja)!
Drept dovadă, sunteți invitatul meu oricând binevoiți a veni!
Am o mică rugăminte totuși, dacă-mi este îngăduit!
Să trimiteți înainte un scuipat ca să știu că sosiți! Și nu pot sa închei fără a cita din amicul Dinescu “penibil să lupți împotriva comunismului la aproape 30 de ani de la căderea lui”!
P.S. – Și ca să vedeți că toată lumea este binevenită la postul public, în ianuarie intenționez să-i iau un interviu domnului Sorin Ovidiu Vântu sau, mai bine zis, cum vă place dvs., penalului SOV, cel de la care ridicați mormanele de bani, sub forma unui salariu, acum câțiva ani, pe atunci realizator de succes, la Realitatea TV! Vă invit să vă uitați și la acea emisie! Cred că se vor spune câteva adevăruri și despre dvs. Să fiți sigur că o să întreb despre sume exacte ca să știm și noi ce preț avea deontologia pe atunci!
[…]

Aşa cum am precizat, replica lui Ionuţ Cristache a survenit după ce Gabriel Liiceanu l-a atacat, într-un text publicat pe contributors.ro,  afirmând că emisiunea pe care acesta o moderează (“România 9”), este „proiect TV compact cu crema infractorilor”.
„Nu scriu aceste rânduri pentru că în urmă cu vreo două săptămâni o emisiune a TVR-ului m-a târât într-o mocirlă amenajată pe ecran, cu securiști și infractori, sub numele „România 9”. Emisiune făcută de un domn Ionuț Costache, care, mi s-a spus, joacă la TVR în deplasare. Privind-o, mi-am reamintit, înduioșat, de jocurile golănești ale copilăriei. Dar cum ziceam: nu scriu rândurile astea cu gândul la mine, ci la TVR. Domnul Costache are, se pare, un proiect TV compact cu crema infractorilor, cărora, uneori, li se adresează cu „domnule premier”, lăsând să se înțeleagă că invitatul e acolo, în fața lui, în calitate de prim ministru, nu de infractor. Grație emisiunii amintite am înțeles dintr-odată ce este „România nouă”, în care ar urma de-acum să trăim. Este cea mai coerentă dintre toate Româniile posibile: una în care infractorii fac în Parlament legile justiției, și tot infractorii, la televiziunea publică, fac îndreptarul moral al societății și canonul cultural și spiritual al națiunii. România în care scursurile lumii noastre, ieșite de la pușcărie mai obaznice decât erau înainte de a intra, ajung directori de conștiință, emit judecăți de valoare, ne fură cuvintele care-i caracterizau și le întorc împotriva noastră. Și asta sub oblăduirea președintei Televiziunii. Se pare că, revenindu-și în simțiri după atâta democrație, România se pregătește să intre în mod oficial în era infractorilor”, scria Gabriel Liiceanu.

Ionuț Cristache a mai reacționat dur la adresa lui Liiceanu, după ce filosoful afirma la GDS, în faţa Laurei Kovesi, că este dispus să intre la închisoare în locul lui Dragnea. Jurnalistul TVR se întreaba atunci unde era Liiceanu înainte de 1989, atunci când era nevoie de curajoși. “Foarte bine ca avem intectuali implicati civic, foarte bine ca avem intelectuali care nu mai sunt dispusi sa ierte niciun derapaj politic, dar care sunt dispusi sa lupte cu oricine pentru niste principii sanatoase! Bravo, domnule Liiceanu! Bravo pentru pozitiile dvs. publice de pana acum! Bravo, dar am o intrebare? Unde ati fost inainte de ’89? Sub ce piatra v-ati ascuns? De ce nu ati luat atitudine pe atunci? De ce nu ati scris atunci? De ce nu ati vorbit atunci? De unde resursele de curaj acum? De ce nu si atunci! Un singur om a avut curaj atunci? Mircea Dinescu… Atat a putut intelectualitatea romaneasca atunci! Sa dea un singur curajos? Dvs. ce faceati cat domnul Dinescu era arestat la domiciliu? Curajul, daca e, nu tine cont de istorie? Moralitatea, daca e, nu cunoaste frica? Cred ca unii si-au ratat sansa istorica si ar face orice azi ca sa o recastige! Prea tarziu!”, scria Ionuț Cristache pe pagina sa de Facebook.

Jurnalistul TVR Ionuț Cristache îl desființează pe Liiceanu: 

„Asta ați căutat toată viața: un stăpân! L-ați avut pe Ceaușescu…”

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cea mai mică bibliotecă din lume

Să ne cunoaştem istoria: Ce rol aveau BRĂŢĂRILE DACICE?

Impostorii lugojeni ai lui George Costin, înfiltraţi printre revoluţionari (II)